Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

5183
magnum44
14 sierpnia 2013r. o 22:16
~ napisał(a):
virgo napisał(a): Człowiek powinien uczyć się cieszyć skromnymi, małymi rzeczami, co może dać mu większe poczucie szczęścia niż innym rzeczy luksusowe.

Z takim podejściem dalej byśmy żyli w jaskiniach a Ty nie cytowałabyś w internecie Epikura!! :>

Uważasz, że to prawda, co napisałeś(-aś) ?
Znam wielu takich, co w luksusy opływają, a szczęśliwi nie są i... z tego co obserwuję, nie będą. Smutne, bardzo smutne !
Wolę żyć w jaskini i być szczęśliwą niż opływać w luksusy i... co ? i nic !

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
14 sierpnia 2013r. o 23:18
virgo napisał(a): ... I co Ty na to ?? :]

Taż ja mówię to samo, tylko, że w sposób o wiele bardziej prostacki. Taż matury przecież nie mam , a ciekawym , czy Epikur miał ? :D

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
211
skorn
15 sierpnia 2013r. o 11:26
http://www.muzhp.pl/artykuly/1148/czy-potrzeba-bylo-cudu-bitwa-warszawska-1920-r.html

<i>
10897
#Anonim10897 nieaktywny
15 sierpnia 2013r. o 16:55
Pannazdzieckiem napisał(a):
virgo napisał(a): ... I co Ty na to ?? :]

Taż ja mówię to samo, Taż matury przecież nie mam , a ciekawym , czy Epikur miał ? :D

Panieneczkozdzieckiem , też lubię żarty ;) Porównałeś okresy kiedy zył Epikur i ten , w którym my zyjemy ??
Jeżeli podtrzymujesz to co napisałeś , to dlaczego tak bardzo bulwersują Cię sprawy na które nie masz wpływu ?? Dlaczego często jesteś niezadowolony z wielu spraw towarzyszących życiu ??

Tak ,żarty umilają nam zycie... :)

Dopisane 15.08.2013r. o godz. 16:55:

Jeszcze jedna sprawa - "nie matura a chęć szczera zrobią z Ciebie oficera" .Nie przejmuj się brakiem :P matury... :D
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
15 sierpnia 2013r. o 21:07
virgo napisał(a): to dlaczego tak bardzo bulwersują Cię sprawy na które nie masz wpływu ??

Bo kropla drąży skałę , Droga Virgo :). Wiara przenosi góry , a niewolnicy systemu powstaną . Kwestia czasu :) A wiesz , Niewiasto, czemóż Dobry Bóg czas zaprojektował ? Czy maturzyści z noblowskimi nagrodami i inni filozofowie , pokusili się na odpowiedź ? Pytam , ponieważ nie znam Twego zdania i Twej wiedzy :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
5134
#TOjsienka nieaktywny
15 sierpnia 2013r. o 21:13
magnum44 napisał(a):
Wolę żyć w jaskini i być szczęśliwą niż opływać w luksusy i... co ? i nic !

Jak co?Zawał lub wrzody żołądka.Pieniądze rzecz nabyta. :]

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
5413
#Przemyslaw nieaktywny
15 sierpnia 2013r. o 21:23
Skok na kasę.
Administracja samorządowa niemal od początku lokalnych przedsiębiorców traktuje jak mięso armatnie.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
10897
#Anonim10897 nieaktywny
16 sierpnia 2013r. o 18:15
Pannazdzieckiem napisał(a):
virgo napisał(a): to dlaczego tak bardzo bulwersują Cię sprawy na które nie masz wpływu ??

Kwestia czasu :) A wiesz , Niewiasto, czemóż Dobry Bóg czas zaprojektował ? Czy maturzyści z noblowskimi nagrodami i inni filozofowie , pokusili się na odpowiedź ? Pytam , ponieważ nie znam Twego zdania i Twej wiedzy :)

Do tej pory nie ma definicji czasu. Czas ma swoje miano jako wielkość fizyczna , rozważali ten temat różni filozofowie.. Jednak do tej pory nikt nie zdefiniował jednoznacznie :D Mnie również interesuje zagadnienie czasu , bytu i niebytu..Tak samo jak absurdu i nonsensu ;) W materialnym świecie wszystko jest przemijające. Powstaje , istnieje pewien czas :P , wytwarza jakieś produkty uboczne , słabnie i następnie ginie. Takie jest prawo materialnego świata, obojętnie czy uzyjemy jako przykładu ciała , czy jakiegoś owocu czy czegokolwiek. Ale poza tym przemijającym swiatem istnieje inny, o którym ... ?? Ten swiat jest innej natury , która jest wieczną....
zapytałeś bo nie znasz mojego zdania ?? i mojej wiedzy ?? Masz na myśli wiedzę filozoficzną ?? Pozdrawiam :*
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza