~ napisał(a): 7-8 panów założyło tutaj sobie dyskusyjny klub polityczny, pod przewodnictwem wszystko wiedzącego i kontestującego wszelką obecną władzę p. Przemysława, który posiada panaceum praktycznie na wszystko,tylko mu władzy na razie brak. I tak od wielu tygodni biją ta samą "pianę" strona,po stronie w kilku (tylko pozornie innych wątkach , chyba tylko po to żeby mile spędzić czas na wirtualnych pogawędkach. Tych 7-8 panów ( czasami wspomoże ich jakaś tylda - jak ja) w tym niedługo otworzą 170 stronę swojej dyskusji, prowadzącej donikąd. W oczekiwaniu na otwarcie 200 str życzę panom owocnej wymiany poglądów na temat potrzeby naprawy naszej zepsutej ( jak to głosi p.Przemysław}Rzeczpospolitej. Tylko kto tego dokona? Może pojawi nam się jakiś mesjasz? Pozdrawiam
>
Proszę wybaczyć , ja pełnię tu jedynie rolę autora i gospodarza tego tematu .Wszyscy Państwo to moi goście .Oczywiście było by bardzo wskazane aby trzymano się głównego wątku.
Jest nim przypominam nieprzyzwoitość polegająca na podbieraniu z publicznej kasy pieniędzy poza wynagrodzeniem podstawowym.W dobie gdy na wszystko brakuje w tym na ratowanie zdrowie i życia jest to czyn naganny ze wszech miar.Temat budzi niebywałe emocje i nic dziwnego .Ludzie mają problemy z płaceniem rachunków a tu ktoś bezkarnie dokarmia się w imię przez siebie nadanego prawa.
Co do oceny władzy wystarczy prosta obserwacja efektów ich pracy w myśl przysłowia
" po owocach ich poznacie "
Bezrobocie , zadłużenie , brak perspektyw , emigracja , brak dostępu do służby zdrowia , drożyzna , " wielowładza " . Ja od siebie tylko tyle .Może Pan coś zaproponuje ? Polacy wcale nie są gorsi od na przykład Koreańczyków .Mniej socjalu więcej swobody i maszyna ruszy.