~kmicic napisał(a): Jaki swój rząd? Jacy to byli nasi reprezentanci? Co do MDK - znaleziono tam szczątki ludzkie oraz wydrapane przez więzniów napisy na ścianach. Jak przeczytasz uważnie mojego poprzedniego posta, to zauważysz, że zadałem pytanie co dalej z ta sprawą. Użyłem słowa katownia właśnie z powodu odnalezienia tam ludzkich szczątków, ukrytych typowo dla UB. Jakbym wiedział kogo tam zakatowali, to bym napisał. Sam zacznij posługiwać się dowodami, gdyż przykłady typu "dziadek jednego kolesia, uciekł z jakiegoś oddziału" są bez weryfikacji mało wiarygodne.
byli polakami i mi to wystarcza a co polak to inny poglad, wolalbym byc skazany przez polaka niz przez ruskiego czy niemca.
szczatki znaleziono przy pijackiej sciezce, wiem ze gdzies w tym miejscu po wojnie mieszkaniec z grunwaldzkiej zakopal zwloki swojej matki bo nie mial na pogrzeb. szczatki nie znaleziono na terenie mdk. padewski siedzial tam 3 miesiace, powodem byl zarzut udzialu w organizacji jugoslawianskiej tylko jego podpis tam jest. padweskiemu nic nie grozilo, byl wlascicielem restauracji balkan i mial 2 braci w ppr. a presje na repatriantach wywarto z powodow polityczynych, tito oderwal sie od sowietow i drugim powodem bylo to, ze szukali zamachowcow na pomniki sowieckie.
jezeli nie wiesz, kogo w mdk zakatowali to po co manipulujesz piszac katownia, pracujesz dla szwagrzyka?