szaryman napisał(a): Cała ta zawierucha dosyć dziwnie wygląda.
Gdy Pijarzy przejmą i drugi obiekt szkolny (jedyny problem, to gdzie upchnąć uczniów, ale pewne osoby już o to zadbają), w którym powstanie liceum, budynek po byłym domu dziecka, wyremontowany, wyposażony, idealnie nada się pod internat.
A wszystko wydarzy się ponad głowami siostrzyczek i dzieci.
Obym się mylił...[/Otworzyli szkołę Pijarów a przecież tak miasto lamentowało że trzeba niestety zamknąć szkołę bo nie ma kasy na remont i zagraża dzieciom dlatego trzeba dzieci opchnąć do gimnazjum krętacze :/
~ napisał(a): Pewna dziewczyna z domu dziecka mówiła jak tam jest i nie jest wesoło ...
~ula napisał(a):szaryman napisał(a): Cała ta zawierucha dosyć dziwnie wygląda.upchnąć.
Gdy Pijarzy przejmą i drugi obiekt szkolny (jedyny problem, to gdzie upchnąć uczniów, ale pewne osoby już o to zadbają), w którym powstanie liceum, budynek po byłym domu dziecka, wyremontowany, wyposażony, idealnie nada się pod internat.
A wszystko wydarzy się ponad głowami siostrzyczek i dzieci.
Obym się mylił...[/Otworzyli szkołę Pijarów a przecież tak miasto lamentowało że trzeba niestety zamknąć szkołę bo nie ma kasy na remont i zagraża dzieciom dlatego trzeba dzieci opchnąć do gimnazjum krętacze :/
~wina siostry dyrektor czy jak ją tam zwą napisał(a): Opiszę sytuację świadczącą o braku kompetencji i podstawowej wiedzy tej Pani, bo inaczej Jej nazwać nie można.
Ktoś napisał: Kiedyś pewna firma, duży koncern, chciała przekazać dla dzieci środki dla polepszenia ich stanu zdrowia ( nie ważne co to było ).
Ktoś napisał: Po rozmowie z siostra przełożoną usłyszałem w słuchawce że ona tego nie chce i dzieci modlitwą i czosnkiem leczy.
Ktoś napisał:
Niestety jaki kraj i miasto, takie SIOSTRY PRZEŁOŻONE !!!!
~ napisał(a):A ty skąd wiesz że baba babie? :> Gdyby to były plotki osób nie związanych z domem dziecka to to nie byłoby mojego komentarza ale jeśli info pochodzi z samego żródła to coś w tym jest.I tak w tym konflikcie jestem za dziećmi.~ napisał(a): Pewna dziewczyna z domu dziecka mówiła jak tam jest i nie jest wesoło ...
powiedziala baba babie.
A mi ta sama dziewczyna mowila zupelnie cos innego. ;)
Ktoś napisał: A ty skąd wiesz że baba babie? :> Gdyby to były plotki osób nie związanych z domem dziecka to to nie byłoby mojego komentarza ale jeśli info pochodzi z samego żródła to coś w tym jest.I tak w tym konflikcie jestem za dziećmi.