Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Metrohouse zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Zakaz wyprzedzania na A4
9181
#cygan30 nieaktywny
5 lutego 2013r. o 14:39
ten zakaz wcale nie wpłynie na bezpieczeństwo, bo co jest niebezpiecznego w wyprzedzaniu dwóch ciężarówek ,auto włonczajace sie do ruchu ma ustąpic pierwszenstwa i tyle a czy na wjeżdzie na autostrade będą sie wyprzedzać dwie ciezarówki czy dwie osobówki juz niema znaczenia,ale napewno bedzie wiecej wpływów do budżetu
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Do kierowcy UE niezalogowany
5 lutego 2013r. o 14:42
Na drodze największy ...izm prezentujecie wy kierowcy tirów(oczywiście nie wszyscy). Co mnie to obchodzi że Ci się spieszy, każdemu sie gdzieś spieszy !! Każdy ma jakies sprawy mniej lub bardziej ważne. Dlaczego mam sie ciągnąc kilometrami za tirem bo pajac wyprzedza przez odcinek kilometra żeby jechac szybciej o 2km/h od innego tira.. To wy niszczycie swoimi często przeładowanymi tirami nawet najlepsze nawierzchnie, nie mówiąc juz o wypadkach jakie powodujecie. Po uderzeniu w osobówkę wyjdziesz z kabiny i powiesz że Ci przykro a ktoś straci Ojca lub Dziecko. Bo Tobie sie spieszyło a że wieziesz 20ton za soba to juz myslisz że wszyscy mają Ci ustępować bo jedzie król. Wiem że wasza praca nie jest łatwa i inni kierowcy też wam czasem utrudniają ale wy jedziecie ogromną masą! i zwykła osobówka przy zderzeniu z wami ma znikome szanse. Dobrze że juz w sejmie został poruszony temat 'Tiry na tory' Tydzień temu jadąc do Wrocławia lewym pasem bo prawy byl zajęty przez tity, mijam rząd tirów a tu nagle jeden ... tirem wyjeżdża przede mnie i będzie wyprzedzał. Dobrze ze szybko nie jechałem i ledwo wyhamowałem a gość mi machnął ręką "sorry" gdybym jechal troszke szybciej i nie byl ostrożny pewnie by mnie zepchnął na barierki a może i gorzej. Szkoda ze jechałem z żoną bo bym pojechał za nim nawet do Opola i złamał mu nosa.. moze następnym razem by spojrzał w lusterko.

Zastosowana autokorekta

~mir.ko niezalogowany
5 lutego 2013r. o 15:02
~zacofany moher napisał(a): Te drogi nie były budowane 40-50 lat temu, ale zaledwie kilka! I już są niefunkcjonalne. Nie usprawiedliwiajcie nierobów i oszustów.

bez przesady, do legnicy dojade w kwadrans bez coli w puszcze
~ niezalogowany
5 lutego 2013r. o 15:02
*bez rozlania coli w puszcze :)
~Znajoma Anetki niezalogowany
5 lutego 2013r. o 16:12
falco napisał(a): powinni jeszcze wprowadzić ten zakaz dla traktorzystów ... ;)
też mnie wkurzają jak się ścigają... :D
>

Jak zwykle falco zabłysnąłeś .Nawijaj , co tam jeszcze masz w kaloszach.
8507
#aga2 nieaktywny
5 lutego 2013r. o 16:21
Wina Tuska !! :D
~Wiolizna niezalogowany
5 lutego 2013r. o 17:28
NO ja akurat uważam, że bezmyślność kierowców tirów nie jest wcale większa od bezmyślnych kierowców osobówek. Różnica jest po prostu w masie pojazdu co nie tylko dla osobówek może być tragiczne w skutkach, ale też dla kierowców ciężarówek. W momencie mocnego zderzenia kabina łamie się jak zapałka, a kierownica przecina na pół. Nie myślcie, że w ciężarówce jest bezpieczniej, bo to nieprawda.
~zacofany moher niezalogowany
5 lutego 2013r. o 18:01
~mir.ko napisał(a):
bez przesady, do legnicy dojade w kwadrans bez coli w puszcze

Popatrz, mir.ko na tę mapkę. Nieco ponad 100 km i 6 odcinków, na których jest coś nie tak. Żebyś nie wiem jak czarował, nie da się tego obronić.
aga2 napisał(a): Wina Tuska !! :D

Sam bym lepiej tego nie ujął.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.