Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Gen. August Emil Fieldorf "Nil” - ofiara mordu sądowego

~ niezalogowany
29 lutego 2012r. o 16:51
~wae606b napisał(a): fobiak - teksty o zaropiałych oczętach dobre są może u Ciebie w piaskownicy. Nie dość, że sam sobie zaprzeczasz, to jeszcze dowody, którymi popierasz swoje pokrętne tezy są po prostu porażające. Dyskusja z Tobą nie ma najmniejszego sensu. :]

Argumenty fobiaka i znajomosc faktow historycznych jest na poziomie zolnierskiej Izby Pamieci. Podziwiam Wasza cierpliwosc w dyskusji z Nim.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~ niezalogowany
29 lutego 2012r. o 16:56
Szanowni,
po co Wy dyskutujecie z fobiakiem?, Jego wiedza historyczna jest jak rzetelność przekazu o kradzieżach aut w Erewaniu. Coś wie, ale nie do końca, coś słyszał, ale mu się myli, podaje jakieś dane, ale mylą mu się rzędy wielkości, o kimś czytał, ale myli ofiarę z katem, ...

Szkoda czasu, TO TYPOWY TROL, w..rwia tylko prawdziwie.
2161
#fobiak nieaktywny
29 lutego 2012r. o 17:02
wezykowate nicki, czyzbym zachwial wasza wiedze, nie interesuje sie tym kto wam pierze mozgi ale czystosc umyslowa wam nie pomoze poznac histori.
~~ niezalogowany
29 lutego 2012r. o 17:08
Chłopie, pozostań przy tym a czym się znasz, za co Cie doceniono - siedź juz w tym magazynie i dokończ liczyć te śrubki!
~noipn niezalogowany
29 lutego 2012r. o 19:09
fobiaku, wydaje mi się że nadużywasz nieco tej volkslisty, czyżbyś tak wiele o niej wiedział? Może w rodzinie ktoś miał? Nie mogłem wcześniej odnieść się do twoich pouczeń, lecz to nie Ty będziesz mnie uczył co to patriotyzm, wystarczy że mam wśród przodków:
1. żołnierza 9 pp Księstwa Warszawskiego,
2. sierżanta 6 ppl w Powstaniu Listopadowym odznaczonego srebrnym Krzyżem Virtuti Militarii,
3. weterana wojny z bolszewikami i bitwy warszawskiej 1920,
4. aresztowanego i więzionego 3 lata, za przynależność do podziemnej organizacji w 1951
To jest najlepsza lekcja patriotyzmu!
A postać Generała Fieldorfa jest wzorem dla pokoleń. Cześć jego pamięci! Cześć pamięci Żołnierzy Wyklętych
~noipn niezalogowany
29 lutego 2012r. o 19:11
sorry powinno być Militari
8250
#krzysztoforus2 nieaktywny
29 lutego 2012r. o 19:34
Nie ma nic gorszego jak historycy hobbyści.
2161
#fobiak nieaktywny
29 lutego 2012r. o 22:06
~noipn napisał(a): fobiaku, wydaje mi się że nadużywasz nieco tej volkslisty, czyżbyś tak wiele o niej wiedział? Może w rodzinie ktoś miał? Nie mogłem wcześniej odnieść się do twoich pouczeń, lecz to nie Ty będziesz mnie uczył co to patriotyzm, wystarczy że mam wśród przodków:
1. żołnierza 9 pp Księstwa Warszawskiego,
2. sierżanta 6 ppl w Powstaniu Listopadowym odznaczonego srebrnym Krzyżem Virtuti Militarii,
3. weterana wojny z bolszewikami i bitwy warszawskiej 1920,
4. aresztowanego i więzionego 3 lata, za przynależność do podziemnej organizacji w 1951
To jest najlepsza lekcja patriotyzmu!
A postać Generała Fieldorfa jest wzorem dla pokoleń. Cześć jego pamięci! Cześć pamięci Żołnierzy Wyklętych

ja ciebie ucze? nikogo nie ucze. voklslista chodzi mi po glowie bo nie potrafie zrozumiec kleski od wrzesnia 1939 az do konca wojny kiedy to mielismy samych patriotow. nie odnosze sie do wszystkich twoich wypunktowanch przodkow bo nic o nich nie slyszalem ale zainteresowal mnie punkt 4. dobrze byloby abys opisal co twoj przodek robil pod ziemia, czy byl pisarzem czy tez zajmowal sie fizycznie wrogami, kto byl wrogiem i ilu ewentualnie zastrzelil w obronie polski. jaka to byla podziemna organizacja. z tego co wnioskuje dzialal gdzies w centralnej lub wschodniej polsce. w boleslawcu nie mogl byc aktywnym, wszyscy ktorzy sie osiedlili w 1945 w boleslawcu to boleslawiecczanie po 1945 to przybledy albo pozniej naplywowi ale to za dluga nazwa. u mnie w rodzinie nie bylo nikogo chyba z tej listy, nie wiem dokladnie bo ojciec nie wspomina nic na ten temat, on sam pochodzil z prowincji blondynow i go zostawili rodzice, ktorzy go adoptowali jako dziecko aryjczyka, zaraz po wojnie trafil do domu dziecka i nie pamieta nic o swoich przodkach. to nie wiem czy ktos mial jakies ordery i czy byl patriota.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza