Witam wieczorem.Rzeczywiście dyskusja odbiega i od meritum i od kultury.Przyczyna prosta .Anonimowość wyzwala w ludziach emocje a blokuje rozsądek.
Ale cóż każdy sam odpowiada za swoje słowa.Niektórzy liczą że na zawsze pozostaną anonimowi / tyldy / i pozwalają sobie do woli.W zasadzie mi to nie przeszkadza .
Padło tam gdzieś takie ciekawe pytanie
" Co panM dobrego zrobił dla Bolesławca ? "
Postaram się odpowiedzieć.
Moja misja , zadanie , pisanie / niech ktoś nazywa jak chce / polega na wskazywaniu czynów , decyzji , ustaw , które moim zdaniem szkodzą ogółowi społeczeństwa .Mam na myśli rosnące ceny , podatki , akcyzy , komplikacja prawa , coraz gorszy dostęp do lekarza specjalisty itp .
Celem końcowym nie jest zniszczenie władzy ani pracowników administracji.Celem końcowym jest skonstruowanie praw i obowiązków tej grupy w taki sposób aby nie mogła działać na szkodę obywateli.Bez naprawy prawa administracyjnego nikt nie będzie dobrym urzędnikiem.Jeśli ktokolwiek będzie miał nieograniczony i bezkarny dostęp do publicznych pieniędzy to będzie po nie sięgał.Jeśli ktoś będzie miał możliwość zatrudniania swoich na państwowych posadach to będzie to robił.Jeśli lekarz będzie dostawał wysokie wynagrodzenie w szpitalu a jednocześnie prowadził praktykę prywatną to dostęp do specjalisty/ na NFZ / niebawem okaże się całkiem niemożliwy .JAK JUŻ JEST ZE STOMATOLOGAMI.
W największym skrócie właśnie to robię .Plusem jest fakt że nikt mi za to nie musi płacić.Ponieważ nie pobieram pieniędzy , sam będą sobie dobierał rozmówców i sam będę decydował o czym rozmawiać.
Jak do tej pory ja za nikim nie ścigam po portalach i nie wypisuje personalnych idiotyzmów. Pozdrawiam wszystkich czytelników i zapraszam do merytorycznej dyskusji.
Dopisane 21.04.2013r. o godz. 23:29:
~ napisał(a): Czy twierdzi Pan Panie Moszczyński, że na komisariatach gwałcą ? Może odniesie się Pan do tego i sztucznej pały.
>
To jeden z przykładów .Pytanie .Dlaczego procedura trwała aż 10 lat ?
http://www.wprost.pl/ar/396489/18-latka-zgwalcona-w-radiowozie-Dostanie-150-tys-zl/