Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Bolesławiec - raj na ziemi?
9879
#panda nieaktywny
24 stycznia 2013r. o 18:34
~Ojciec Smardz napisał(a): Co ma do zaoferowania Bolesławiec nowym (młodym) potencjalnym mieszkańcom?

może właśnie te 36 wolnych lokali? aby zacząć swój pierwszy biznes? :)

Uważam, że w Bolesławcu wcale się tak źle nie mieszka :) chyba nie jesteśmy liderami, ale w średniej się trzymamy... narzekać zawsze można i wymagać, i wybierać lepszych... ale bez przesady! bo to narzekanie to się już nudne robi :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
24 stycznia 2013r. o 18:39
Wszędzie na świecie to od miejsc pracy i godziwych zarobków się zaczyna ludzi ściągać a nie od mieszkań ! Co mi po nim,skoro nie ma za co żyć. Ludzie za PRACĄ wyjeżdżają a nie za mieszkaniem ;/
1
emem
24 stycznia 2013r. o 18:41
Promocja OK. Dobrze, ze Boleslawiec sie promuje - kazda metoda jest godna pochwaly.
Moze dzieki temu, gdy ktos bedzie sie zastanawial czy Luban, Zgorzelec czy Boleslawiec, wybierze wlasnie Boleslawiec.

Mnie to osobiscie nie przekonuje, bo miasto w ktorym mieszkam oferuje te same rzeczy + kilka(nascie) dodatkowych, ale innych moze przekona?

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
9879
#panda nieaktywny
24 stycznia 2013r. o 18:47
~ napisał(a): Wszędzie na świecie to od miejsc pracy i godziwych zarobków się zaczyna ludzi ściągać a nie od mieszkań ! Co mi po nim,skoro nie ma za co żyć. Ludzie za PRACĄ wyjeżdżają a nie za mieszkaniem ;/

problem bezrobocia dotyczy całego kraju, Europy... narzędzia, i kasę do tworzenia miejsc pracy ma Rząd! I władza ustawodawcza. Jednak oni wolą sobie nagrody dawać. 250 tysięcy do podziału na pięć osób. I to już w listopadzie! Dają sobie wzajemnie, Kopacz wicemarszałkom, a wicemarszałkowie zatwierdzają dla niej. Ręka ręke myje. Prawo nie zostało złamane, jak powiedział Grabarczyk. Nasz prezio to mały pikuś jest, aby z tym problemem dać sobie radę.
~ktoś niezalogowany
24 stycznia 2013r. o 18:57
Reklama ok. Każda reklama wybiela produkt i przedstawia go w takim świetle żeby ładnie to wyglądało.
Kto mieszka w Bolcu wie jak jest :)
Aquapark i galeria raczej prowincjonalne, no ale są. I trzeba o tym pisać i mówić.
Atutem mają być mieszkania TBS i partycypacja jednak ta idea, jak wszyscy w Bolcu wiedzą, nie wypaliła w pierwszym podejściu i pewnie teraz też coś ciężko jej idzie skoro od 8 pażdziernika zbierają wnioski na mieszkania i jeszcze go nie zakończyli.
Ale promocja jak najbardziej. Ja bym raczej jednak skupiłbym się na czymś innym Panie Prezydencie.
Mieszkań już w Bolesławcu jest nawet sporo. Przy ul. Łokietka czy Zgorzeleckiej wolne stoją, przy kościele na Jana Pawła stoi nowy blok od dewelopera który też nie może się na razie zapełnić. Mieszkania jak na razie to nie problem w Naszym mieście. Panie Prezydencie, praca i brak perspektyw na jej znalezienie to główne mankamenty i powody dla których ludzie stąd wyjeżdżają.
~ niezalogowany
24 stycznia 2013r. o 19:10
Być albo nie być miast to jak na razie dotacje unijne. Co będzie jak ich zabraknie? Nawet budżety miast pisane są teraz z uwzględnieniem dotacji. A że dotacje zostaną wstrzymane w związku z kryzysem jak i z powodu minięcia okresu dofinansowań to jest już pewne.
Władza nie chce tu nowych dlatego że już jest źle, oni chcą ich zaprosić bo wiedzą że źle dopiero będzie. Nie będzie dopłat i potrzebne są im inne źródła finansowania pomysłów, czyli podatnicy. Jeszcze zostaną długi i te też trzeba spłacić, i właśnie dlatego zachęcają nowych podatników do osiedlania się. Przecież biorąc na chłopski rozum nie są im potrzebni ludzie do zawyżania bezrobocia bo takiemu trzeba dać też pracę jak się osiedli tylko do wyciągania od takiego forsy :)
~Może nie mam racji niezalogowany
24 stycznia 2013r. o 19:26
ale ja mam inne odczucia, być może nie analizowałem wszystkiego, ale tylko dwie sprawy. Podatek od nieruchomości dla firm - bardzo wysoki, drogie przedszkola. Ale trzeba przyznać, że w porównaniu z innymi miastami nie jest najgorzej.
~bezza niezalogowany
24 stycznia 2013r. o 19:33
~ napisał(a): Wszędzie na świecie to od miejsc pracy i godziwych zarobków się zaczyna ludzi ściągać a nie od mieszkań ! Co mi po nim,skoro nie ma za co żyć. Ludzie za PRACĄ wyjeżdżają a nie za mieszkaniem ;/

Gdzieś słyszałem coś takiego .... gdybym był emerytem i mieszkał w Warszawie to nie zastanawiał bym nawet 5 min. tylko sprzedałbym mieszkanie i przeprowadził się do Boleslawca i tu sobie je kupił, a za resztę sobie żył .... kto to powiedział? hm....
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza