Pannazdzieckiem napisał(a): virgo napisał(a): to dlaczego tak bardzo bulwersują Cię sprawy na które nie masz wpływu ??
Kwestia czasu :) A wiesz , Niewiasto, czemóż Dobry Bóg czas zaprojektował ? Czy maturzyści z noblowskimi nagrodami i inni filozofowie , pokusili się na odpowiedź ? Pytam , ponieważ nie znam Twego zdania i Twej wiedzy :)
Dobranoc :)
Do tej pory nie ma definicji czasu. Czas ma swoje miano jako wielkość fizyczna , rozważali ten temat różni filozofowie.. Jednak do tej pory nikt nie zdefiniował jednoznacznie :D Mnie również interesuje zagadnienie czasu , bytu i niebytu..Tak samo jak absurdu i nonsensu ;) W materialnym świecie wszystko jest przemijające. Powstaje , istnieje pewien czas :P , wytwarza jakieś produkty uboczne , słabnie i następnie ginie. Takie jest prawo materialnego świata, obojętnie czy uzyjemy jako przykładu ciała , czy jakiegoś owocu czy czegokolwiek. Ale poza tym przemijającym swiatem istnieje inny, o którym ... ?? Ten swiat jest innej natury , która jest wieczną....
zapytałeś bo nie znasz mojego zdania ?? i mojej wiedzy ?? Masz na myśli wiedzę filozoficzną ?? Pozdrawiam :*