Grzdyl_Ponury napisał(a): Sentusiu, stowarzyszenie ma również do dyspozycji środki przekazane stowarzyszeniu jako organizacji pożytku społecznego czyli środki od osób , które przekazując 1 % podały KRS stowarzyszenia.Tymi środkami dysponuje według własnego uznania czyli na podstawie uchwał :P
Czy byłem wystarczająco bystry, żeby ci to , jasno wytłumaczyć?? :P
Jesteś bardzo bystry, a nawet jeszcze bardziej, bo odpowiadając na mój post sam udzieliłeś sobie odpowiedzi. :)
Jak widzisz, mój post dotyczył czepiania się Przemysława tego, że stowarzyszenie przekazuje fundusze na cele kościelne, zamiast dla chorych dzieci.
sentinel napisał(a): Jeżeli ktoś przekazuje swój 1 % na cele kościołów, to fundacja przekazuje je tym kościołom, a nie komuś innemu. Jeżeli natomiast wskazane są konkretne chore osoby, to im są przekazywane te fundusze..
Twój natomiast post dotyczy funduszy, które ludzie przekazują na stowarzyszenie, bez wskazania konkretnych osób.
Te fundusze stowarzyszenie przekazuje, na podstawie podjętych uchwał, bo nie zostało to wskazane przez przekazujących 1 %.