Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

10897
#Anonim10897 nieaktywny
8 listopada 2013r. o 19:21
Wklejam link do ciekawej ( moim zdaniem ) strony....Zapraszam do lektury :]
http://www.przyszle-pokolenia.pl/

• Tytułem wstępu
• Gdybyś był bogaty, czyli o reformie finansów
• Przepis na wodę z mózgu, czyli polityczny kit

• Jak się nie dać wyprać?

• Czy leci z nami pilot? Czyli o władzy
• Za siedmioma górami..., czyli o zasadach gry w polityczne karty
• Polecani
• Kalkulator dla przyszłych emerytów
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
8 listopada 2013r. o 19:42
virgo napisał(a): Wklejam link do ciekawej ( moim zdaniem )

dzięki, skorzystałem z linki, poczytam :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~Iza niezalogowany
9 listopada 2013r. o 5:29
Pannazdzieckiem napisał(a): Macie tu jeszcze jeden z moich autorytetów, prawdę trzeba szerzyć :
/c]
Podsyłam link do kolejnego artykułu J. Szewczyka : http://wpolityce.pl/artykuly/66593-janusz-szewczak-czy-premier-tusk-osiwieje-a-jacek-rostowski-zupelnie-wylysieje-bankructwo-finansow-publicznych-coraz-bardziej-realne
Oni może osiwieją i wyłysieją, ale to mi włos staje dęba.
Pozdr., miłego :)
10114
#alter nieaktywny
9 listopada 2013r. o 7:19

"amnestia" dla pijaczków i drobnych złodziejaszków

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gazeta-wyborcza-amnestia-dla-pijaczkow-i-zlodziejaszkow/n7y5k

2900
#falco nieaktywny
9 listopada 2013r. o 7:40
kapitalny pomysł :D aby zmniejszyć ,,zaludnienie ,, w pierdlach...
zresztą ,,pomysł,, z podniesieniem progu ,,dozwolonej kwoty kradzieży,, jest równie wspaniały ;)
jaki kraj ,takie prawo... :D
zastanawia mnie tylko czym różni się pijany rowerzysta ad pijanego automobilisty?
bo jeśli oni-rowerzyści- mogą po kilku piwkach wyjechać na ulicę to dlaczego ja ,po np.jednym drinku tego nie mogę?
dlaczego ,,faworyzuje ,, się tylko posiadaczy dwóch kółek?
proponuję referendum.... :D albo od razu masowy protest samochodziarzy :D
na dobry początek-napijmy się :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
9 listopada 2013r. o 7:54
falco napisał(a): zresztą ,,pomysł,, z podniesieniem progu ,,dozwolonej kwoty kradzieży,, jest równie wspaniały ;)

zastanawia mnie tylko czym różni się pijany rowerzysta ad pijanego automobilisty?

na dobry początek-napijmy się :D

Nie do końca się zgodzę. Odpowiedzialność pijanego rowerzysty, jest w zasadzie taka sama, jak innego kierowcy. Jednak takie kary, jak u nas nie występują nigdzie. Mają być większe grzywny! Czy będzie lepiej? Z pewnością poprawi to sytuację w więziennictwie.

Natomiast podwyższenie wartości kradzieży , do której kradzież jest tylko wykroczeniem? Dla mnie to też nieporozumienie. Jednorazowo wyjdzie z więzień ponad 8500 złodziejaszków!! Toż to armia złodziei! Czy komuś się wydaje, że jak wyjdą to wszyscy staną się nagle wzorowymi obywatelami? Na dodatek podwyższony próg "wartości kradzieży" będzie jeszcze zachęcał do dalszych kradzieży, i w zasadzie do cichej akceptacji tego zjawiska. Policja wszystkie takie zdarzenia będzie odnotowywać i odkładać na półkę. Chyba, że sam złodzieja dostarczysz na komendę, i tylko nie próbuj robić mu krzywdę, bo wtedy sam pójdziesz siedzieć. :)

2900
#falco nieaktywny
9 listopada 2013r. o 8:21
czy jeśli zabiję PIJANEGO rowerzystę bo nagle się zatoczył i wpadł pod koła ,to moja świadomość tego że był PIJANY pozwoli mi następnego dnia o tym zapomnieć?
mnie jeśli pojadę po alkoholu zabierze się prawo jazdy a jemu co najwyżej wykręci wentylki?
kur...sprawiedliwość ,,po polsku,, :>

"bierz życie z każdym oddechem..."
~ niezalogowany
9 listopada 2013r. o 9:00
falco napisał(a): zastanawia mnie tylko czym różni się pijany rowerzysta ad pijanego automobilisty?

Tym czym różni się miękki członek od twardego członka. Jeden i drugi to potencjalne narzędzie gwałtu ale tak naprawdę tylko jeden z nich jest nebezpieczny!! Jak nie wierzysz to zapytaj partnerki!:P

falco napisał(a): czy jeśli zabiję PIJANEGO rowerzystę bo nagle się zatoczył i wpadł pod koła ,to moja świadomość tego że był PIJANY pozwoli mi następnego dnia o tym zapomnieć?

Jeżeli zabijesz TRZEŹWEGO rowerzystę to czy Twoja świadomość, tego , że był TRZEŹWY, pozwoli ci następnego dnia o tym zapomnieć? :P

Jakby będziesz miał jeszcze problemy ze zrozumieniem czegokolwiek to wal śmiało, zawsze służę pomocą!! :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA KGHM zaprasza