Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
14 lipca 2013r. o 8:29
Ty się nie śmiej Papugo , Duda też zostanie prezydentem, kwestia czasu . Trzeba Ci wiedzieć , że socjopaci , którzy faktycznie rządzą tą cywilizacją , poranieni przed wiekami, mają dzisiaj już wszystko. Wyliczamy :
- prawo do drukowania pustych pieniędzy
- prawo do zarządzania narodowymi stadami owiec
- prawo do unifikacji różnorodności
- prawo do tworzenia prawa
- prawo do pozostawania w mglistej atmosferze anonimowości
…. i wiele innych jeszcze praw , które nikomu niczego nie dają , oprócz nich. Niech mnie s...ysyńskie wynalazki odstrzelą. Pojawię się w następnym wcieleniu i dalej gnębić gnoji będę … myślą, mową, uczynkiem i zaniedbaniem .... oczywiście :D.

Państwo Drogi Patrzalski :) , parę lat temu utraciło swoją suwerenność , a kto wie , czy nie w roku 966 …. chyba , że się mylę :)

Miłej" niedzieli a łączy" Wam życzę :)

Zastosowana autokorekta

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
8375
#GosiaG nieaktywny
14 lipca 2013r. o 13:30
Pannazdzieckiem napisał(a): socjopaci , którzy faktycznie rządzą tą cywilizacją , poranieni przed wiekami, mają dzisiaj już wszystko. Wyliczamy :
- prawo do drukowania pustych pieniędzy
- prawo do zarządzania narodowymi stadami owiec
- prawo do unifikacji różnorodności
- prawo do tworzenia prawa
- prawo do pozostawania w mglistej atmosferze anonimowości
…. i wiele innych jeszcze praw , które nikomu niczego nie dają , oprócz nich.

Uznajesz rozwinięcie najniższych instynktów za wyczyn - no proszę Cię- Ambasadorze ''miłości''

Pannazdzieckiem napisał(a):

Niech mnie s...ysyńskie wynalazki odstrzelą. Pojawię się w następnym wcieleniu i dalej gnębić gnoji będę … myślą, mową, uczynkiem i zaniedbaniem .... oczywiście

Poświęcisz swój własny rozwój i przejście na 'wyższy poziom ' dla małpoludów ,czym w takim razie się od nich różnisz ?

Zastosowana autokorekta

Lilith ^^
4469
#Patrzalski nieaktywny
14 lipca 2013r. o 14:52
Pannazdzieckiem napisał(a):
Państwo Drogi Patrzalski :) , parę lat temu utraciło swoją suwerenność , a kto wie , czy nie w roku 966 …. chyba , że się mylę :)

Masz rację ,niestety :( w 966 utraciliśmy suwerenność ,tradycję i prawie całkowicie religie słowiańską :( Teraz wciska się nam ciemnotę ,że nasze korzenie tkwią w religii judeochrześcijańskiej :/
Gdzie Polska, a gdzie Nazaret ? Gdzie Betlejem?
Niestety musieliśmy przyjąć okupantów ....,kto nas zdradził ?
Pod opieką nowych "Bogów" bożków ,klęcząc na kolanach przeżywaliśmy jeszcze kila okupacji ,rozbiorów kraju ,ale nadal budujemy świątynie opatrzności i koronujemy ikony obcej kultury . Jesteśmy Słowianami !! Nie mam nic przeciwko innym ,nie jestem nacjonalistą ,ale do k... nędzy jestem Polakiem i boli mnie to co widzę :/ Nie będę klękał przed nikim.
211
skorn
14 lipca 2013r. o 16:06
Ale bełkot, jaka religia słowiańska? W jakim panstwie ta religia sie zachowała, że tak ci żal?

Rozbiory, okupacja? To wina religii? Przeciez nasz okupant i "rozbiorca" czyli Niemcy, ma te same tradycje religijne i kulturowe. Bycie agresorem czy też ofiarą nie ma związku z chrześcijańswem.

Dopisane 14.07.2013r. o godz. 16:06:

"Media donoszą, że kiedy przed katedrą w Łucku prezydent zatrzymał się, by przywitać się z ludźmi, podszedł do niego młody człowiek z jajkiem w dłoni."

Cytuję "jaki Prezydent taki zamach"

<i>
4469
#Patrzalski nieaktywny
14 lipca 2013r. o 16:24
skorn napisał(a): Ale bełkot, jaka religia słowiańska?

Cel osiągnięty , inteligentny facet nie wie co to religia słowiańska.
skorn napisał(a): W jakim panstwie ta religia sie zachowała, że tak ci żal?

Może nie chodzi o to ,że bardzo mi żal ,ale pamiętać warto o swoim pochodzeniu . No chyba ,że wypierasz się swojego pochodzenia i utrzymujesz ,że kulturowo związany jesteś np. z bliskim wschodem.
Uszanuje to.
Religia słowiańska ,częściowo zachowała się w krajach bałkańskich .Niektóre obrzędy ,których nie dało się siłą wytępić ,katolicyzm przyjął jako własne .Mamy dzięki temu "noc świętojańska" itp. nie będę się rozpisywał ,jutro biblioteka jest otwarta :) Możesz się przejść ;p

skorn napisał(a): ..Niemcy, ma te same tradycje religijne i kulturowe....

Wybacz ale teraz ja muszę napisać ,że to bełkot i ignorancja z Twojej strony :)
Oczywiście ,że nie winie chrześcijaństwa o rozbiory ,wojny i prześladowania. Piętnuje jedynie zachowania naszych niby dobrodziejów ,którzy najpierw na nas napadali,później potępiali nasze zrywy niepodległościowe (przestrzeń dziejów) a teraz kreują się na naszych protoplastów :) To dla mnie jest nie do przyjęcia .

Dopisane 14.07.2013r. o godz. 16:24:

O kulturze germańskiej i celtyckiej pewnie też nie słyszałeś ? Tam też nie było żadnych religii?
8375
#GosiaG nieaktywny
14 lipca 2013r. o 16:29
skorn napisał(a): W jakim panstwie ta religia sie zachowała,...?

W Indiach :P

Lilith ^^
9984
#gover nieaktywny
14 lipca 2013r. o 16:53
Religia slowianska dotarla az do Indii i tam sie zachowala!
10114
#alter nieaktywny
14 lipca 2013r. o 17:03
Patrzalski napisał(a):
w 966 utraciliśmy suwerenność ,tradycję i prawie całkowicie religie słowiańską :(

Jak można utracić suwerenność w wyniku własnej woli, jak można kogoś okupować, kto przyjął wiarę w wyniku własnego wyboru.

Proszę bardzo, jak chcesz to wracaj do tej swojej "wiary słowiańskiej" nikt Ci nie zabrania, nawet powstają już takie koła :) Jak chcesz to możesz wogóle w nic nie wierzyć. Wiesz Patrzalski śmieszą mnie takie ataki na wierzących, na katolików, ataki ludzi którzy sami nie wiedzą co ze sobą zrobić. Wiara chrześcijańska, również ma swoje tradycje. Jaskiniowcy też mieli swoje tradycje, popierasz odebranie ich bożków i tradycji, przez jak to piszesz "wiarę słowiańską"?! Sam też piszesz, że są pozostałości po wierzeniach słowian, więc co to za utrata suwerenności. Twój tok rozumowania do niczego nie prowadzi, a tezy które tworzysz są bezsensu :) Uważam, że mozna zaryzykować twierdzenie, że wszystkie religie świata przechodziły, i przechodzą nadal swoją własną ewolucyjną drogę kształtowania teologicznego obrazu Boga i relacji z Nim :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA BZ Academy zaprasza