Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Budynek dla szkoly Ojców Pijarów

7932
#Kammil nieaktywny
10 października 2012r. o 8:23
zero napisał(a): No nie wiem, czy zabawna. W Belgii już są kościoły "przerabiane" na hotele i dyskoteki :) ;)

No i zobaczysz, czym się to dla nich skończy. Kto odcina sie od swoich korzeni, swojej histori i odrzuca wartości takie jaki wiara, honor, patriotyzm ten usycha jak drzewo.
Teraz możesz jeszcze tego nie rozumieć bo jesteś zbuntowany dzieciak, ale dorośniesz to przyjrzysz na oczy, że byłeś pożytecznym id..tą propagandy socjalistycznej. Nie ty pierwszy nie ostatni.

Dopisane 10.10.2012r. o godz. 08:23:

Co do budynku na Pijarów to też się nie zgadzam, aby coś komuś dawać na darmo. Ja ogólnie żadnej szkole nic nie dałbym za free bo jestem za całkowitą prywatyzacją szkolnictwa, bez żadnego faworyzowania.

Oczywiście sama obecność tego typu szkoł mi nie przeszkadza, ale muszą one same sie utrzymywać i konkurować z innymi szkołami.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
8088
#zero nieaktywny
10 października 2012r. o 8:23
Primo - nie jestem dzieciakiem,
sekundo - nie jestem ateistą,
tercjo - nie wierzę tylko w kościół - taki paradoks
7932
#Kammil nieaktywny
10 października 2012r. o 9:06
Kościł Katolicki jest częścią naszej historii, tożsamości i kultury. Dzięki niemu niejednkrotnie zachowaliśmy swoją suwerenności i niejednkrotnie też ją odzyskiwaliśmy z jego pomocą. O te wartości przelewali krew nasi dziadkowie - bo w wierzyli, że warto o to walczyć. Nie byli nastawieni na konsumpcyjny styl życia, uległość wobec obcych kultur i tradycji.
Socjaliści niejednokrotnie poprzez media, filmy, seriale chcą zaszczepić w nas Polakach poczucie zaściankowości i kompleksów narodowych. Chcą abyśmy wstydzili się tego kim jesteśmy i proponują świat bez zasad, bez tradycji. Skutki tego są opłakane. W Niemczech, we Francji - zaczyna dominować już obca cywlizacja. Rodzi się coraz mniej Europejczyków. Muzułamnie są coraz roszczeniowi, wykorzystją uśpienie umysłowe swoich gospodarzy. Ci mnożą się na potęgę, budują meczety, minarety, doją ile mogą z naszych podatków i chcą podstępnie zdominować przywłaszczyć sobie nasz kontynent. Im jest na rękę, że ulegamy medialnej propagandzie i sami kawałek po kawałku odrzucamy to co nasi przodkowie budowali i za co oddawali życie.
~Stary satyr niezalogowany
10 października 2012r. o 9:19
Kamilu, sypiesz frazesami.
Poczytaj nieco ksiązek a dowiesz sie wiele o postawie polskiego kleru np podczas powstania listopadowego. Jak to polski kosciol pozostawal w pelnej dyspozycji na potrzeby caratu i a kazania coniedzielne byly tuba carskiego namiestnika.
To nie tylko hańba - to zdrada !
7932
#Kammil nieaktywny
10 października 2012r. o 9:55
~Stary satyr napisał(a): Kamilu, sypiesz frazesami.
Poczytaj nieco ksiązek a dowiesz sie wiele o postawie polskiego kleru np podczas powstania listopadowego. Jak to polski kosciol pozostawal w pelnej dyspozycji na potrzeby caratu i a kazania coniedzielne byly tuba carskiego namiestnika.
To nie tylko hańba - to zdrada !

Owszem - wiem o czym piszesz. Nie przeczę, że na przestrzeni tylu lat hierarchowie zawsze byli bez skazy. uważam jednak, że w ostatecznym rozrachunku więcej mu zawdzięczamy. Każda wielka organizacja religijna czy to Buddyści, czy Judaiści - poelniały błędy. Sam Jan Paweł II potrafił przeprosić za błędy Kościoła. Jednak oddajmy sprawiedliwość i popatrzymy równiez na jego zasługi. Zwłaszcza Ty satyrze - skoro tak lubisz historię.

A co dla ciebie jest frazesem? Może konkretnie? Chodzi ci o panoszenie się obcej nam cywilizacji, upadek własnej tradycji. kultury, suwerenności? co tu jest frazesem?
2900
#falco nieaktywny
10 października 2012r. o 17:08
frazesem?
bóg,honor , ojczyzna
z pełną świadomością piszę to małymi literami (DEWALUACJA)i zapewniam Cię że też nie jestem ,,chłopaczkiem,, :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~ niezalogowany
10 października 2012r. o 17:20
grunt to sie dobrze nażrec i wyspac, no i oczywiscie szkło kontaktowe zobaczyc, a potem to juz tylko pozostaje patrzyc na wszystkich z góry
~Polak niezalogowany
10 października 2012r. o 18:23
falco napisał(a): frazesem?
bóg,honor , ojczyzna
z pełną świadomością piszę to małymi literami (DEWALUACJA)i zapewniam Cię że też nie jestem ,,chłopaczkiem,, :D

Tak to jest niestety, że dla wielu młodych Polaków Bóg, Honor czy Ojczyzna to dziś nic nie warte sprawy. Z drugiej jednak strony są na szczęście są to wartości o które warto walczyć i które warto bronić.
Media (w większości nie-polskie) robią swoje. Karmią młodych już od małego "nowoczesnym światem". Zaszczepiają w nim fałszywe poczucie zaściankowości. Takie są niestety fakty. Każdy przejaw patriotyzmu czy wiary należy albo wyśmiać, albo zwyczajnie nie emitować. Na to jestmoderacja.
Za to mamy coś w rodzaju papki dla mózgu, coś jak Szkłi kontaktowe, Wojewódzkiego, Lisa na żywo, Monikę Olejnik i ich wiernopoddańczą służbę dla rządu Donalda Tuska, który niszczy ten kraj kawałek po kawałku. Kontrola umysłów to podstawa, aby zabić w społeczeństwie samodzielne myślenie. A kto spróbuje tylko lekko się nie zgodzić z obecnymi trendami to jest oczywiście zacofanym dewotą.
Polska się obudzi pewnego dnia - oby tylko nie było zbyt późno.

Zastosowana autokorekta

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza