~ napisał(a): Prawdziwa cnota krytyk się nie boi.
Co do karkówki to miałem na uwadze brakującego poświęcenia dla rodziny chyba że jest się singlem.
Co do redukcji etatów łącznie ze zmianami umów o prace jest kodeks pracy,który jest naruszany a od tego jest ścieżka sądu
pracy.Osoby naruszając kodeks pracy podlegają karze także
administracyjne uchwały mogą być respektowane i podważane.
Co do gehenny ? trudu pracy broni ich także kodeks pracy i nieśmiertelne związki zawodowe z księgą w postaci karty nauczyciela w której się okopali jak obrońcy Częstochowy.
Pensje trwałe i niemałe,wolne stałe i trwałe, stękanie wieczne
i to niemałe.Bez tej ochrony prawnej podzieliliby los lekceważonej administracji.
napisales ze cnota krytyk sie nie boi, a skrytykowales literówkę, no gratuluje mistrzu, jestes bystry, nawet to dostrzeżesz i wypunktujesz hehe
Czytałeś kiedyś Kartę Nauczyciela że tak ją krytykujesz? Bo ja przeczytałem od deski do deski. Napisz nam co Ci się w niej nie podoba? Wolne? Z 2 miesięcy wakacji tak naprawdę jest miesiąc, bo co roku mamy rekrutacje i różne dziwne papiery do wypełnienia. Teraz będą ferie jednak są zajęcia dla chętnych w czasie ferii wiec do pracy idziemy.. coś jeszcze Ci przeszkadza? Może to że dostajemy odprawę jesli jesteśmy zwalniani z przyczyn ekonomicznych? Ale to chyba w innych miejscach pracy też przysługuje (nie we wszystkich wiem,ale czy to powód że mamy się porównywać z miejscami gdzie jest gorzej? chcemy porównywać się z Rumunią czy Niemcami?)
Uwierz mi że ja pracuję w soboty i jeszcze coś zostanie na niedzielę, gdyż przygotować się musze na poniedziałek. Kto nie był nauczycielem myśli że to sielanka. Uwierzcie że nie. Czasami mam porównanie z moim szwagrem, żoną czy kolegami. Oni po robocie - czy kończą o 15 czy 18 to mają fajrant do następnego dnia do godz 8 czy 10 i mają wywalone na wszystko, my nauczyciele niestety nie, po południu myślisz ciągle co jutro zrobisz, jak zaczniesz zajęcia, jak to przekarzesz, co masz przygotować, ale co Ty możesz o tym wiedzieć. A zarobki nie powalają, nie jest to może najniższa krajowa, ale poziom 1654zł chyba nie jest szałem
Zmoderowano 24.01.2013 godz.20:15 - powód: korekta cytowania (sentinel)