Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

cielęcina

~ niezalogowany
15 października 2012r. o 20:35
~ napisał(a): ...osobiście bardzo lubię,jeśli jest odpowiednio przyrządzona z majerankiem i czosnkiem,obowiązkowo na gorąco,ale tak naprawdę to potrzebuję ją do restauracji specjalizującą się w kuchni wileńskiej np.do kartaczy i kołdunów

ja jeszcze robię czebureki , to takie pierogi z patelni z jagnięciną mieloną z cebulką , bazylią i polane sosem czosnkowym własnej roboty.Pycha. A moje pytanie tak z ciekawości , bo mało ludzi potrafi przyrządzać i w ogóle je jagnięcinę ,tak mi sie wydaje.Baranki hoduję ''własnoręcznie'' i mam świeżą jagnięcinę na stół.:]

Zmoderowano 15.10.2012 godz.21:55 - powód: korekta cytowania (sentinel)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
15 października 2012r. o 22:50
~ napisał(a):
~ napisał(a): ...osobiście bardzo lubię,jeśli jest odpowiednio przyrządzona z majerankiem i czosnkiem,obowiązkowo na gorąco,ale tak naprawdę to potrzebuję ją do restauracji specjalizującą się w kuchni wileńskiej np.do kartaczy i kołdunów


ja jeszcze robię czebureki , to takie pierogi z patelni z jagnięciną mieloną z cebulką , bazylią i polane sosem czosnkowym własnej roboty.Pycha. A moje pytanie tak z ciekawości , bo mało ludzi potrafi przyrządzać i w ogóle je jagnięcinę ,tak mi sie wydaje.Baranki hoduję ''własnoręcznie'' i mam świeżą jagnięcinę na stół.:]Zmoderowano 15.10.2012 godz.21:55 - powód: korekta cytowania (sentinel)
czeburaki nadziewasz surową baraniną,czy wcześniej gotowaną? :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~b niezalogowany
15 października 2012r. o 23:26
~ napisał(a):
~ napisał(a):
~ napisał(a): ...osobiście bardzo lubię,jeśli jest odpowiednio przyrządzona z majerankiem i czosnkiem,obowiązkowo na gorąco,ale tak naprawdę to potrzebuję ją do restauracji specjalizującą się w kuchni wileńskiej np.do kartaczy i kołdunów


ja jeszcze robię czebureki , to takie pierogi z patelni z jagnięciną mieloną z cebulką , bazylią i polane sosem czosnkowym własnej roboty.Pycha. A moje pytanie tak z ciekawości , bo mało ludzi potrafi przyrządzać i w ogóle je jagnięcinę ,tak mi sie wydaje.Baranki hoduję ''własnoręcznie'' i mam świeżą jagnięcinę na stół.:]Zmoderowano 15.10.2012 godz.21:55 - powód: korekta cytowania (sentinel)
czeburaki nadziewasz surową baraniną,czy wcześniej gotowaną? :) [/c


SUROWĄ , najlepiej polędwiczką drobno mieloną, na dwie godziny przed smazeniem pierożków przyprawiam mięsko już zmielone i wkładam do lodówki.:]
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
15 października 2012r. o 23:36
~b napisał(a):
~ napisał(a):
~ napisał(a):
~ napisał(a): ...osobiście bardzo lubię,jeśli jest odpowiednio przyrządzona z majerankiem i czosnkiem,obowiązkowo na gorąco,ale tak naprawdę to potrzebuję ją do restauracji specjalizującą się w kuchni wileńskiej np.do kartaczy i kołdunów


ja jeszcze robię czebureki , to takie pierogi z patelni z jagnięciną mieloną z cebulką , bazylią i polane sosem czosnkowym własnej roboty.Pycha. A moje pytanie tak z ciekawości , bo mało ludzi potrafi przyrządzać i w ogóle je jagnięcinę ,tak mi sie wydaje.Baranki hoduję ''własnoręcznie'' i mam świeżą jagnięcinę na stół.:]Zmoderowano 15.10.2012 godz.21:55 - powód: korekta cytowania (sentinel)
czeburaki nadziewasz surową baraniną,czy wcześniej gotowaną? :) [/c


SUROWĄ , najlepiej polędwiczką drobno mieloną, na dwie godziny przed smazeniem pierożków przyprawiam mięsko już zmielone i wkładam do lodówki.:]
ja bym jeszcze dodala startego swieżego czosnku do mięsa,bardzo uszlachetnia smak baraniny :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~b niezalogowany
16 października 2012r. o 0:23
Jak bez sosu czosnkowego podajemy to naturalnie że można doprawic czosnkiem ,a nawet trzeba .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo