Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
7 listopada 2013r. o 7:25
Piłeś coś Skornik , czy mi się wydaje ?

Wybacz Kajtusiu :) Co masz na myśli mówiąc o " tej edukacji " na jaką się nie mogłem załapać , dzięki Bogu i partii ?

Czas spać Drodzy Państwo :) Dobranoc :)

Dopisane 07.11.2013r. o godz. 07:25:

Taka ciekawostka :

Naciski na Polskę ws. roszczeń za mienie żydowskie

Nagła i niespodziewana wizyta w Polsce amerykańskiego sekretarza stanu wyraźnie zaskoczyła nawet nasze władze. John Kerry przyjeżdża w czasie manewrów wojskowych NATO i w tym samym czasie, gdy w Izraelu przebywać będzie polski prezydent. Biorąc pod uwagę zwłaszcza tę ostatnią kwestię, zaczyna się mówić, że głównym celem wizyty Kerre’go jest ustalenie kwestii odszkodowań, które będziemy płacić przez III Rzeszę.

Oczywiście o ile są potomkowie właścicieli mienia żydowskiego to zawsze należy oddać to, co zostało zrabowane. Problem jednak w tym, że organizacje zrzeszające roszczenia żydowskie domagają się odszkodowań za mienie bez potomków. W takich przypadkach roszczenie ma według nich gmina żydowska.

Według polskiego prawa mienie to nie jest należne, bo obywatele polscy narodowości żydowskiej to tacy sami obywatele jak inni Polacy, a gdy Polak umiera bezpotomnie i nie ma rodziny to o ile nie postanowi inaczej jego majątek przejdzie na skarb państwa. Idąc tą samą logiką powinniśmy zażądać odszkodowań od Rosjan, Litwinów, Białorusinów i Ukraińców. Co więcej takie mienie powinno być oddawane naszym parafiom katolickim. Polakom nawet to do głowy nie przyszło.

Przyjęcie, że Żydzi przedwojenni mieszkający w Polsce stanowili jakiś narodowy byt odrębny jest dziwaczne samo w sobie. To byli obywatele II RP i to Skarb Państwa dziedziczy po bezpotomnej śmierci takiego obywatela, a nie jakaś inna organizacja. Jednak skoro dwa najpotężniejsze państwa świata zaczynają naciskać na „uregulowanie kwestii mienia żydowskiego” to można się tylko spodziewać ustępstw ze strony rzekomo polskiego rządu. Serwilistyczne zachowania naszych władców znane z przeszłości są jak najgorszym wskazaniem.

Powoli zaczyna do nas docierać, że Polska jest największym przegranym II wojny światowej. Najpierw zdradzona przez Francuzów i Anglików, potem zaatakowana przez rosyjskich komunistów, którzy zasiedzieli się u nas na następne 50 lat. Mieliśmy najbardziej zniszczone miasta w tym Warszawę niemal na własne życzenie. Nie otrzymaliśmy kontrybucji ze strony Niemiec za apokaliptyczne zniszczenia kraju, teraz wygląda na to, że będziemy musieli w podatkach zapłacić za utracone mienie żydowskie. Według szacunków mowa nawet o 40 miliardach dolarów.

Na podstawie: www.polskatimes.pl
Źródło: Zmiany na Ziemi

A co w telewizorni mówią o wizycie wielkiego przyjaciela Polski ? Pytam , bo nie oglądam :) Przypominam Ci Techniczny , że w moich, usuniętych przez Ciebie postach nie było nawet śladu wulgaryzmów. Ten post też możesz sobie usunąć , bo jest nie poprawny politycznie , a zaraz puszczę Ci coś jeszcze o religii :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11202
#Anonim11202 nieaktywny
7 listopada 2013r. o 7:51
Pannazdzieckiem napisał(a): potem zaatakowana przez rosyjskich komunistów, którzy zasiedzieli się u nas na następne 50 lat.

To była odsiecz braci zza wschodniej granicy. Myślałem, że jesteś wystarczająco na tym forum, by się o tym dowiedzieć.
~ niezalogowany
7 listopada 2013r. o 7:58
"Jeżeli Beata Sawicka żąda zwrotu tych rzeczy, które były łapówkami, to niech zażąda też, żeby jej oddać 100 tys. zł łapówek, które wzięła w gotówce. I niech może odda jej to osobiście szef CBA! Żądanie Beaty Sawickiej potwierdza moją opinię, że wielu polityków Platformy to margines społeczny i banda łapówkarzy"

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Beata-Sawicka-oddajcie-moja-lapowke-Nowe-fakty,wid,16148181,wiadomosc.html
11226
#Anonim11226 nieaktywny
7 listopada 2013r. o 8:11
~Iza napisał(a): liczyłam na to, że nikt tego nie zauważy :D

"Wielki Brat" czuwa ;)
Ale w przeciwieństwie do tego prawdziwego, jest omylny i "zmanierowany" :D
Pozdrawiam :)

Pannazdzieckiem napisał(a): Przypominam Ci Techniczny , że w moich, usuniętych przez Ciebie postach nie było nawet śladu wulgaryzmów

Masz bardzo krótką pamięć Jazonie ;)
A Boga i partię traktuj w kategorii żartu :)
116
#moderator nieaktywny
7 listopada 2013r. o 8:23
Pannazdzieckiem napisał(a): Przypominam Ci Techniczny , że w moich, usuniętych przez Ciebie postach nie było nawet śladu wulgaryzmów. Ten post też możesz sobie usunąć , bo jest nie poprawny politycznie , a zaraz puszczę Ci coś jeszcze o religii :D

Napiszę to , jako wytłuszczone , to może zapamiętasz.
W każdym z twoich usuniętych postów były wulgaryzmy - w każdym !!
Widział to też Kajtek1591 , więc się nie wykręcaj.

I tylko dlatego te posty zostały usunięte. Pisz kulturalnie , a nic nie będzie usuwane.
O religii pisz w temacie , w którym jest toczona o niej dyskusja.
4335
7 listopada 2013r. o 8:28
Gdyby nie zostały usunięte , to moglibyśmy się przekonać o funkcjonalności mojej pamięci Drogi Kajtusiu , ale ni ma :| :)

To nie jest mój tekst Zmotywowany , ja tylko cytuję :)
Ale skoro już o Jaszczurach gadamy , to tutaj masz ciekawy artykuł :

http://wolnemedia.net/ezoteryka/dziwne-teorie-davida-ickea/

Miłego dnia Wam życzę Panowie , Paniom też :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
11202
#Anonim11202 nieaktywny
7 listopada 2013r. o 8:32
Oj od ezoteryki to ja się wolę trzymać z daleka. Nie kręci mnie to, nie interesuje, nie widzę w tym sensu. W ogóle to link nie działa.
PS. Co jak co, chyba jednak lepiej przenieść się na odpowiedni dział, bo w kilku wątkach faktycznie bałagan się zrobił.
4335
7 listopada 2013r. o 8:53
A to dziwna sprawa , kiedy używam wulgaryzmu , to stawiasz nawiasy z kropkami , i to jest OK ( przepraszam , że komplikuje Ci życie :) , czasami mnie nosi , jak na to wszystko patrzę) , a kiedy indziej chlastasz mi całe posty , nie bawiąc się w szczegóły , czyżbyś był zmęczony tą robotą , nie mówiąc o postach Izy. Ja mogłem coś faktycznie zapomnieć , ale Ona , nie. Zaś jeśli chodzi o katalogowanie tematów i konkretne , związane wypowiedzi , należało by stworzyć jeszcze z setkę , ale wtedy już tego nie ogarniesz ;)

Dobra , niech Wam będzie , popracuję trochę nad językiem.

Miłego :)

Dopisane 07.11.2013r. o godz. 08:53:

~ napisał(a):

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Beata-Sawicka-oddajcie-moja-lapowke-Nowe-fakty,wid,16148181,wiadomosc.html

:D Dobre. Kurcze , jak ja bym chciał , żeby mnie ktoś skorumpował. Ups :D

Miłego :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza