Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

6-latki nie pójdą do szkoły

~ja niezalogowany
13 marca 2013r. o 8:49
jak coś to ja się piszę za strajkiem
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~luki niezalogowany
13 marca 2013r. o 10:36
no to jest nas z znajomymi 10 osób
ktoś jeszcze chce strajkować? czy jest nam to obojętne czy po prostu nie wierzymy w powodzenie takich akcji?
~ niezalogowany
13 marca 2013r. o 17:50
Ale wy robicie jazdy w innych krajach dzieci chodza do szkoly od 3 roku zycia i im to na dobre wychodzi.Moje dziecko chodzilo od 4 roku do szkoly za granica a po powrociedo polski doznalam szoku jak nasze szkoly sa cofniete i co ucza dzieci.Wiec im szybciej tym lepiej...
~ niezalogowany
13 marca 2013r. o 18:03
~ napisał(a): Ale wy robicie jazdy w innych krajach dzieci chodza do szkoly od 3 roku zycia i im to na dobre wychodzi..

W którym to kraju OBOWIĄZEK SZKOLNY zaczyna się w trzecim roku życia?? :)
~nauczycielka niezalogowany
13 marca 2013r. o 22:37
Uczę w klasach I- III. Jestem nauczycielką z dłuuuugim stażem. Mam w klasie dzieci 6-cioletnie. Wierzcie mi, że na dzień dzisiejszy , a nawet na rok 2014 nie jest to dobry pomysł, aby 6-ciolatki poszły do szkoły. Chyba, że zmienią program o 180%, aby nie zaśmiecać dziecięcych umysłów niepotrzebnymi, przestarzałymi wiadomościami, które ujęte są w podstawie programowej, bo po co komu np. nauka pisania listu jak się ich teraz nie pisze itp. Szkoły nie mają odpowiedniej bazy na przyjęcie tych dzieci. Nie ma odpowiednich sal, pomocy,sprzętu. W każdej klasie powinne być kąciki zainteresowań- tylko skąd wziąć pieniądze na ich wyposażenie? W każdej klasie powinien być chociaż jeden laptop bądź komputer. Oczywiście jest, gdy przyniosę swój własny.Mogę tak wymieniać jeszcze długo. Dzieci 5-cioletnie powinne być objęte obowiązkowo wychowaniem przedszkolnym, a 6-cioletnie rocznym przygotowaniem do nauki.
Jeżeli dziecko 6-cioletnie jest zdolne to może tak jak to było do tej pory, pójść do szkoły rok wcześniej.
Uprzedzam głupie komentarze: nie jestem pomimo długiego stażu pracy jakąś starą, stetryczałą babą, ale pełną werwy i zapału do pracy nauczycielką. Kocham swój zawód i moje szkolne dzieciaki.
~Eska niezalogowany
14 marca 2013r. o 7:32
~ napisał(a): Ale wy robicie jazdy w innych krajach dzieci chodza do szkoly od 3 roku zycia i im to na dobre wychodzi.Moje dziecko chodzilo od 4 roku do szkoly za granica a po powrociedo polski doznalam szoku jak nasze szkoly sa cofniete i co ucza dzieci.Wiec im szybciej tym lepiej...

Ciekawe gdzie. Edukacja w Niemczech jest śmiechu warta. Tam po studiach mają mniejszą widzę niż u nas po technikum.
~agnes niezalogowany
15 kwietnia 2013r. o 22:22
Czy już wiadomo, po ile klas pierwszych będzie w podstawówkach, ilu osobowe klasy to będą, no i czy będą klasy tylko dla dzieci 6-o letnich, które jednak pójdą do szkoły?
~zależy nam na dzieciach niezalogowany
16 kwietnia 2013r. o 0:44

tak jak w spocie - chodzi o trybik
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.