Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Gen. August Emil Fieldorf "Nil” - ofiara mordu sądowego

~kmicic niezalogowany
29 lutego 2012r. o 15:15
Jaki swój rząd? Jacy to byli nasi reprezentanci? Tym razem odeślę Cie do innej lektury - "Historia polityczna Polski 1935 -1945" autorstwa ś. p. prof. Pawła Wieczorkiewicza. Jest tam wszystko bez zbędnego upiększania i chęci przypodobania się komukolwiek opisane. Piszesz, że Moskwę mam zostawić w kościele - hm... nie wiem co oznacza ten Twój tekst, więc pozostawię to bez komentarza. Co do MDK - znaleziono tam szczątki ludzkie oraz wydrapane przez więzniów napisy na ścianach. Jak przeczytasz uważnie mojego poprzedniego posta, to zauważysz, że zadałem pytanie co dalej z ta sprawą. Użyłem słowa katownia właśnie z powodu odnalezienia tam ludzkich szczątków, ukrytych typowo dla UB. Jakbym wiedział kogo tam zakatowali, to bym napisał. Sam zacznij posługiwać się dowodami, gdyż przykłady typu "dziadek jednego kolesia, uciekł z jakiegoś oddziału" są bez weryfikacji mało wiarygodne.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~kmicic niezalogowany
29 lutego 2012r. o 15:20
A i jeszcze zdaniem"nsz to byly bandy, ktore likwidowaly polakow. jaki sens i o co bylo walczyc po wojnie?" wystarczająco określiłeś swoje poglądy. Na pewno zrobiłbyś karierę w tamtych czasach :)
2161
#fobiak nieaktywny
29 lutego 2012r. o 15:37
~kmicic napisał(a): Jaki swój rząd? Jacy to byli nasi reprezentanci? Co do MDK - znaleziono tam szczątki ludzkie oraz wydrapane przez więzniów napisy na ścianach. Jak przeczytasz uważnie mojego poprzedniego posta, to zauważysz, że zadałem pytanie co dalej z ta sprawą. Użyłem słowa katownia właśnie z powodu odnalezienia tam ludzkich szczątków, ukrytych typowo dla UB. Jakbym wiedział kogo tam zakatowali, to bym napisał. Sam zacznij posługiwać się dowodami, gdyż przykłady typu "dziadek jednego kolesia, uciekł z jakiegoś oddziału" są bez weryfikacji mało wiarygodne.

byli polakami i mi to wystarcza a co polak to inny poglad, wolalbym byc skazany przez polaka niz przez ruskiego czy niemca.
szczatki znaleziono przy pijackiej sciezce, wiem ze gdzies w tym miejscu po wojnie mieszkaniec z grunwaldzkiej zakopal zwloki swojej matki bo nie mial na pogrzeb. szczatki nie znaleziono na terenie mdk. padewski siedzial tam 3 miesiace, powodem byl zarzut udzialu w organizacji jugoslawianskiej tylko jego podpis tam jest. padweskiemu nic nie grozilo, byl wlascicielem restauracji balkan i mial 2 braci w ppr. a presje na repatriantach wywarto z powodow polityczynych, tito oderwal sie od sowietow i drugim powodem bylo to, ze szukali zamachowcow na pomniki sowieckie.

jezeli nie wiesz, kogo w mdk zakatowali to po co manipulujesz piszac katownia, pracujesz dla szwagrzyka?
3812
#antykomercjalista nieaktywny
29 lutego 2012r. o 15:40
..."nie dyskutuj z głupcem, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później załatwi doświadczeniem"....
Więc TOWARZYSZU fobiak polemiki z Wami nawiązywac nie będę. Na początku drażniły mnie te bzdury, które TOWASZYSZU wypisywaliście, ale teraz traktuję je jako pewnego rodzaju formę kabaretową. tvn-u nie oglądam, gazety wyborczej nie czytuję, rmf-óffff :D czy żetów nie słucham, ale jak Was TOWARZYSZU posłucham, wiem że nie muszę, bo Wy mi to wszystko skrupulatnie co tam przedstawiają zredagujecie.
Tak trzymajcie TOWARZYSZU ! ! ! ! Jesteście wyśmienitym przykładem tego, jak komunistyczna propaganda potrafiła i nadal potrafi zrobic z mózgu wysypisko śmieci i wszelkiego rodzaju odpadów (pewnie i tych radioaktywnych). Manipulacja, kłamstwo, relatywizacja historii, i to ciągłe blablablablabla....blabla....blablablaaa, bo WASZE ma byc na wierzchu. Przyznaliście się TOWARZYSZU w którejś ze swoich "elokwentnych" wypowiedzi, że na temat GL i AL wiecie mało, więc może najpierw zapoznajcie się z historia i działaniem tychże "bohaterów". O NSZ pewnie nie wiecie nic ;D.

Jednak temat poświęcony jest gen. Augustowi Emilowi Fierdolfowi "Nilowi". Był on, jest i będzie bohaterem Wolnej Polski ! Na wieki wieków, a jeśli nawet kiedyś przekłamanie historii i relatywizacja sięgną zenitu, pamięc o nim, i jemu podobnych bohaterach będzie przekazywana z pokolenia na pokolenie, w rodzinach, we wszelakich grupach społecznego oporu, w kościołach...

P.S. Jutro 1 marca, Narodowy Dzień Pamięci "Żołnierzy Wyklętych". Zapalcie znicz i poświęccie chwile na wspomnienie tych, którzy do końca byli wierni Wolnej Polsce.

P.S do TOWARZYSZA fobiaka...
Wy TOWARZUSZU fobiak równiez możecie zapalic znicz, na cmentarzu w "alei zasłużonych" pod pomnikiem "bohaterów" z SB i MO...Daswidania TOWARZYSZU fobiak

...Ale synowie ziemi nocą się zgromadzą śmieszni karbonariusze spiskowcy wolności będą czyścili swoje muzealne bronie przysięgali na ptaka i na dwa kolory...Z.H.
2161
#fobiak nieaktywny
29 lutego 2012r. o 15:56
antykomercjalista, ty mi bohaterow nie bedziesz wybieral, nie dziwie sie tobie bo tych kilka milonow zdrajcow, volksdeutscherow po wojnie tez sie rozmnazali i mamy takie owoce jak ty. kazdy, kto zabijal polakow w czasie wojny i po wojnie nie zasluguje na wspomnienie. nie mam ani jednego powodu aby bronic towarzyszy, nisko sobie cenie pzpr a ich czlonkowie bardziej mi przypominaja twoje zachowanie, ja tu nie bronie i nie atakuje rzadzacych po wojnie, chlodze jedynie wasz entuzjazm i otwieram wam zaropiale oczeta. nie mozna wypisywac brdur nier znajac czasow, pojec i sytuacji. jak mozna pisac o katowni jesli sie nie ma zadnych dowodow.
3812
#antykomercjalista nieaktywny
29 lutego 2012r. o 16:11

...Ale synowie ziemi nocą się zgromadzą śmieszni karbonariusze spiskowcy wolności będą czyścili swoje muzealne bronie przysięgali na ptaka i na dwa kolory...Z.H.
~wae606b niezalogowany
29 lutego 2012r. o 16:42
fobiak - teksty o zaropiałych oczętach dobre są może u Ciebie w piaskownicy. Nie dość, że sam sobie zaprzeczasz, to jeszcze dowody, którymi popierasz swoje pokrętne tezy są po prostu porażające. Dyskusja z Tobą nie ma najmniejszego sensu. :]
2161
#fobiak nieaktywny
29 lutego 2012r. o 16:47
nie podawaj linkow z propaganda, wyciagali z pociagow, zabijali na peronie, rozbierali z mundurow, okradali zwloki, rzeczy ladowali na furmanke i uciekali, zabijali kazdego w mundurze, wojsko polskie nie bylo inaczej traktowane. nieraz kogos z nkwd udalo im sie zabic ale najwiecej zabijali polakow. przywodcy band mieli kilka furmanek lupow i kilkaset na koncie trupow. zajmij sie historia a nie tym czym cie karmia media.

Dopisane 29.02.2012r. o godz. 16:47:

wae606b to ty tutaj manipulujesz cytatatmi i imputujesz mi zaprzeczenia czytaj to co wklejasz zanim wkleisz
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza