Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Supermarket w Gromadce- konflikt interesów?

~bella niezalogowany
29 stycznia 2012r. o 20:52
No i nie ma Pan cywilnwej odwagi odpowiedziec na stawiane Panu pytania czy kupuje Pan buty u szewca zeby mu dac zarobic nie markowe (koncerny obuwnicze) alco chinskie (brak wsparcia dla rodzimego przemyslu) asortyment a Panstwa sklepie to tez wielkie koncerny spozywcze z obcym kapitalem. Brak Panu argumentow i miota sie Pan jak kogucik co napsocil i uciekl. Demokracja ma to do siebie ze kazdy ma prawo wyboru Pan i My rowniez.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
29 stycznia 2012r. o 20:54
~megatron napisał(a): żadnym inwestorem nie jestem. Niestety. Zrozum jedno: ludzie chcą kupować taniej. Jeśli zarabiamy po 1,5tys zł brutto z czego musimy utrzymać rodzinę to nie będziemy przepłacać. Nas nie stać na kupowanie w takich sklepach. Nie wiem czy kiedykolwiek miałeś taką sytuację że dostając wypłatę i opłacając najpotrzebniejsze rachunki( niema tu mowy o luksusach w stylu internet, telewizja cyfrowa w najbogatszym pakiecie, czy też kolosalne rachunki za telefon), pozostaje Ci w portfelu raptem 300-400zł na cały miesiąc i co wtedy zrobisz?! Szukasz oszczędności gdzie to tylko możliwe. A skoro jak twierdzisz że na sklepie jest czysty zysk w wysokości minimalnej krajowej to po co dalej to utrzymywać? Nie będziesz musiał jeździć w nocy na giełdę i pracować po kilkanaście godzin dziennie. Niestety ale sam sobie zaprzeczasz. Dalsza rozmowa z Tobą nie ma najmniejszego sensu. Każdy ma swoje racje i na tym należy poprzestać. Dziękuję i Dobrej nocki życzę dla Wszystkich: Zarówno tych ZA jak i Przeciw :]

dobrze mówisz megatron
8416
#MichalGromadka nieaktywny
29 stycznia 2012r. o 20:56
~megatron napisał(a): żadnym inwestorem nie jestem. Niestety. Zrozum jedno: ludzie chcą kupować taniej. Jeśli zarabiamy po 1,5tys zł brutto z czego musimy utrzymać rodzinę to nie będziemy przepłacać. Nas nie stać na kupowanie w takich sklepach. Nie wiem czy kiedykolwiek miałeś taką sytuację że dostając wypłatę i opłacając najpotrzebniejsze rachunki( niema tu mowy o luksusach w stylu internet, telewizja cyfrowa w najbogatszym pakiecie, czy też kolosalne rachunki za telefon), pozostaje Ci w portfelu raptem 300-400zł na cały miesiąc i co wtedy zrobisz?! Szukasz oszczędności gdzie to tylko możliwe. A skoro jak twierdzisz że na sklepie jest czysty zysk w wysokości minimalnej krajowej to po co dalej to utrzymywać? Nie będziesz musiał jeździć w nocy na giełdę i pracować po kilkanaście godzin dziennie. Niestety ale sam sobie zaprzeczasz. Dalsza rozmowa z Tobą nie ma najmniejszego sensu. Każdy ma swoje racje i na tym należy poprzestać. Dziękuję i Dobrej nocki życzę dla Wszystkich: Zarówno tych ZA jak i Przeciw :]

Dodam tylko, że znowu nie doczytałeś nie są w wysokości najniższej średniej są wystarczające żeby żyć i również życzę dobrej nocki :)

Dopisane 29.01.2012r. o godz. 20:56:

Znowu walnołęm byka ;( nie najniższej średniej a najniższej krajowej prostuję :)
~ niezalogowany
29 stycznia 2012r. o 20:57
Dodam tylko, że znowu nie doczytałeś nie są w wysokości najniższej średniej są wystarczające żeby żyć i również życzę dobrej nocki :)

Nie ma czegoś takiego jak najniższej średniej :P oj motasz się motasz
~bezrobotna niezalogowany
29 stycznia 2012r. o 21:02
Widze, że tylko jednostka ma odwagę przyznać się kim jest. Brawo. A reszta?
Miałam własny handel, dla moich klientów chciałam mieć jak najlepszy towar. Sprowadzałam z całej Polski. Dzień mojej pracy to około 18h-20h. Musiałam znaleźć towar, zaopatrzyc, sprzedac. Nie zawsze handel kwitnie a podatek i ZUS bezlitosnie trzeba było płacić. Trzeba było wziąść kredyt, żeby utrzymać się, a klienci, żeby nie odczuli miejszego wybrou.
Powstały markety. Ludzie chcieli taniej i mieli. Teraz chcac kupic ubranie zaczęli sie żalić,że markety są dla nich tragedią bo kupują taniej, ale kuszące promocje kuszą do kupowania więcej. Państwo idący na wesele nie idą kupić do sklepu ubrania na weselejak to było do tej pory, ale co ciucholandu.
Oczywiście nasze sklepiki padły, a długi? Osobiście byłam zastraszana ja i moja rodzina, a w tym dwoje dzieci. Nie miałam na oddanie długu, na opłaty, ani nawet na chleb dla dzieci. Może to brzmi śmiesznie, ale mając w CV działalność gospodarczą , a do tego powyżej 35lat jesteśmy dla pracodawcy trędowaci.
Rozumię obawy Pana Michała. Markety to dla naszego kraju i gospodarki zagłada. A Pan filozof może ściągnie klapki z oczów. Ile Panu płacą?
~ niezalogowany
29 stycznia 2012r. o 21:03
A ja się cieszę że będzie biedronka ,jak powstanie bedę tam robic zakupy,ale u handlowców równiez
8416
#MichalGromadka nieaktywny
29 stycznia 2012r. o 21:16
~bella napisał(a): No i nie ma Pan cywilnwej odwagi odpowiedziec na stawiane Panu pytania czy kupuje Pan buty u szewca zeby mu dac zarobic nie markowe (koncerny obuwnicze) alco chinskie (brak wsparcia dla rodzimego przemyslu) asortyment a Panstwa sklepie to tez wielkie koncerny spozywcze z obcym kapitalem. Brak Panu argumentow i miota sie Pan jak kogucik co napsocil i uciekl. Demokracja ma to do siebie ze kazdy ma prawo wyboru Pan i My rowniez.

Proszę Pani Szanownej Proszę o adres szewca w Gromadce bardzo chętnie pójdę i zamówię buty na zamówienie bo mam dość badziewia fabrycznie robionego :) Mam odwagę bo odpisałem zapraszam parę stron wcześniej to już tak na boku :) Jak już bawi się pani w obce kapitały i twierdzi, że nie wspieram przemysłu rodzimego, może ok ale kto zarabia pieniądze prócz chińczyków kiedy kupie takie buty czy w gromadce czy gdziekolwiek na ryneczku powiedzmy od polaka ? Myślałem, że Polak hmm to dla mnie nowość, że Polacy sprzedają bez zysku obuwie. Mam argumenty i ich używam tylko czasami wystarczy pomyśleć. Bo ja nie pisałem o tym, że biedronka czy ogólnie markety mają tylko zagraniczne produkty bo nie o to chodzi nikt z nas nie ma tylko polskich, chodzi o to, że jak ja kupie u polaka pieniądze zostają w kraju on zapłaci od tego podatek do Gminy jeżeli chodzi o Gromadkę polak zarobi gmina zarobi a w markecie ? Są zwolnienie z podatków a wszystkie zyski trafiają do spółek za granice tylko wypłaty dla polskich pracowników zostają w kraju. Nasza kochana rada oszczędza na zamykaniu szkół nie mają pieniędzy a co powiedzą jak choćby 10 sklepów upadnie i stracą zyski w wysokości wielu naprawdę wielu tysięcy rocznie ? Na nas wszystkich się to odbije. Zapytałem na radzie Pani inwestor gdzie ona widzi zyski dla gminy skoro market nie płaci podatków, a Ona mi na to:"to nie jest tak, że nie płaci płaci koncesje alkoholowe" no tak lepiej, żeby zapłacił market koncesje jedną niż 10 sklepów dziesięć koncesji i podatek. Nie pomyśleliście nigdy co jeszcze oprócz szkół nam zamkną jak stracą takie dochody ? Już chcą łączyć szkołę z ośrodkiem opieki społecznej. Pomyślcie też czasami nie tylko nad waszą wygodą ale jak może to was dotknąć w inny sposób. Uprzedzam komentarze, że co waś obchodzi, że gmina straci, ależ owszem powinno bo jak gmina straci takie pieniądze to będzie dalej oszczędzać na nas wszystkich.

Dopisane 29.01.2012r. o godz. 21:16:

~ napisał(a): Dodam tylko, że znowu nie doczytałeś nie są w wysokości najniższej średniej są wystarczające żeby żyć i również życzę dobrej nocki :)

Nie ma czegoś takiego jak najniższej średniej :P oj motasz się motasz

Dopisane 29.01.2012r. o godz. 20:56:

Znowu walnołęm byka nie najniższej średniej a najniższej krajowej prostuję :)
~bezrobotna niezalogowany
29 stycznia 2012r. o 21:18
Panie megatron po to utrzymuja sklepy przy minimalnych zyskach,bo wiedzą, że jako ludzie działalności gospodarcej nigdzie pracy nie dostaną. A może Pan im zaoferuje prace? Tacy ludzie są do roboty jak konie , a jednak lekceważeni dlatego, że potrafią myśleć..................
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo