Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
16 czerwca 2013r. o 21:44
Preczzkomuna napisał(a): Zgadzam się ale miałem na myśli złoto, na którym był oparty pieniądz.

Chodzą słuchy w necie , Drogi Antykomunisto , że idea Kenediego dzisiaj już nie pomoże. Bandyci , zorganizowani w mafijną strukturę Urzędu Skarbowego ... dla przykładu w ... tym nieszczęśliwym Kraju , ale oczywiście w Hameryce też tak było , chociaż nigdy tam nie byłem :D .. to jednak wiem , ponieważ lubię się uczyć.

Niezależnie od tego na czym oprzemy podatek , na kiju , na świecidełkach , czy na zadrukowanym papierze , to zawsze to będzie neofeudalizm. Michalkiewicz , Jego kumpel JKM i wielu Innych Mądrych ludzi o tym mówiło i mówi. Cieszę się , że również to rozumiesz. :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
6979
E
17 czerwca 2013r. o 5:21
Magnum :) pomyślałam,że taka forma biurokracji, która widoczna jest na filmiku, znana jest od... :D

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
10557
#Preczzkomuna nieaktywny
17 czerwca 2013r. o 10:06
http://mises.pl/blog/2013/06/17/hoppe-hulsmann-block-przeciwko-pieniadzowi-fiducjarnemu/
4469
#Patrzalski nieaktywny
17 czerwca 2013r. o 12:31
Pannazdzieckiem napisał(a): Michalkiewicz , Jego kumpel JKM i wielu Innych Mądrych ludzi ......... :)

Zaliczasz JKM do grona mądrych ludzi ? hmm.... mądry to może on jest ale na swój nieco dziwny sposób chyba ? :)

http://natemat.pl/63735,janusz-korwin-mikke-znow-zszokowal-internautow-na-placu-tiananmen-zwyciezyla-wolnosc
10557
#Preczzkomuna nieaktywny
17 czerwca 2013r. o 12:56
Studenci domagali się stłamszenia wolności, czyli wprowadzenia reguł socjaldemokratycznych gwarantujących prawa socjalne.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Protesty_na_placu_Tian%27anmen_w_1989

Hołota Czerwona miała zejść. Nie posłuchali przyjechały czołgi. Proste. Brawo mieli im bić?
3046
#sentinel nieaktywny
17 czerwca 2013r. o 13:42
Przeniesione posty:

~ napisał(a): nie chcę Cię martwić, ale jeżeli obowiązek szkolny dla 6-latków zostanie jednak wprowadzony to niewiele będziesz miała do powiedzenia. Także cieszmy się tym, że jak na razie to oni sami nie wiedzą jak to będzie.

bitek.pl napisał(a): Nie obawiałbym (jestem chłopem:-)) się tego obowiązku gdyż to jest klasyczny styl rządzenia ryżego phremiehra:

- stworzyć problem którego nie było
- potrzymać dojne krowy (obywateli) w niepewności, dać im się wygadać, wykłócić itd.
- rozwiązać problem którego nie było
- spijać śmietankę wdzięczności od dojnych krów (obywateli)

Tak ten oszołom robi za każdym razem np. problem tzw. "matek pierwszego kwartału", popatrzcie jak są wdzięczne phremiehrowi, a jeszcze niedawno każda wydrapała by mu te wilcze oczka...

Tym razem będzie tak samo tylko nieco bliżej wyborów do Euronierobolandu...

Pozdrawiam serdecznie.Dopisane 16.06.2013r. o godz. 11:27:Następny przykład rządów Tuska, wczoraj, ogrody działkowe, poszedł, pokłamał, ugłaskał i już mu raczki podawali, klaskali, "panie premierze witamy", kupczytatata, coś tam popie...lił o kompromisie, znowu oklaski dostał... A jeszcze tydzień temu 99,9% z nich miało przygotowane miejsce na swoich działkach na dół dla oszusta który chciał okraść ich z działeczek...

~Już realista napisał(a): Niestety to jest brudna polityka i temat działkowców jest przykładem jak można być obłudnym dla osiągnięcia swojego celu. Pocieszające jest to, że nie tylko "bitek" widzi tę obłudę i czas schyłku tych nieudaczników jest bliski.

bitek.pl napisał(a): Zabawne, zadzwonił do mnie dzisiaj znajomy i zadał mi dokładnie to samo pytanie...
Cóż, nazywanie premiera "oszołomem" może i jest nieco ryzykowne ale jak inaczej można nazwać człowieka który przed wyborami naobiecywał nam gruszek na wierzbie a po wyborach robi wszystko dokładnie odwrotnie? Oczywiście nie uważam że pan Tusk jest "oszołomem intelektualnym" co nie zmienia faktu że "praca" rządu którym kieruje nosi wszelkie znamiona oszołomstwa politycznego, powiem więcej, robią wszystko, absolutnie wszystko a nawet więcej żeby pewien prawdziwy oszołom powrócił do władzy...

Oszust? A jak nazwać człowieka który oszukał więcej niż połowę Narodu Polskiego? Wpiszcie Szanowni Państwo na YouTube "obłuda Tuska" a wyskoczy setka filmików pokazujących co mówił przed a co robi po wyborach, dziesiątki przykładów ot choćby abonament RTV, wiek emerytalny, służba zdrowia i z czym wiąże się z kolejne określenie "złodziej" - podniesieniem podatków, zusów, akcyz itd... Pamiętacie jak to miał wywalić każdego kto choć o tym wspomni?
No i jak mam nazywać ludzi którzy dosłownie okradli mnie z dwóch a moją żonę z siedmiu lat życia podnosząc wiek emerytalny... No pytam jak?!

Pan Tusk jest bardzo inteligentnym człowiekiem i przebiegłym politykiem, tym bardziej zastanawia mnie co lub kto na niego "naciska" że mając świadomość całkowitej utraty honoru i wizerunku robi wszystko aby dokończyć rozpoczętego przez UE IV rozbioru Polski. Pieniądze? Nie sądzę, może on też się czegoś boi...
NWO?

Popatrzcie ostatnio na Prokuratorów i Policjantów, czy myślicie że oni nie widzą co się dzieje, jak rzad majstruje przy ich uposażeniach, emeryturach itp. ? To się musi skończyć!

Wracając do pytania czy się boję - bardzo! Ale bardziej boję się że któregoś dnia nie będzie mnie stać na utrzymanie rodziny...

Pozdrawiam

erik napisał(a): Pierwsi osadnicy za" wielka woda" czyli kwakrzy mowili ze dzieci i ludzie juz starzy maja byc przez wszystkich ADOROWANI.Dzisiaj za ta sama"wielka woda"ich potomkowie trzymaja swoje dzieci zdala od szkol publicznych.

GG 2563898
211
skorn
17 czerwca 2013r. o 14:52
- Wynajmowanie boiska też jest potrzebne do realizacji celów statutowych PO?

- Mecze polityków Platformy służą między innymi nieformalnym rozmowom, kuluarowemu omawiania działań politycznych, ale również integracji. Służą też publicznemu ukazywaniu polityków Platformy jako osób aktywnych fizycznie. W tym sensie są to wydatki służące realizowaniu celów statutowych.

http://www.polskatimes.pl/artykul/922015,sushi-wina-cygara-wydatki-na-boisko-do-gry-sluza-realizacji,id,t.html

<i>
~RogerN niezalogowany
17 czerwca 2013r. o 15:05
W zaciszu gabinetów, przy lampce wybornego wina, z cygarem, trafiają się najtrafniejsze pomysly, tak niezbędne sprawnemu zarządzaniu państwem, więc bez malkontenctwa proszę ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo