Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Supermarket w Gromadce- konflikt interesów?

8141
#Nemo nieaktywny
29 stycznia 2012r. o 22:29
A ja jeszcze jednego jestem ciekawy... Jakie korzyści Gmina ma ze sklepiku prywatnego, tego w którym pracujesz Michale, Pit już napewno wypełniłeś, podziel się z nami na tym forum jakie korzyści ma Gmina z prywatnych sklepików, jakie podatki od nieruchomosci odprowadzają do budżetu naszej Gminy i co za te pieniążki można zrobić. Porównaj to z tym (jak już się dowiesz u Skarbnika) ile zapłaci Supermarket jak powstanie(przelicz sobie metry itd. itp, bo przecież TAAAAAKI MAAAADRY jesteś) i napisz o tym na forum. A wtedy zobaczymy...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
8416
#MichalGromadka nieaktywny
29 stycznia 2012r. o 22:31
http://www.zagan.org/art,zagan,41.html

Na Tyle By To Było Dobranoc Pozdrawiam i miłej lektury. Ja też stwierdzam, że ośmieszam się próbując poważnie dyskutować z paroma osobami które można na palcach policzyć, obrażającymi i nie mającymi argumentów tak jak Nemo odsyła do Gminy śmiech na sali sam nie wie a mówi i odsyła dalej. Po co się wypowiadasz jak nie wiesz i odsyłasz do Gminy? To naprawdę mój ostatni post.
~ niezalogowany
29 stycznia 2012r. o 22:37
Nemo napisał(a): A ja jeszcze jednego jestem ciekawy... Jakie korzyści Gmina ma ze sklepiku prywatnego, tego w którym pracujesz Michale, Pit już napewno wypełniłeś, podziel się z nami na tym forum jakie korzyści ma Gmina z prywatnych sklepików, jakie podatki od nieruchomosci odprowadzają do budżetu naszej Gminy i co za te pieniążki można zrobić. Porównaj to z tym (jak już się dowiesz u Skarbnika) ile zapłaci Supermarket jak powstanie(przelicz sobie metry itd. itp, bo przecież TAAAAAKI MAAAADRY jesteś) i napisz o tym na forum. A wtedy zobaczymy...

Same sklepy GS'owskie wpłacają rocznie do urzedu gminy 100tyś zł.
~ niezalogowany
29 stycznia 2012r. o 22:37
MichalGromadka napisał(a): http://www.zagan.org/art,zagan,41.html

Na Tyle By To Było Dobranoc Pozdrawiam i miłej lektury. Ja też stwierdzam, że ośmieszam się próbując poważnie dyskutować z paroma osobami które można na palcach policzyć, obrażającymi i nie mającymi argumentów tak jak Nemo odsyła do Gminy śmiech na sali sam nie wie a mówi i odsyła dalej. Po co się wypowiadasz jak nie wiesz i odsyłasz do Gminy? To naprawdę mój ostatni post.
nie tyle co ośmieszyłeś ,ale wkurzyłeś klientów waszych sklepików
8141
#Nemo nieaktywny
29 stycznia 2012r. o 22:40
MichalGromadka napisał(a): http://www.zagan.org/art,zagan,41.html

Mylisz podatki dochodowe(te idą dla państwa) i podatki od nieruchomości(te zostają w Gminie i Gmina ustala ich wysokość)
Więć miałem rację ześ niekumaty...
Czytałem, proponuję AKT 1 "WIDMO" http.zagan.org o sklepikach miejscowych w Żaganu

"... "Wizja lokalna" okazała się czarną wizją. Sklepy miejscowe na osiedlu Łąkowa nie są absolutnie gotowe do jakiejkolwiek kon*****cji z kimkolwiek. Nawet z samym sobą a co dopiero z takim gigantem jak Grupa Intermarche. W placówkach urządzenia techniczne są mocno wyeksploatowane (wagi, koszyki, sprzęt chłodniczy itd.) a personel nie zawsze jest nastawiony przychylnie do klienta. Są to placówki rodzinne które dają utrzymanie rodzinom prowadzącym każdy ze sklepów. Tam gdzie dominuje prawny stosunek własnościowy do lokalu jego wygląd i estetyka jest jako taka ale tam gdzie wchodzi dzierżawa serce się kraja. Czasami wystarczyłaby szczotka do pozamiatania przed sklepem lub szmata do posprzątania w nim lub puszka farby. Jednak nikt o tak podstawowych rzeczach nie pomyślał. Wiem jak wyglądają sklepy sieci Intermarche w innych miastach i z pewnością dba się w nich o porządek wiec będzie to kolejny atut "Francuza".

Czasu do poprawienia własnego wizerunku pozostało niewiele lada dzień ruszy budowa a wtedy będzie za późno, o ile już nie jest. Nasze przydomowe żagańskie sklepiki są absolutnie niekon*****cyjne Nawet jeśli pod uwagę nie bierze się cen. To smutne ale prawdziwe...."

Dopisane 29.01.2012r. o godz. 22:40:

Więc chyba o ten temat ci chodziło??? Teraz się rozumiemy?
~ niezalogowany
29 stycznia 2012r. o 22:40
~ napisał(a):
Nemo napisał(a): A ja jeszcze jednego jestem ciekawy... Jakie korzyści Gmina ma ze sklepiku prywatnego, tego w którym pracujesz Michale, Pit już napewno wypełniłeś, podziel się z nami na tym forum jakie korzyści ma Gmina z prywatnych sklepików, jakie podatki od nieruchomosci odprowadzają do budżetu naszej Gminy i co za te pieniążki można zrobić. Porównaj to z tym (jak już się dowiesz u Skarbnika) ile zapłaci Supermarket jak powstanie(przelicz sobie metry itd. itp, bo przecież TAAAAAKI MAAAADRY jesteś) i napisz o tym na forum. A wtedy zobaczymy...

Same sklepy GS'owskie wpłacają rocznie do urzedu gminy 100tyś zł.
i są najdroższe w Gromadce !! One pierwsze padną !!
~ niezalogowany
29 stycznia 2012r. o 22:49
chyba w Urzędzie Gminy pracuje mówi jak księgowy :D
8141
#Nemo nieaktywny
29 stycznia 2012r. o 23:01
Więc Michale zadufany w swej "mądrości" mylisz podatek dochodowy z tym od nieruchomości, mam nadzieję że dotarło do ciebie to "cos" w końcu...

To że market wykaże stratę nikogo nie obchodzi, a to że zapłaci podatek od nieruchomościto znaczy że zasili budżet Gminy i dzięki temu będą pieniążki na chodniki, na remont ogrzewania w Domu Kultury, może znów wróci etat dla policjanta w Gromadce.

Sprawdz więc sobie ile metrów ma Biedronka i ile wynosi podatek od nieruchomości za m2 to wyjdzie ci kwota jaka bedzie wpłacona do budżetu Gminy. Pozdrawiam.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo