Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
W Brzeźniku mają Dom Ludowy
~ niezalogowany
17 grudnia 2012r. o 19:57
tylko szlachta i rodzina
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
1383
#nowator nieaktywny
17 grudnia 2012r. o 20:21
~ napisał(a): tylko szlachta i rodzina

to tak jak z otwarciem Orlika... ja zadałem sołtysowi kilka niewygodnych pytań i zostałem pominięty co do zaproszenia na otwarcie. Nie żałuję tego ani chwili. Wtedy na otwarciu było kilka osób z Gminy i rodzina sołtysa.
Nie pasuje do tego towarzystwa... :> :> :>

<b>Nie znasz mnie, ale nie martw się... wszystkiego dowiesz się od ludzi, którzy nawet ze mną nie rozmawiali...</b>
~może być gorszy niezalogowany
17 grudnia 2012r. o 20:35
Nie narzekajcie na sołtysa, macie boiska, salę gimnastyczną a teraz Dom Ludowy.
~;) niezalogowany
17 grudnia 2012r. o 20:50
~krzychu napisał(a): , ale lepiej się gada za plecami a twarz komuś się ładnie uśmiecha. Trochę odwagi ;)

krzychu moge mu prosto w twarz powiedziec co o nim mysle bez zadnych skrpółow jestem jego sąsiadem i jeśli by chciał wejść w konwersacje to chętnie czekam,
~Lucyna niezalogowany
17 grudnia 2012r. o 21:38
~może być gorszy napisał(a): Nie narzekajcie na sołtysa, macie boiska, salę gimnastyczną a teraz Dom Ludowy.
Chłopaki mają boisko na którym muszą robić wszystko sami, boisko do kosza paranoja,sale gimnastycznom mamy jak każda szkola tylko u nas nie można z niej kożystać a dom ludowy to nowa skarbonka gminy zrobiona niby jako dom ludowy WSZYSTKO POD PUBLIKE
~jarząbek niezalogowany
17 grudnia 2012r. o 21:55
~krzychu napisał(a): Widzę, że niektórzy strasznie zazdroszczą. Każdy ma takie samo prawo, jesteś pełnoletni to startuj, zdobądź zaufanie ludzi i wtedy pokaż co potrafisz. Zrób coś pożytecznego dla wioski. (Tak nawiążę do tego płotu skoro jest źle postawiony to geodetę proszę wezwać zrobić pomiary działki, a nie żalić się na internecie)

Jestem za , a nawet przeciw!

Szukając usprawiedliwienia dla piszących tu na sołtysa myślę, że mają oni teraz swoje jedyne 5 minut, kiedy mogą pokazać swoje żale do sołtysa i władz.
Ale z drugiej strony,to pisanie anonimowe na kogokolwiek i niekiedy bezpodstawne oczernianie jest zwykłym chamstwem.

Odniosę się do samej sprawy.
Ludzie - zwykli obywatele nie chcą i nie maja ochoty patrzeć jak władza bawi się za pieniądze podatników. W telewizji codziennie spotyka się sprawy, gdzie nasi krajowi włodarze, posłowie, dyrektorzy itd posługują się swoimi stanowiskami do załatwiania prywatnych spraw.
Taki wizerunek przechodzi kolejno na lokalnych polityków.
Obywatele nie chcą patrzeć , jak za pieniądze podatników bawią się wybrańcy! I nie można się temu dziwić.
Skoro Dom Ludowy to można było obrać inna formę otwarcia, dostępną dla każdego. Zwykły poczęstunek w formie szwedzkiego stołu połączony z prezentacją budynku, krótkim instruktarzem w sali komputerowej, w bibliotece, przedstawieniem pracownika nowego Domu. Można było sobie ułatwić i lud był by zadowolony, że mógł z władzą otwierać nowe dobro gminne i sołtys wraz z włodarzami i innymi gośćmi umocnili by poparcie w szerszym gronie. A tak mamy co mamy. Ludzie wylewają żale i szukają brudów na siebie.
Niestety tym razem władza się nie popisała robiąc imprezę dla wybrańców. Mieli przykład jak wrzało forum po otwarciu sali gimnastycznej w Bożejowicach. Cały Brzeźnik komentuje dlaczego to, dlaczego tamto. A sołtys na forum zbiera tego żniwo...
PRZYKRE JEST, ŻE TO CO MIAŁO LUDZI ŁĄCZYĆ I ZJEDNOCZYĆ- DZISIAJ DZIELI.
~ave satan niezalogowany
17 grudnia 2012r. o 22:01
ave satan 666
~obserwator niezalogowany
17 grudnia 2012r. o 22:10
wiecie co jak to czytam to współczuję P. D. że taką hołotę ma we wsi, zobaczcie co zrobił dla wioski i dla niejednego z was, najlepiej jest gadać na kogoś za plecami, zobaczcie co macie bo inne wioski tego nie mają ale sorki takich czubów jak macie w wiosce to diabeł z piekła wyrzuca, Orlik otworzony to ... nie wie gdzie się ... tylko poszedł na środek Orlika za potrzebą, plac zabaw też macie i jak te małpy skaczecie po daszkach a teraz temat Domu Ludowego, ciekawi mnie "wzburzeni ludzie " kto z was poszedł i pomógł przygotować tą imprezę bo pretensje to widzę wszyscy macie ale tak to jest do chlania pierwsi do pomagania ostatni, co pokazuje statystyka nawalonej społeczności "ludu" w Brzeźniku , najbardziej żenujące jest jednak to że pierzecie swoje brudy na forum, faktycznie za krec iście o was świadczy !!!!!!!!!!!!!!

Zastosowana autokorekta

REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza