Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
10 lipca 2013r. o 7:50
Znalazłem pewną opinię o Jaruzelskim , ale nie będę publikował , bo mnie zaraz Techniczny pochlasta za personalne ubliżanie :D

To warto przeczytać :

Zrobili nam z Polski dom wariatów

Każdego dnia Polacy doświadczają we własnej Ojczyźnie i na własnej skórze coraz większej skali idiotyzmów, urzędowych absurdów, chamstwa, pogardy, arogancji władzy, marnotrawstwa publicznych pieniędzy i fiskalnego ździerstwa.

Widzimy coraz większy upadek podstawowych funkcji państwa polskiego, tradycyjnych wartości, nierówności prawa, kolesiostwa, korupcji i coraz głupszych wypowiedzi przedstawicieli rządzącej elity. Zamiast promować patriotyzm gospodarczy, tradycyjną polską zaradność i przedsiębiorczość, polski rząd i prorządowe media mętnego nurtu promują chamstwo, głupotę, kolesiostwo, ordynarne kręcenie lodów, pogardę dla życia, religii katolickiej czy zwykłej ludzkiej uczciwości, jak i odrazę do coraz bardziej rozszerzającej się biedy. Obywatele coraz powszechniej i bardziej bezceremonialnie traktowani są przez polityków i urzędników jak przysłowiowe stado baranów czy niepełnosprawnych umysłowo. Pomału staje się to obecnie zasadą rządzenia.

Władza w rękach karłów moralnych, ludzi nieuczciwych, błaznów i nieudaczników, może jak widać okazać się bardzo groźna dla zarówno dla państwa jak i jego obywateli.

Oto czołowa posłanka PO medialna gwiazda obecnej elity rządzącej M.Kidawa-Błońska bez większej krępacji twierdzi, że grzebiący dziś po śmietnikach rodacy, to tylko pewien dobrowolny styl życia parafrazując „grzebią bo widać lubią”. Może to być nowy naukowy wkład i koronny argument rządu na rzecz wyjaśnienia, dlaczego już 2,5 mln Polaków żyje dziś w skrajnej biedzie, a nawet nędzy.

Niektórzy jeszcze pamiętają wypowiedź innej rządowej celebrytki – Minister Sportu J.Muchy, która była zdania, że starszym osobom nie warto robić operacji wszczepienia endoprotezy stawu biodrowego, bo oni się raczej nie zrehabilitują. Zgrabne, ładne i jakie ludzkie.

Ekspertem rządu d/s edukacji polskich maluchów stała się ostatnio telewizyjna celebrytka TVN-u Super Niania – czy raczej super kompromitacja.

Min. Ochrony Środowiska M. Korolec, który codziennie prawie zachwala ustawę śmieciową – super bubel – wzywa coraz bardziej wściekłych obywateli do segregowania odpadów, sam zaś według Super Expressu wyrzuca wszystko jak leci do jednego kosza, i jeszcze łże w żywe oczy. Ot, takie europejskie, cywilizacyjne standardy, inne dla ludu i inne dla wybranych.

Rzecznik rządu P.Graś twierdzi, że choć jednak nowelizacja budżetu będzie, to nie dotknie ona, ani obywateli, ani inwestycji. Czyli, że niby dotknie kogo? – ptactwo i zwierzynę łowną, a może niemieckich przedsiębiorców i wielkie zagraniczne banki. Dla obecnej władzy to normalne, że mamy aż 91 vice-ministrów w polskim rządzie i o zgrozo, aż 9 vice-ministrów w Ministerstwie Finansów u naszego „Sztukmistrza z Londynu”.

Absolutny potop urzędniczy wciąż przybiera na sile. Mamy absolutny sukces w Europie w UE w tej właśnie dyscyplinie – pewne II-miejsce. Daleko w tyle zostawiliśmy nawet Włochów i inne wielkie państwa. W ramach projektu „Przyjazne Państwo” MF chce umożliwić, by urzędnicy skarbowi mogli wchodzić do domów i garaży w ramach tzw. oględzin za zgodą podatnika, a jeśli obywatel – podatnik się nie zgodzi to zostanie ukarany karą. Skoro były V-ce Min. Finansów, główny ekspert MF L.Kotecki, który jeszcze kilka miesięcy temu zapewniał nas obywateli, że polski budżet jest stabilny, rzetelny, dobrze skonstruowany, dziś twierdzi, że dochody budżetu będą o kilkanaście miliardów złotych niższe niż te zaplanowane w budżecie na 2013r., to można być pewnym, że zabraknie ok. 30-40 mld zł.

Okazuje się, że najlepszym „polskim” przedsiębiorcą jest Holender, torciki Wedla muszą robić Japończycy, kiełbasę Krakowską Amerykanie lub Chińczycy. Premier Polski jest socjaldemokratą, Ślązakiem zarazem i ukochał piłkarski Klub Górnik Zabrze już za młodu. Już nawet Kaszubi mają dość swego ziomala, bo wbrew niemu chcą bronić tradycyjnej polskiej rodziny. Otwarte po półrocznej przerwie lotnisko w Modlinie zamiast przyjmować samoloty, na razie odwiedzają gapie i ptaki przelotne. Samorząd w Gdyni z wielką pompą i piarowskim zadęciem rozpoczął budowę lotniska w Gdyni – Kosakowie, a KE twierdzi, że jest ono niepotrzebne, bo wystarczy lotnisko w Gdańsku.

Min. Zdrowia B. Arłukowicz roztkliwia się i rozpływa nad ciężką dolą 15 tys. osób, które zapragnęły sfinansowania im in-vitro, a nie płaci szpitalom za tzw. nadwykonania i obcina świadczenie nawet na tzw. zabiegi planowe – 109 szpitali właśnie złożyło skargę do premiera w tej sprawie. Min. Infrastruktury twierdzi, że system radarów i wyższych mandatów świetnie zdaje egzamin, zaś Prokuratura Generalna twierdzi, że taryfikator mandatów jest niezgodny z prawem i łamie polską Konstytucję. Polska importuje coraz więcej węgla, a Kompania Węglowa eksportuje węgiel po cenie niższej niż koszty wydobycia. Polskie służby specjalne i policja w ramach błyskotliwej akcji schwytania autorów alarmów bombowych, zamiast „bombera” zatrzymały kucharza z Chorzowa i kursanta prawa, obie niewinne osoby trzeba było oczywiście zwolnić. Dzięki polskiemu rządowi mamy już wydłużony do 67 lat wiek emerytalny, choć pracy bardzo brakuje dla młodych, ale i tych po 50-ce. Mamy już elastyczny czas pracy, pewnie wkrótce będziemy mieć elastyczne renty i emerytury, czyli w roku nieparzystym dostają emerytury i renty, ci urodzeni w latach nieparzystych i odwrotnie. Być może czekają nas też elastyczne wypłaty wynagrodzeń pod hasłem raz, dwa, trzy dzisiaj wypłatę dostajesz Ty itd. i jest wesoło.

Zgodnie z pomysłami MP i PS oraz MF składka zdrowotna ma przysługiwać tylko tym bezrobotnym z prawem do zasiłku, a ponieważ Polska jest takim wyróżniającym się oczywiście in minus krajem, gdzie 85 proc. bezrobotnych nie ma prawa do zasiłków, to znachorzy, wróżki i grabarze już mogą zacierać ręce.

Wariatkowo rozkwita jak widać nad Wisłą z wyjątkową siłą i rozmachem, a pensjonariusze ciągle jeszcze są spokojni i uśmiechnięci. Jak długo jeszcze?

Autor: Janusz Szewczak – główny ekonomista SKOK
Źródło: Stefczyk.info

Miłego dnia Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
10 lipca 2013r. o 15:29
przeczytałem to co napisałeś i od razu mam wspaniały humorek :)

wszystko po staremu a wiec normalnie :D
a jak jest normalnie to po co zmieniać?
jeszcze będzie gorzej i co wtedy? :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
10 lipca 2013r. o 15:38
falco napisał(a): to stary,schorowany człowiek wiec może w swojej chrześcijańskiej dobroci odpuść mu jego winy... ;)

Akurat ja nie muszę mu nic odpuszczać :) Ale powiedz to ofiarom stanu wojennego, ich rodzinom.

"Utworzona przez sejm kontraktowy w 1989 Sejmowa Komisja Nadzwyczajna do Zbadania Działalności MSW, stwierdziła, że spośród 122 niewyjaśnionych przypadków zgonów działaczy opozycji aż 88 miało bezpośredni związek z działalnością funkcjonariuszy MSW.

Część ofiar śmiertelnych wydarzeń stanu wojennego była skutkiem tłumienia przez jednostki LWP, MO, ZOMO, NOMO, ROMO, ORMO, funkcjonariuszy WSW i SB pokojowych demonstracji ulicznych ludności, sprzeciwiających się władzy WRON. W dziewięciu przypadkach ofiary padły w wyniku krwawego stłumienia strajku w kopalni, w jednym przypadku po złamaniu strajku na uczelni wyższej.
Znaczna ich część były to jednak ofiary intencjonalnego działania władz przeciwko określonym działaczom opozycji. Wszystkie one z definicji spełniają znamiona ofiar zbrodni komunistycznej. "

Dopisane 10.07.2013r. o godz. 15:36:

falco napisał(a): przeczytałem to co napisałeś i od razu mam wspaniały humorek :)

wszystko po staremu a wiec normalnie :D
a jak jest normalnie to po co zmieniać?
jeszcze będzie gorzej i co wtedy? :D

Falco, a tak poważnie? to chyba jest co zmieniać? :)

Dopisane 10.07.2013r. o godz. 15:38:

Pannazdzieckiem napisał(a):
To warto przeczytać :

Zrobili nam z Polski dom wariatów

Powalająca ocena! Trafne przykłady. :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
2900
#falco nieaktywny
10 lipca 2013r. o 15:40
poważnie?

jeśli poważnie to wszystko trzeba zmienić w tym mentalność...

myślę że to jest właśnie najtrudniejsze ;)

10114
#alter nieaktywny
10 lipca 2013r. o 15:54
falco napisał(a): poważnie?

jeśli poważnie to wszystko trzeba zmienić w tym mentalność...

myślę że to jest właśnie najtrudniejsze ;)

Mentalność? Myślę, że z tym jest już coraz lepiej. Widać to szczególnie wśród pokolenia nie skażonego PRL-em.
Władza, która wywodzi się z kręgów biznesu, zawsze będzie robić wszystko, aby wydoić i ogłupić społeczeństwo. PO już długo nie porządzi :)

2900
#falco nieaktywny
10 lipca 2013r. o 16:01
tak na koniec bo ide poleżeć przed tiwi... :D
dlaczego nie pamiętacie o tym że Generał przeszedł szlak bojowy jak to się mówi
dlaczego nie macie mu za dobre że pogonił Niemca i nie piszcie mi tu oklepanych już formułek że za to wprowadził sowieta...
nie on jeden
żeby była jasnośc nie bronię go tu jako Generała tylko jako CZŁOWIEKA...
kto mi tu tak z pamięci ,bez Googla wymieni kilka nazwisk ludzi ODPOWIEDZIALNYCH za stan wojenny...nie generał Jaruzelski ,nie Kiszczak...
no proszę coś więcej...

a może tak kilka nazwisk ofiar obecnego systemu tych co skończyli na torach,powieszeni w swojej bezsilności do ,,wolności i dupokracji,,
tych których fiskus i doprowadził do rozpaczy i utraty zdrowia...
historia to nie tylko to sprzed dwudziestu lat,to też dzień dzisiejszy...
a jaki jest?
wspaniały?
miło jest się budzić we wolnym kraju ?...tyle tylko że uśmiech znika kiedy wielu z Polaków nie wie jak dzień się skończy...
czy jutro ich zakład pracy jeszcze będzie istniał czy tez może w nocy ,po cichu wywiozą maszyny a prezes zniknie ...czy wyplata będzie czy tez ,,jeszcze nie przyszedł przelew,,

dlatego nie napiszę tutaj ,,kocham cię Polsko,, :>

10114
#alter nieaktywny
10 lipca 2013r. o 16:24
falco napisał(a): żeby była jasnośc nie bronię go tu jako Generała tylko jako CZŁOWIEKA...

miło jest się budzić we wolnym kraju ?...
dlatego nie napiszę tutaj ,,kocham cię Polsko,, :>

Dobrze wiem, że generał walczył, ale takich co przeszli szlak od Lenino do Berlina było tysiące, tysiące po drodze zginęło. Dla mnie to nie jest okoliczność łagodząca. Może to i oklepane, ale "wprowadził sowieta"! Szkolony od początku na zdrajce i szpiega, sługusa, którym był do końca. Do końca prosił o pomoc armie radziecką. Dla takich nie ma taryfy ulgowej. Pamiętaj, że hunta Jaruzela to była mafia! Mafia dowodzona przez niego i Kiszczaka, więc tylko Ci najwyżej ponoszą odpowiedzialność. Ludzie mający władze są najpierw oceniani w kontekście tej właśnie władzy i swoich decyzji dotyczących państwa i narodu. Jako człowiek on mnie wcale nie interesuje, nie interesuje mnie czy zbiera znaczki, ołowiane żołnierzyki, czy może puszki po piwie z pewexu.

Dzisiaj żyjemy w demokracji, sami stanowimy o sobie jako państwo i społeczeństwo. To nasza wina, że wybieramy źle i mamy teraz władzę taką jaką mamy. Chcieliśmy być wolni? złe decyzje są ceną wolności :) Co innego, kiedy z polecenia, rozkazu wojsko-milicja strzela do ludzi. Generalnie też uważam, że dzisiaj żyje się lepiej. Więcej optymizmu wszystkim życzę. Ja zawsze kochałem i kocham swoją Ojczyznę, czy jest lepiej, czy czasami gorzej. Na tym polega między innymi patriotyzm :)

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
10 lipca 2013r. o 20:35
Twój hurra patriotyczny optymizm podziwu jest godny Poeto. :)Jeśli o Generała chodzi , cały czas twierdzę że WRON uratował Naród przez niepotrzebnym rozlewem krwi. Ruscy z niczym się nie pierdzielili , a ponieważ komunistyczna doktryna kazała im zaprowadzić raj na całej ziemi , to chwalić Jaruzelskiego , za rozładowanie napięcia, pomimo ofiar. Notabene obecna „demokracja „ , jak słusznie Papuga zauważył, ma tych ofiar na swym koncie już zdecydowanie więcej, za komuny nikt nie podpalał się pod Sejmem , w geście desperacji i sprzeciwu. Ganić Jaruzelskiego trzeba za rozpieprzanie gospodarki do spóły z Kanią , bo im się władza absolutna uroiła i gdzie mogli, tam świnie Gierkowi podkładali . Ale to już historia. Dziwi mnie tylko Poeto , jak to możliwe , że człowiek Twojej inteligencji wciąż jeszcze w „ demokrację „ wierzy ? Mógłbyś wytłumaczyć, dlaczego ? :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza