~bella napisał(a): No i nie ma Pan cywilnwej odwagi odpowiedziec na stawiane Panu pytania czy kupuje Pan buty u szewca zeby mu dac zarobic nie markowe (koncerny obuwnicze) alco chinskie (brak wsparcia dla rodzimego przemyslu) asortyment a Panstwa sklepie to tez wielkie koncerny spozywcze z obcym kapitalem. Brak Panu argumentow i miota sie Pan jak kogucik co napsocil i uciekl. Demokracja ma to do siebie ze kazdy ma prawo wyboru Pan i My rowniez.
Proszę Pani Szanownej Proszę o adres szewca w Gromadce bardzo chętnie pójdę i zamówię buty na zamówienie bo mam dość badziewia fabrycznie robionego :) Mam odwagę bo odpisałem zapraszam parę stron wcześniej to już tak na boku :) Jak już bawi się pani w obce kapitały i twierdzi, że nie wspieram przemysłu rodzimego, może ok ale kto zarabia pieniądze prócz chińczyków kiedy kupie takie buty czy w gromadce czy gdziekolwiek na ryneczku powiedzmy od polaka ? Myślałem, że Polak hmm to dla mnie nowość, że Polacy sprzedają bez zysku obuwie. Mam argumenty i ich używam tylko czasami wystarczy pomyśleć. Bo ja nie pisałem o tym, że biedronka czy ogólnie markety mają tylko zagraniczne produkty bo nie o to chodzi nikt z nas nie ma tylko polskich, chodzi o to, że jak ja kupie u polaka pieniądze zostają w kraju on zapłaci od tego podatek do Gminy jeżeli chodzi o Gromadkę polak zarobi gmina zarobi a w markecie ? Są zwolnienie z podatków a wszystkie zyski trafiają do spółek za granice tylko wypłaty dla polskich pracowników zostają w kraju. Nasza kochana rada oszczędza na zamykaniu szkół nie mają pieniędzy a co powiedzą jak choćby 10 sklepów upadnie i stracą zyski w wysokości wielu naprawdę wielu tysięcy rocznie ? Na nas wszystkich się to odbije. Zapytałem na radzie Pani inwestor gdzie ona widzi zyski dla gminy skoro market nie płaci podatków, a Ona mi na to:"to nie jest tak, że nie płaci płaci koncesje alkoholowe" no tak lepiej, żeby zapłacił market koncesje jedną niż 10 sklepów dziesięć koncesji i podatek. Nie pomyśleliście nigdy co jeszcze oprócz szkół nam zamkną jak stracą takie dochody ? Już chcą łączyć szkołę z ośrodkiem opieki społecznej. Pomyślcie też czasami nie tylko nad waszą wygodą ale jak może to was dotknąć w inny sposób. Uprzedzam komentarze, że co waś obchodzi, że gmina straci, ależ owszem powinno bo jak gmina straci takie pieniądze to będzie dalej oszczędzać na nas wszystkich.
Dopisane 29.01.2012r. o godz. 21:16:
~ napisał(a): Dodam tylko, że znowu nie doczytałeś nie są w wysokości najniższej średniej są wystarczające żeby żyć i również życzę dobrej nocki :)
Nie ma czegoś takiego jak najniższej średniej :P oj motasz się motasz
Dopisane 29.01.2012r. o godz. 20:56:
Znowu walnołęm byka nie najniższej średniej a najniższej krajowej prostuję :)