Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
13 sierpnia 2013r. o 22:11
virgo napisał(a): ....

...nie może istnieć.... no co Ty nie powiesz ? A jak Cię komary nad wodą chlastają , to to są transformersy z kasy żyjące , czy z Twojej krwi ... międzyinnymi :D?

Bogactwem życia jest jego kontynuacja w następujących po sobie pokoleniach , oraz egzystencja w następujących po sobie inkarnacjach. A zwróc proszę uwagę na fakt , że odnosi się to do wszelkich form życia , również duchowego.

Dobranoc , na mnie czas :*

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Ego niezalogowany
13 sierpnia 2013r. o 23:14
alter napisał(a):
Zabawy w kotka i myszkę mnie już dawno nie interesują :)

Można się zawieść na wrogu, że jest zbyt szlachetny, można na przyjacielu, którego błędnie zaliczyliśmy do grona przyjaciół.

I na koniec! może będą tacy co się ucieszą?! Wielka jest twoja zasługa, w decyzji, że nię będę już odwiedzał bolec.info.

wszystkiego dobrego, wrogom i przyjaciołom :)

No cóż alterze... w kotka i myszkę nie ja się bawiłam do tej pory. Nie sądziłam, że jesteś moim przyjacielem - twoje zachowanie świadczyło o czymś zupełne innym.
Bądź łaskaw nie obciążać mnie swoimi decyzjami.
Poza tym, ludzie są wolni i nikt nie należy do nikogo, natomiast związek ma być przyjemnością a nie walką:]
Nie sposób żyć bez radości:)
Trzymaj się.

Zmoderowano 14.08.2013 godz.9:06 - powód: błąd cytowania (moderator)
211
skorn
13 sierpnia 2013r. o 23:40
Kłótnie i pseudofilozoficzny bełkot uskuteczniajcie w innych tematach.

<i>
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
14 sierpnia 2013r. o 6:42
skorn napisał(a): Kłótnie i pseudofilozoficzny bełkot uskuteczniajcie w innych tematach.

Bo gdzie indziej to wolno , tak ? :D

skorn napisał(a): ...
Myśli, że jak "przetrwał" socjalizm to jest wielki gość, prawdziwy bohater. Gdyby wszyscy byli tacy jak ty, to nie byłoby Solidarności. Bo jak juz pisałem wcześniej, takiemu typowi ludzi jaki ty reprezentujesz, nigdy nie przeszkadzało, że żyją w państwie opresyjnym, z cenzurą, z bezpieką, z donosicielami, z zamknietymi na Zachód granicami. Tobie wystarczyło, że miałes co do gara włożyć i byłes szcześliwy. Na szczęście w swoim czasie nie brakło ludzi z większymi ambicjami.

To, że dziś większość z nich zeszła na psy to już inna historia.

Właśnie o te ambicje chodzi. Być , czy mieć. Zastanawiam się nad tym , czy aby nie wmanewrowano nas w ten powalony materializm oparty o komercję i konsumpcjonizm.
Może i jest to głupkowate filozofowanie , ale kiedy patrzę na cirka trzydziestoletnią , stutrzydziestokilogramową kobietę , która błyskawicznie pożera hamburgera , czy inną knyszę , każąc to samo swemu dziecku , to właśnie o ambicjach myślę.

Świat Drogi Skornie znajduje się w epoce powolnego upadku. Globalna , skuteczna propaganda zaciera w ludzkich oczach znamiona upadku. Jeśli Wasze pokolenie , tego nie pojmie i czegoś nie zrobi , to rozdrapywanie starych ran i egzaltacja „paszportem w szufladzie” też niczego Wam nie da … oprócz oczywiście bezwartościowego, w zasadzie szkodliwego dla organizmu , korporacyjnego hamburgera.

Miłego :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2951
#Anonim2951 nieaktywny
14 sierpnia 2013r. o 9:09
Może przynajmniej JEDEN z urzędujących moderatorów ZECHCE poprawić cytowanie w tym temacie ?

Dziękuję.

Zmoderowano 14.08.2013 godz.9:39 - powód: cytowanie zostało poprawione :) (moderator)
10897
#Anonim10897 nieaktywny
14 sierpnia 2013r. o 21:39
Panieneczkozdzieckiem , to jeszcze dla Ciebie , jako kontynuacja rozważania : co ważniejsze - zycie czy kasa ?? Co nam daje większą radośc w zyciu ?
Cytat:

"Epikur uczył, że szczęście polega na przeżywaniu radości życia. Polega ono na zdrowiu, braku bólu i pokoju ducha, który pozwala bez lęku patrzeć w przyszłość. Nie musimy się wyrzekać przyjemności, ale radować się z tego, co nam życie przyniesie. Człowiek powinien uczyć się cieszyć skromnymi, małymi rzeczami, co może dać mu większe poczucie szczęścia niż innym rzeczy luksusowe. Podsumowując to, stwierdzamy, że szczęście budzą rzeczy, które mamy, a nie te, których nam brakuje. Nie należy więc życzyć sobie czegoś, czego i tak nie otrzymamy, oraz przeklinać tych rzeczy, których nie możemy uniknąć."
I co Ty na to ?? :]
5183
magnum44
14 sierpnia 2013r. o 21:52
virgo napisał(a): ... Nie musimy się wyrzekać przyjemności, ale radować się z tego, co nam życie przyniesie. Człowiek powinien uczyć się cieszyć skromnymi, małymi rzeczami, co może dać mu większe poczucie szczęścia niż innym rzeczy luksusowe. Podsumowując to, stwierdzamy, że szczęście budzą rzeczy, które mamy, a nie te, których nam brakuje.

Virgo, nic dodać nic ująć ! Jestem za tym, co napisałaś w 200% ! :):)
Coś pięknego !

Dopisane 14.08.2013r. o godz. 21:52:

Lub zacytowałaś, bo był cudzysłów.

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
~ niezalogowany
14 sierpnia 2013r. o 21:54
virgo napisał(a): Człowiek powinien uczyć się cieszyć skromnymi, małymi rzeczami, co może dać mu większe poczucie szczęścia niż innym rzeczy luksusowe.

Z takim podejściem dalej byśmy żyli w jaskiniach a Ty nie cytowałabyś w internecie Epikura!! :>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza