Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Media Expert zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Co Ziemia Bolesławiecka robi z 1 procentem?
~Kancelaria niezalogowany
11 stycznia 2013r. o 10:09
~ napisał(a): ja widizałam jak wygląda spis osób i instutucji, wolę na co innego przeznaczyć ten procent niż na bazylikę.

Jak ktoś pisze takie bzdety to od razu widać, że z przekazywaniem 1% ma niewiele wspólnego. Przekazując 1% na rzecz jakiegokolwiek stowarzyszenia wpisuje się do kogo bezpośrednia ten 1% trafić. Czyli w tym przypadku wpisujesz nr KRS Ziemi bolesławieckiej i podajesz dla kogo lub czego chcesz przekazać swój 1% Oczywiście dana instytucja czy osoba musi być zarejestrowana wcześniej w stowarzyszeniu jako potencjalny obdarowany. Jeśli nie poda się celu szczegółowego to kasa trafia do ogólnego wora i wtedy stowarzyszenie decyduje o tym komu przekazać pieniądze.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5413
#Przemyslaw nieaktywny
11 stycznia 2013r. o 10:20
~Kancelaria napisał(a):
~ napisał(a): ja widizałam jak wygląda spis osób i instutucji, wolę na co innego przeznaczyć ten procent niż na bazylikę.

Jak ktoś pisze takie bzdety to od razu widać, że z przekazywaniem 1% ma niewiele wspólnego. Przekazując 1% na rzecz jakiegokolwiek stowarzyszenia wpisuje się do kogo bezpośrednia ten 1% trafić. Czyli w tym przypadku wpisujesz nr KRS Ziemi bolesławieckiej i podajesz dla kogo lub czego chcesz przekazać swój 1% Oczywiście dana instytucja czy osoba musi być zarejestrowana wcześniej w stowarzyszeniu jako potencjalny obdarowany. Jeśli nie poda się celu szczegółowego to kasa trafia do ogólnego wora i wtedy stowarzyszenie decyduje o tym komu przekazać pieniądze.
>

Pytanie dotyczy właśnie tego wora.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
~ggg niezalogowany
11 stycznia 2013r. o 10:31
Na stronie Ziemi Bolesławieckiej jest już wykaz komu pomogli
http://ziemiaboleslawiecka.info/index.php?act=news&id_informacji=365
~ziemianin niezalogowany
11 stycznia 2013r. o 11:14
Na naszej stronie wlasnie opublikowano wykaz. Panie Przemyslawie, kazdye przekazanie srodkow odbywa sie na podstawie uchwal, o ktorych piszemy na naszej stronie po kazdym zebraniu. Z dokumentacja mozna rowniez zapoznac sie w siedzibie stowarzyszenia. Zapraszamy do wspolpracy, a nie zlosliwego meczenia wora :). Mniej slow wiecej czynow zycze.
~pero niezalogowany
11 stycznia 2013r. o 11:14
NIE WIEM CO MACIE DO ZIEMI BOLESLAWIECKIEJ BARDZO MI POMOGLI I WYKAZALI DUZA INCJATYWE W CHOROBIE MOJEJ CORKI Z KASA CO DO GROSZA SIE ROZLICZYLI ZAWSZE BYLI MI POMOCNI .ABY TAK DALEJ POPIERAM WAS I DZIALAJCIE DALEJ BO NIE WIADOMO CO KOGO W ZYCIU SPOTKA
~do pero niezalogowany
11 stycznia 2013r. o 11:22
Z wykazu wynika, że kilka parafii dostało kilkanaście tysięcy złotych. A więc?
~Kancelaria niezalogowany
11 stycznia 2013r. o 11:26
~do pero napisał(a): Z wykazu wynika, że kilka parafii dostało kilkanaście tysięcy złotych. A więc?

Kolejny artysta, co to pewnie nie przekazuje tylko kwęka :) Przeczytaj sobie moją wypowiedź powyżej, to zrozumiesz dlaczego "więc"
5413
#Przemyslaw nieaktywny
11 stycznia 2013r. o 12:31
Dziękuję za odpowiedź .Ocenę pozostawiam czytelnikom .
Osobiście mam wrażenie że tego typu fundacje służą głównie do wspomagania związków wyznaniowych / kościoła / pod przykrywką pomagania potrzebującym.Finansowanie instytucji i organizacji to wytrych dla przepływu pieniędzy na rzecz kleru.
To oczywiście moje opinia i można z nią polemizować.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza