Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Budynek dla szkoly Ojców Pijarów

~ niezalogowany
9 października 2012r. o 11:43
Patrzalski napisał(a): Ale Z Twoich argumentów wynika ,że chciałbyś mieć na piśmie prawo do tego ,że możesz bezkarnie dzieciaka tłuc.Nie potępiam klapsa w tyłek ,ale uważam ,że rodzic który bije dziecko nie potrafi go wychować.Dziecko odpowiednio wychowywane nie daje powodów do karcenia go :*

Jeśli nie popierasz karcenia dzieci poprzez np bicie to w porządku. Nawet jakbyś uważał, że wogóle nie wolno krzyczeć, lub coś tam coś tam coś tam innego to TEŻ MI TO NIE PRZESZKADZA. Twoje dziecko, nie moje.
Więc zrozum, że moje dziecko to moje, a ja uważam, że Tobie nic do tego w co ja wierzę i jakie wartości chcę mu przekazać. Nie mam zamiaru prowadzić dyskusji typu kto ma leszpą receptę na wychowanie. Ja mam swoją (która sie sprawdza) , a Ty swoją (chyba, że jeszcze nie masz dzieci). Ale nie ważne. Twoje dzieci to są i już.

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
9 października 2012r. o 16:31
Patrzalski napisał(a): Z Twoich argumentów wynika ,że chciałbyś mieć na piśmie prawo do tego ,że możesz bezkarnie dzieciaka tłuc.

ale brednie, nijak to nie wynika, że tego co ~Polak napisał
~ niezalogowany
9 października 2012r. o 16:34
zero napisał(a):
~Polak napisał(a):
- prześladowania ludzi wierzących.
Przykład - ksiądz skazany na zacytowanie wersetu z Pisma Świętego potępiającego sodomię.

Ja tylko przypomnę o "świętej inkwizycji", o wyprawach krzyżowych i innego rodzaju okrucieństwach, celem których było zmuszenie ludzi do przyjęcia wiary chrześcijańskiej :| :|

o jejku, to na prawde straszne!

napisz jeszcze, kiedy miała miejsce ostatnia wyprawa krzyżowa

8088
#zero nieaktywny
9 października 2012r. o 16:49
Wyprawy krzyżowe XI - XIII wiek, a inkwizycja - "od XIII do XIX wieku, utworzonego w celu wyszukiwania, nawracania i karania heretyków"

A zło prędzej czy później obróci się przeciwko krzywdzącym :> :>
2900
#falco nieaktywny
9 października 2012r. o 19:55
ostatnia ,,wyprawa krzyżowa,,?
kurna niedawno...na Krakowskim Przedmieściu :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~ niezalogowany
9 października 2012r. o 20:16
~A rozum gdzie? napisał(a):
~arek napisał(a): A może każdy mieszkaniec Bolesławca zwróci się do Romka aby ten przekazał mu w użytkowanie bezpłatne jakiś obiekt w mieście

Myśleć - nic nie zwalnia z używania rozumu!
Jeśli będziesz miał większą renomę jako edukator i lepsze wyniki nauczania niż pijarzy, na bank dostaniesz nieodpłatnie budynek na szkołę.

Nie wiem kim jesteś , ale wydajesz się dobrze poinformowany . Jeżeli więc twierdzisz że wystarczy mieć renomę w określonej dziedzinie i na bank dostanę obiekt związany z tą dziedziną to ok . :>
Tak się składa że jestem kolejarzem i jestem w swoim zawodzie bardzo dobry , mam "renomę " w firmie. Zgodnie z twoim zapewnieniem plac po byłym dworcu wschodnim "na bank dostanę nieodpłatnie" :P Extra , podaj jeszcze numer swojego pokoju w "wieżowcu lub ratusz " byśmy mogli dogadać szczegóły przejęcia - jakie dokumenty trzeba złożyć itd.
Ps.
Zachęcam drogowców do zgłaszania się w celu dzierżawy ulic miasta i stawiania na nich rogatek w celu pobierania opłat . Kasy z opłat na pewno wystarczy nie tylko na remonty i utrzymanie , ale też na wygodne życie . :D
7932
#Kammil nieaktywny
10 października 2012r. o 7:57
Zabawna jest ta walka zbuntowanych ateistów z Kościołem. Naprawdę wierzycie, że dokonacie tego czego nie udało się nawet samemu Stalinowi? Przypominacie taką bandę chłopaczków z gimnazjum która produkuje się w necie jaki to ateizm jest cool. Nie chcecie chodzić do Kościoła - nie chodźcie. Wprawdzie drzwi do świątyni są otwarte, ale obowiązku nie ma. Dajcie sobie chłopcy na luz. wracajcie do swoich zabawek - włącznie sobie ZMIERCH, poczytajcie Harrego Pottera, albo pograjcie na SP, wejdźcie sobie na zabawnego racjonaliste lub kupcie fakty i mity. Ale nie bierzcie udziału w poważnych dyskusjach bo to jeszcze - wybaczcie - nie ten poziom. Dla was wciąż za wysoki.
8088
#zero nieaktywny
10 października 2012r. o 8:11
No nie wiem, czy zabawna. W Belgii już są kościoły "przerabiane" na hotele i dyskoteki :) ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza