Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

8268
#gaza nieaktywny
25 listopada 2013r. o 0:12
(...)

Zmoderowano 25.11.2013 godz.8:08 - powód: offtop (moderator)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Iza niezalogowany
25 listopada 2013r. o 5:38
" (...) Zarówno Rosja jak i Niemcy na patologiach Polski żerują, korzystają z nich bezwzględnie. I będą to robić, bowiem Polska - słabnąca, o coraz głębszych patologiach - jest dla nich łatwym łupem i celem. Jest krajem, który łatwo rozgrywać, jest krajem, który jest kluczem do pacyfikacji całego obszaru Europy Środkowej. Dzięki degrengoladzie Polski można Warszawę publicznie upokarzać, można nią publicznie pogardzać, wiedząc, że się nawet nie odwinie. Co więcej, będzie jeszcze przepraszać. Można Polsce narzucić swoją wolę i interesy ekonomiczne. Zmuszać do podpisywania niekorzystnych umów energetycznych, czy torpedować projekty niekorzystne dla swoich interesów. Można wreszcie kupować za tanią, tandetną pochwałę poparcie Polski w tych momentach, gdy ono jest znaczące.

Z tych możliwości korzystają zarówno Niemcy, prowadząc konsekwentną politykę powiększania dominacji nad Europą, i Rosja, która odnawia swoje wpływy na Wschodzie i prowadzi coraz agresywniejszą politykę wobec Europy Środkowej.

Polska władza tolerując patologie degenerujące Polskę, niszczy kraj i powoduje, że nie jest on w stanie wziąć suwerennego udziału w żadnej walce o interesy.

Może istnieć jedynie jako przedmiot gier innych krajów. W pewnym momencie zacznie (a może zaczęła?) istnieć jedynie z łaski sąsiadów... "

Fragment z http://wpolityce.pl/dzienniki/blog-stanislawa-zaryna/67950-zdegenerowany-slepy-i-gluchy-kraj-rzadzony-przez-bezmyslna-wladze-nie-moze-byc-niepodlegly-nie-przy-takich-sasiadach

Takie historyczne déjà vu ...
Miłego :)

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
25 listopada 2013r. o 7:24
Pouczająca lektura Droga Arystokratko :). Polecam gorąco zwolennikom IV Rzeszy , jak słusznie Skorn zauważył.

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
11202
#Anonim11202 nieaktywny
25 listopada 2013r. o 8:02
#t=48
~~217 niezalogowany
25 listopada 2013r. o 13:01
Pannazdzieckiem napisał(a): Pouczająca lektura Droga Arystokratko :). Polecam gorąco zwolennikom IV Rzeszy , jak słusznie Skorn zauważył.

Jak zwykle wypada się zgodzić z Izą ... mam podobne wyobrażenie jeżeli chodzi o geopolitykę ...

Do Piotra : Jestem starym zgredem i nie zawsze zgadzam się z Twoimi opiniami
Do Pawła: Próbuję zrozumieć a jest mi ciężko...I tak mam szacunek...
Do Pań: Ogólnie to myślę podobnie jak Iza i Virgo ...przypuszczam,że to sprawa pokolenia(52-56) ..:)

Do Falco: W większości tematów masz rację ! Tylko ...?

Spróbuję czasami z Wami porozmawiać ... będę zawsze podpisywał sie jako 217... :) Pozdrawiam.
~Iza niezalogowany
25 listopada 2013r. o 16:46
~~217 napisał(a):
Jak zwykle wypada się zgodzić z Izą ... mam podobne wyobrażenie jeżeli chodzi o geopolitykę ...

A dziękuję, dziękuję ;)
W latach 50 to moi rodzice o mało co z pieluch wyrośli :D :D
Miłego :D
~~217 niezalogowany
25 listopada 2013r. o 16:53
W takim razie w genach Ci Izo została mądrość przekazana... :D :D
~Iza niezalogowany
25 listopada 2013r. o 17:17
~~217 napisał(a): W takim razie w genach Ci Izo została mądrość przekazana... :D :D

Kadzisz :D

"Mnie to kadzą" - rzekł hardzie do swego rodzeństwa
Siedząc szczur na ołtrzu podczas nabożeństwa.
Wtem,gdy się dymem kadzideł zbytecznych zakrztusił -
Wpadł kot z boku na niego, porwał i udusił.
/Ignacy Krasicki - "Szczur i kot"/
Pozdr. :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Villaro zaprasza