Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

~mir.ko niezalogowany
11 lipca 2013r. o 17:50
alter napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): Dziwi mnie tylko Poeto , jak to możliwe , że człowiek Twojej inteligencji wciąż jeszcze w „ demokrację „ wierzy ? Mógłbyś wytłumaczyć, dlaczego ? :)

Panna powód jest jeden... Według mnie, jak dotąd nie wymyślono lepszego systemu :)

dokladnie. brakuje jedynie narzedzi do wyciagania szybkich konsekwencji wobec nieuczciwych zagran politykow.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
11 lipca 2013r. o 21:04
~mir.ko napisał(a):
dokladnie. brakuje jedynie narzedzi do wyciagania szybkich konsekwencji wobec nieuczciwych zagran politykow.

TAk! I taka możliwość rozliczania polityków powinna być zagwarantowana ustawowo. Kiedy obywatele zyskają takie prawo jestem pewien, że wszystkie aspekty polityki zmienią się na lepsze. Myślę, że to powinien być pierwszy obywatelski postulat!

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
11 lipca 2013r. o 21:48
Wszystko na tej nieszczęśliwej Planecie jest oszustwem, kłamstwem i niczym więcej. O jakich narzędziach mówisz Mirek :) , skoro wszyscy politycy , bez wyjątku, są przekupieni ?. Bądź za głupi , aby zrozumieć niektóre rzeczy , lub wisi im to, kto sprawuje faktyczną władzę , aby tylko pełny trzos mieli. Rację ma Ziemkiewicz , mówiąc , że rządy stoją na straży interesu banksterów , szumnie nazywanego Instytucjami Finansowymi, rację ma niestety . Zaraz się może okazać , że zadłużeni Polacy stracą wszelakie prawa Obywatelskie , choć ich ograniczanie trwa już dość długo i osiąga co raz wyższe absurdy. Zaraz się może okazać , że szpital jest tylko dla mających kasę , a edukacja jedynie dla wybranych. Zwróć uwagę , że tylko publicyści pokroju Michalkiewicza , Ziemkiewicza i kilku innych, mówią o tym, co jest przyczyną burdelu na tej Planecie i w naszym Kraju. Politycy milczą , jak zaklęci.

Oczywiście , że nie ma żadnego kapitalizmu Preczzkomuną :) , niech będzie etatyzm , nie mam nic przeciwko. Tak to już leci , że za spekulacyjną grę banksterów płacą społeczeństwa , a my również będziemy przerabiali grecki model , kwestia czasu. Żebyście się nie zdziwili , jak Donek powie , że Polska jest bankrutem , bo naszych Obligacji , już nie ma komu opchnąć :). Jedyne , co tak naprawdę produkujemy to dług. I nie ma się ( nie wolno kląć ) z czego śmiać.

Aczkolwiek śmiech to zdrowie :D

Dopisane 11.07.2013r. o godz. 21:48:

A ... jakieś konkrety Panowie . Czyżbyśmy mieli niehumanitarnie wieszać tych , co niespełniają wyborczych obietnic? .

A może przyjazne dla użytkownika urządzenie do odejmowania głowy , o wdzięcznej nazwie ... gilotyna ?

Słońce Peru pierwszy na piedestał, po nim reszta tej kłamliwej braci :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10114
#alter nieaktywny
11 lipca 2013r. o 22:02
Pannazdzieckiem napisał(a): Czyżbyśmy mieli niehumanitarnie wieszać tych , co niespełniają wyborczych obietnic? .

tylko odwoływać? odsyłać w niepamięć :)

2900
#falco nieaktywny
11 lipca 2013r. o 22:06
jasne...Ty ich będziesz gilotynował a z jakiegoś tam afrykańskiego zadupia wpadnie do nas na stadion narodowy jakiś ,,cudotwórca,, i za 5 złotych będzie ich hurtem ,,wskrzeszał,, pod patronatem polskich biskupów... :D
takie ,,cuda,, to tylko tu w tym kraju...
chce się wyć ... :>

jakim kurna trzeba być przygłupem by w dwudziestym pierwszym wieku wierzyć w takie OSZUSTWA...
medaliki, egzorcyzmy,modlitwy do obrazków...

a purpuraci tyja tylko i śmieją się z ,,owieczek,, bo ciągle mają kogo ,,strzyc,,

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
11 lipca 2013r. o 22:09
falco napisał(a): jasne...

właśnie!! to kwestia wiary! bez wiary jesteś nikim, pustakiem bez przyszłości :) myślę, że warto mieć wiarę! w każdym sensie!

2900
#falco nieaktywny
11 lipca 2013r. o 22:12
w tym błogim nastroju ;) pozostawiam Was bo może w tiwi leci gdzieś jakiś Kloss czy inny Janosik...
nawet to jest ciekawsze niż te Wasze ,,rzeczywistości,,
bez urazy ... :)

Dopisane 11.07.2013r. o godz. 22:12:

ja pierdziu!!!!
Ty wierzysz we wskrzeszanie trupków?

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
11 lipca 2013r. o 22:13
falco napisał(a): !
Ty wierzysz we wskrzeszanie trupków?

wierzysz? albo nie :) ja wierzę...

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza