Gen. August Emil Fieldorf "Nil” - ofiara mordu sądowego
~noipn niezalogowany 29 lutego 2012r. o 23:10
i tu cię zadziwię, organizacja działała właśnie na terenie Bolesławca. Zaskoczony? Wyobraź sobie że wśród "przybłędów" byli tacy którym nie po drodze było z komunistami. Od razu uprzedzam, nie zastrzelili nikogo, za coś takiego byłaby czapa a nie 3 lata.
~Precz z bolszewicką hołotą i ich potomka niezalogowany 1 marca 2012r. o 8:09
W 99% tacy opluwacze polskich bohaterów to albo sami byli bolszewickimi bandytami mordującymi polskich bohaterów albo są potomkami takich bandytów. A te ich plugastwa pochodzą z "Żołnierza Wolności" z wczesnych lat 50-tych.
trzymano w drugiej a może nawet trzeciej w kolejności siedzib UB w Bolesławcu, czyli w dawnym Szpitalu Laryngologicznym, bicie na porządku dziennym i wiele innych "przyjemności" i tak przez trzy miesiące, a później Wrocław Kleczkowska, sąd wojskowy, tak bo sądzili w takich przypadkach, trzy lata... mówi ci to coś? czy może też ich nie znałeś, nie rozmawiałeś itd.
"też mi podziemie", posłuchaj sam siebie...
a ty odważyłbyś się choć ulotkę rzucić w tamtych latach? człowieku, gdzieś ty się uchował...
nic nie slyszalem o boleslawieckich ulotkach w 1951 roku, o przynaleznosci do organizacji slyszalem ale to byl rok 1948 i w wiekszosci byly to zarzuty, o drugiej siedzibie slyszalem ale nie znam dokladnej daty, wiem tylko, ze byla nia od 1950 roku
Fobiak, jedyną rzeczą jaką ty słyszałeś są bajdy bolszewickich morderców polskich patriotów. Tylko oni tworzyli te twoje łgarstwa mające usprawiedliwić ich zbydlęcenie i wysługiwanie się bolszewii.
cos ty
jesli chesz grzebac w historii to nie wolno tobie do niej podchodzic emocjonalnie, pisalem, juz tutaj, ze nie korzystam z materialow z okresu prl bo one byly takie skape po cenzurze aby nie wzbudzala podejrzen, a, ze historia byla okrojona, nie mozna wysnuwac wnioskow, ze byla zaklamana, nie wiem co oni tam mogli klamac, jezeli tam nic nie bylo. korzystam z aktualnych materialow a do potwierdzenia tych materialow potrzebne mi sa fakty z tamtych czasow, ja wiekszosc sprawdzam, dlatego zaden historyk z ipn-u nie ma szans sie przebic swoimi manipulacjami. gdybysmy swojego czasu nie poruszali tutaj sprwy mdk to bylaby tam izba pamieci ak a tak mamy plyte pamiatkowa na czesc ub.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.