~Wiolizna napisał(a):
Nie myślcie, że w ciężarówce jest bezpieczniej, bo to nieprawda.
~mir.ko napisał(a):~zacofany moher napisał(a): Te drogi nie były budowane 40-50 lat temu, ale zaledwie kilka! I już są niefunkcjonalne. Nie usprawiedliwiajcie nierobów i oszustów.
bez przesady, do legnicy dojade w kwadrans bez coli w puszcze
~Do kierowcy UE napisał(a): Na drodze największy ...izm prezentujecie wy kierowcy tirów(oczywiście nie wszyscy). Co mnie to obchodzi że Ci się spieszy, każdemu sie gdzieś spieszy !! Każdy ma jakies sprawy mniej lub bardziej ważne. Dlaczego mam sie ciągnąc kilometrami za tirem bo pajac wyprzedza przez odcinek kilometra żeby jechac szybciej o 2km/h od innego tira.. To wy niszczycie swoimi często przeładowanymi tirami nawet najlepsze nawierzchnie, nie mówiąc juz o wypadkach jakie powodujecie. Po uderzeniu w osobówkę wyjdziesz z kabiny i powiesz że Ci przykro a ktoś straci Ojca lub Dziecko. Bo Tobie sie spieszyło a że wieziesz 20ton za soba to juz myslisz że wszyscy mają Ci ustępować bo jedzie król. Wiem że wasza praca nie jest łatwa i inni kierowcy też wam czasem utrudniają ale wy jedziecie ogromną masą! i zwykła osobówka przy zderzeniu z wami ma znikome szanse. Dobrze że juz w sejmie został poruszony temat 'Tiry na tory' Tydzień temu jadąc do Wrocławia lewym pasem bo prawy byl zajęty przez tity, mijam rząd tirów a tu nagle jeden ... tirem wyjeżdża przede mnie i będzie wyprzedzał. Dobrze ze szybko nie jechałem i ledwo wyhamowałem a gość mi machnął ręką "sorry" gdybym jechal troszke szybciej i nie byl ostrożny pewnie by mnie zepchnął na barierki a może i gorzej. Szkoda ze jechałem z żoną bo bym pojechał za nim nawet do Opola i złamał mu nosa.. moze następnym razem by spojrzał w lusterko.> Trzeba było pajacu jechać przepisowo 110km/h to byś nie hamował.
Zastosowana autokorekta