~Przemysław Moszczyński napisał(a): Pewnie zostanę znowu zlinczowany ale problem ludzi ubezwłasnowolnionych przez zdrowie oraz ich opiekunów powinien być priorytetowym punktem każdej partii.Tymczasem w z ZAMIAN tego wszyscy rzucają sloganami a ludzie w nieszczęściu pozostawieni są sami sobie .Ta akcja jest tego wyśmienitym przykładem.Najsmutniejsze jest to że rodzice wcale nie wspierają takich protestów i wolą żebrać o coś co im się powinno bez łaski należeć.Państwo PRO rodzinne ma obowiązek zadbać o dzieci narodzone z taką determinacją o jaką walczy w obronie życia poczętego.
Kolejna socjalistyczna paplanina gdzie panstwo powinno byc opiekuncze i po stronie ucisnionych.
Otoz polityk jak cos komus daje to drugiemu zabiera, a i o sobie nie zapomni. Rodzice niepelnosprawnych dzieci musza prosic o pieniadze na rehabilitacje bo "pantwo opiekuncze" zabiera z nich na "opieke" miesiecznie tyle szmalcu, ze juz nie zosatje na zycie. A jak opieki nie bylo tak nie ma. Wiec moze te zalozmy 200 zl zamiast zabierac obywatelom - zostawic jednak im i pozwolic rozdysponowac ta kwota wedlug ich woli. Ja np nie choruje i chetnie wsparbym kogos potrzebujacego. Niestey mi tez wbrew mojej woli panstwo zabiera na NFZ i sam ledwo wiaze koniec z koncem wiec i pomoc mi ciezko.
Zatem Panie Moszczynski - daj pan sobie spokoj z tymi donosnymi haselkami o roli panstwa bo to tak jakby czlowiek Lenina tu sluchal. Jesli politycy chca pomoc ludziom to niech po porstu przestana ich okradac i sie nimi opiekowac. Bo ta pomoc juz bokiem nam wylazi.