~~ napisał(a):
Jeszcze jedna zagubiona owieczka, która kiedy przyjdzie jego czas błagać będzie, o pochówek w poświęconej ziemi. Inaczej pozostanie tylko miejscówka przy płocie. I wielkie pretensje, żale rodziny do kapłana, że nie chce go pochować.
Boże miłosierny wybacz tej biednej zagubionej owieczce......
~~ napisał(a):PanM napisał(a):~~ napisał(a):
Jeszcze jedna zagubiona owieczka, która kiedy przyjdzie jego czas błagać będzie, o pochówek w poświęconej ziemi. Inaczej pozostanie tylko miejscówka przy płocie. I wielkie pretensje, żale rodziny do kapłana, że nie chce go pochować.
Z całym szacunkiem dobry bogobojny anonimie.
" Wieczne odpoczywanie racz mu dać panie " --- .
tabliczka " GRÓB DO PONOWNEGO WYKORZYSTANIA " l " PRZYPOMINAMY O KONIECZNOŚCI UISZCZENIA OPŁATY "
Jak widać o wiekuistym odpoczywaniu nie decyduje Bóg , nie działa obietnica księdza. Decyduje kasa. Kto płaci ma wieczność wiekuistą kto nie tego won łopatami na śmieci.
Życie pokaże kto ma rację, a Bóg nie będzie patrzał ile macie na koncie niebogobojny bluźnierco.
Chyba niestarannie czytasz dobry bogobojny człowieku.
Napisałem że kasa a nie słowo pasterza decyduje o tym czy spełni się słowo " WIECZNE ODPOCZYWANIE RACZ MU DAĆ PANIE "
Gdy ktoś kopnie nagrobek , nazywa się to bezczeszczeniem grobu. Ale gdy nie zapłacisz i zwłoki zostaną udeptane gumiakami to wszystko ok ?
Poza tym tu w tym wątku ktoś wierzący deklarujący znajomość tematu wielokrotnie oświadczał że Bóg pozostawia człowiekowi wolną wolę.
Wolna wola to znaczy nie nagradza i nie karze . Nie chwali i nie gani.
Na jakiej podstawie dobry bogobojny anonimie nazywasz mnie bluźniercą ?
Podaj proszę konkretny przykład którym na to zasłużyłem.
~~ napisał(a): Bluźniercza zagubiona owieczko zrób rachunek sumienia, a dowiesz się dlaczego bluźnisz. Niech Bóg miłosierny ci wybaczy.
~~ napisał(a): Przy tak niedojrzałych pytaniach, biedna zagubiona owieczka powinna wrócić do poziomu katechezy podstawowej. ;(
~~ napisał(a):