Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

~mir.ko niezalogowany
8 grudnia 2013r. o 22:11
ksiadz vs lenin

[img=1386537061_e3ohsbl.jpg]
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10592
#bieda nieaktywny
8 grudnia 2013r. o 22:31
oferta pracy w tesco na stanowisku fajerwerki oferowana stawka 7 zł brutto. to nie absurd to kur.. parodia westernu !!
10114
#alter nieaktywny
8 grudnia 2013r. o 22:37
Pannazdzieckiem napisał(a): „Kto powiększa swój majątek przez lichwiarskie odsetki, gromadzi go dla tego, który lituje się nad ubogimi.” (Przysłów 28:8)

Alter , czy możesz mi to wytłumaczyć, nie łapię tej poezji z Mądrej Książki :)

Panna tam jest więcej cytatów. Nie czuję się ekspertem od interpretacji Biblii. Mogę Ci napisać, jak ja to rozumiem.

Ogólnie w przekazie Biblii jest sprzeciw pożyczaniu na lichwiarskich odsetkach. Podobnie jak w Islamie. Jeżeli już coś takiego się zdarzy, może być jedynie usprawiedliwione celem, czyli przeznaczeniem zysków dla ubogich, nie dla siebie. Ogólnie materia i mamona nie wiele powinna znaczyć dla człowieka pobożnego. Dlatego zawsze powtarzam, że kapłani nie powinni tak zabiegać o dobra materialne. Co oznacza również, że nie powinno być cenników za sakramenty święte. Oczywiście, to tylko moje zdanie :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
8 grudnia 2013r. o 22:55
A czy mógłbyś mi wytłumaczyć, co to takiego jest ... sakrament święty ? Piędziesiąt lat błąkam się po tej Nieszczęśliwej Planecie i nie wiem czym jest święty sakrament. Brakuje mi duchowości , jak mniemam :D

Dobranoc , do dyskusji wrócimy jutro, ważne jest to , co nas łączy :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10114
#alter nieaktywny
8 grudnia 2013r. o 23:07
Pannazdzieckiem napisał(a): A czy mógłbyś mi wytłumaczyć, co to takiego jest ... sakrament święty ?

Ależ Panna, z pewnością sam wiesz :)

Krótko: jest siedem sakramentów świętych :)

CHRZEST
BIERZMOWANIE
EUCHARYSTIA - I KOMUNIA ŚWIĘTA
SAKRAMENT POJEDNANIA I POKUTY
NAMASZCZENIE CHORYCH
KAPŁAŃSTWO
MAŁŻEŃSTWO

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
8 grudnia 2013r. o 23:13
No dobrze , a powiedz mi , czym to się od TV różni ?

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10114
#alter nieaktywny
8 grudnia 2013r. o 23:16
Pannazdzieckiem napisał(a): No dobrze , a powiedz mi , czym to się od TV różni ?

Czym to się różni, od TV? Sorrki, ale nie rozumiem pytania :)

~mir.ko niezalogowany
8 grudnia 2013r. o 23:50
poprostu panna stawia religie obok takich manipulacji jak tv, ale nie przeszkadza mu to w czerpaniu wiedzy głownie z youtube :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza