Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Moje doświadczenia i opinie ...

~M niezalogowany
8 listopada 2012r. o 17:59
Zycie jest bardzo przewrotne...To czego kiedyś się wyrzekałam i mówiłam "nigdy"-akurat w moim życiu się wydarzyło. Niestety...Choć podobno co jest nam pisane, będzie Nam dane i niezależnie co się stanie, to nie ma tego złego ,co by na dobre nie wyszło- tylko, że trzeba na to czasu. Ja czekam...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ja niezalogowany
8 listopada 2012r. o 18:06
mam nadzieje ze to prawda co piszesz ;)
~ niezalogowany
8 listopada 2012r. o 18:52
Temat dla Emo.
Pełno takich na konkurencyjnym portalu.
983
#Calahan nieaktywny
8 listopada 2012r. o 21:31
BoEna napisał(a): Dotychczas same opinie a, doświadczenia?
Niezaleznie od ilosci doswiadczen i przezyc w zyciu, najwazniejsze zawsze bedzie to jedno doswiadczenie - Bozej obecnosci i Jego milosci, przynaleznosci do dzieci Bozych. To doswiadczenie jest jakby otrzymaniem nowego zycia i poznaniem prawdy o samym sobie :).

Dopisane 08.11.2012r. o godz. 21:31:

~M napisał(a): Zycie jest bardzo przewrotne...To czego kiedyś się wyrzekałam i mówiłam "nigdy"-akurat w moim życiu się wydarzyło. Niestety...Choć podobno co jest nam pisane, będzie Nam dane i niezależnie co się stanie, to nie ma tego złego ,co by na dobre nie wyszło- tylko, że trzeba na to czasu. Ja czekam...
I wlasnie w ten sposob Bog do nas przemawia. Kogo Bog miluje, tego karci i smaga - mimo, ze w chwil gdy to ma miejsce jeszcze Go nie znamy. Wazne jest by za ktoryms razem w koncu przyznac sie przed Bogiem, ze juz nie chcemy tak zyc i zawolac mniej wiecej tak: "Boze, jesli jestes chce sie z Toba pojednac". I nawet mozna zapomniec o tym, ze sie to powiedzialo, ale Bog jest wierny i slyszy kazdego kto do Niego wola. Nie minie dluzszy czas, a Bog pozwoli nam sie poznac, oczysci z nieprawosci i brudu grzechu, uczyni dziedzicami obietnic Bozych i blogoslawienstw w zyciu doczesnym. Dowiemy sie, ze zawdzieczamy to Synowi Boga, Panu Jezusowi Chrystusowi. Jest to najpilniej zatajana prawda w tym swiecie, ale Bog nie pozwolil by Dobra Nowina nie rozprzestrzeniala sie.

"Głosimy tedy, jak napisano: Czego oko nie widziało i ucho nie słyszało, i co do serca ludzkiego nie wstąpiło, to przygotował Bóg tym, którzy go miłują." 1 Kor. 2:9

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
~ niezalogowany
8 listopada 2012r. o 21:42
życie jest jak koszulka dziecka
krótkie i za...ne

Calahan .. jak spotkam na swojej drodze Boga o którym piszesz to pójdziemy na piwo i pogadamy na poważnie o Twoim zaangażowaniu w nawracanie :) chyba czasem przesadzasz :*

Zastosowana autokorekta

983
#Calahan nieaktywny
8 listopada 2012r. o 22:00
~ napisał(a): życie jest jak koszulka dziecka
krótkie i zakupczyne
Tak sie tylko pozornie wydaje, ale jesli juz mowa o dzieciach i "zakupczeniu" to moj przyjaciel mowi: "Dzieci to kupa szczescia. Z przewaga kupy" :).

~ napisał(a): Calahan .. jak spotkam na swojej drodze Boga o którym piszesz to pójdziemy na piwo i pogadamy na poważnie o Twoim zaangażowaniu w nawracanie :) chyba czasem przesadzasz :*
No widzisz, rozumiem Cie - ja tez kiedys myslalem, ze Bog jak mnie kocha to powinien mi sie objawic i juz. Problem w tym, ze to my tak naprawde nie szukamy szczerze Boga. Nie widzimy tez jak bardzo "poprudzilismy" sie w zyciu i nie zdajemy sobie sprawy, ze gdyby KTOS niewinny nie zaplacil ceny za nasze winy nie bylo by dla nas nadzieji. Ale On potrafi sie odnalesc kazdemu, kto tylko pragnie Go poznac. Jak zawolasz szczerze do Boga i bedziesz chcial Go poznac i przemienic zycie wedlug jego woli to nie bedziesz musial sie z kims umowiac na piwo by mowil Ci o Bogu :).

Polecam obejrzec sobie "Przeblysk wiecznosci" (jest na youtube) - historie czlowieka, ktory poznal Boga ktory uratowal mu podwojnie zycie :).

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
~Panna na tyldzie niezalogowany
8 listopada 2012r. o 23:05
Calahan napisał(a): ... Kogo Bog miluje, tego karci i smaga ...

Przemek , piepszysz . Istota , która Wszechświat stworzyła ... nie tylko ten ... nikogo przy tym nie skrzywdziła, Hiob , to postać fikcyjna. Apropos krzywdzenia ... może by wreszcie zdjąć Boga z krzyża, niesądzisz ? Gdzie Twoje miłosierdzie ?
Dobranoc :)
7878
#ojciec nieaktywny
8 listopada 2012r. o 23:35
Muszę się dobrze nawalić, żeby wszystko tu wyrzucić...te doświadczenia życiowe...może i nie mam najgorzej, bo ludzie mają prawdziwe tragedia...ale do "normalności" to mam daleeeko...i wciąż pod górkę. Szczyt to chyba osiągnę jak "dojadę" na Śluzową. Życie ma piękne tylko małe chwile, reszta to ciężka orka.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza