~ napisał(a): ...osobiście bardzo lubię,jeśli jest odpowiednio przyrządzona z majerankiem i czosnkiem,obowiązkowo na gorąco,ale tak naprawdę to potrzebuję ją do restauracji specjalizującą się w kuchni wileńskiej np.do kartaczy i kołdunów
~ napisał(a):czeburaki nadziewasz surową baraniną,czy wcześniej gotowaną? :)~ napisał(a): ...osobiście bardzo lubię,jeśli jest odpowiednio przyrządzona z majerankiem i czosnkiem,obowiązkowo na gorąco,ale tak naprawdę to potrzebuję ją do restauracji specjalizującą się w kuchni wileńskiej np.do kartaczy i kołdunów
ja jeszcze robię czebureki , to takie pierogi z patelni z jagnięciną mieloną z cebulką , bazylią i polane sosem czosnkowym własnej roboty.Pycha. A moje pytanie tak z ciekawości , bo mało ludzi potrafi przyrządzać i w ogóle je jagnięcinę ,tak mi sie wydaje.Baranki hoduję ''własnoręcznie'' i mam świeżą jagnięcinę na stół.:]Zmoderowano 15.10.2012 godz.21:55 - powód: korekta cytowania (sentinel)
~ napisał(a):~ napisał(a):czeburaki nadziewasz surową baraniną,czy wcześniej gotowaną? :) [/c~ napisał(a): ...osobiście bardzo lubię,jeśli jest odpowiednio przyrządzona z majerankiem i czosnkiem,obowiązkowo na gorąco,ale tak naprawdę to potrzebuję ją do restauracji specjalizującą się w kuchni wileńskiej np.do kartaczy i kołdunów
ja jeszcze robię czebureki , to takie pierogi z patelni z jagnięciną mieloną z cebulką , bazylią i polane sosem czosnkowym własnej roboty.Pycha. A moje pytanie tak z ciekawości , bo mało ludzi potrafi przyrządzać i w ogóle je jagnięcinę ,tak mi sie wydaje.Baranki hoduję ''własnoręcznie'' i mam świeżą jagnięcinę na stół.:]Zmoderowano 15.10.2012 godz.21:55 - powód: korekta cytowania (sentinel)
SUROWĄ , najlepiej polędwiczką drobno mieloną, na dwie godziny przed smazeniem pierożków przyprawiam mięsko już zmielone i wkładam do lodówki.:]
~b napisał(a):~ napisał(a):ja bym jeszcze dodala startego swieżego czosnku do mięsa,bardzo uszlachetnia smak baraniny :)~ napisał(a):czeburaki nadziewasz surową baraniną,czy wcześniej gotowaną? :) [/c~ napisał(a): ...osobiście bardzo lubię,jeśli jest odpowiednio przyrządzona z majerankiem i czosnkiem,obowiązkowo na gorąco,ale tak naprawdę to potrzebuję ją do restauracji specjalizującą się w kuchni wileńskiej np.do kartaczy i kołdunów
SUROWĄ , najlepiej polędwiczką drobno mieloną, na dwie godziny przed smazeniem pierożków przyprawiam mięsko już zmielone i wkładam do lodówki.:]