Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Wycena domu - przekręt

~~` niezalogowany
10 lutego 2013r. o 12:02
Do Miesciuch,pewnie mieszka w mieście,gniecie sie w małym mieszkanku w starej kamienicy,gdzie dookoła pełno sąsiadów i trzeba o 22 h po cichu i na palcach chodzic.no ale wielka Pani z miasta.żal mi cie Kobieto.a na wsi spokój,własny ogródeczek itd.....
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
3688
#Pynchoon nieaktywny
10 lutego 2013r. o 12:18
~Bogdan napisał(a): AKCJE I ATRAKCJE !!! DOM DWIE DZIALKI 1600 M/2 ZA 223 600 ,-ZL. Na str.8 przectawilem kuchnie w domu 59-700 Trzebien Ul.Kolejowa 7 wykonana na zamowienie. Chcialbym Panstwu przectawic KUCHNIE w domu porownanym w operacie szacunkowym przez bieglego sadowego z Jeleniej Gory inz. Jerzego K.

Panie Bogdanie, a kiedy będzie Pan łaskaw przedstawić tę krzywdzącą opinię rzeczoznawcy oraz wyroki sądowe? cały czas pokazuje Pan zdjęcia jakiś domów a nie pokazuje Pan tego co najistotniejsze.

Powtórzę zatem ponownie, jedyny przekręt w tej sprawie to Pan, czego boi się Pan ujawnić tę rzekomą złą opinię rzeczoznawcy oraz oba wyroki, tak aby wszyscy mogli zobaczyć co się naprawdę w Pana sprawie wydarzyło.

Dopisane 10.02.2013r. o godz. 12:18:

~ napisał(a):
Pynchoon napisał(a):

Spokojnie, już jestem. Jakie syreny miałem na basenie na torze obok :-)

Oj, było całkiem spokojnie:).....a może to były foki, które szalały, szalały...?! :D

Można powiedzieć że foczki :-) Pozdrowienia dla Monachium :P
~obserwator niezalogowany
10 lutego 2013r. o 12:44
" tak aby wszyscy mogli zobaczyć.......", moja skromna osoba, nie zalicza się do tego grona. Znam temat tego forum, i jest dość "interesujący" dla mnie, jako przeciętnego mieszkańca naszego kraju. Jak dla mnie kolejny powód do zażenowania.

Zmoderowano 10.02.2013 godz.15:59 - powód: korekta cytowania (sentinel)
~keri niezalogowany
10 lutego 2013r. o 12:59

Oszustwo biegłego sądowego, fałsz intelektualny lub inaczej nazwane pospolite tumaństwo, jest zmorą postępowań tak cywilnych, jak i karnych. Gdyby sędziowie posiadali poza wiedzą prawniczą - wiedzę ogólną, i tzw. doświadczenie życiowe, nie posiadał by Pan Bogdan dzisiaj poczucia doznania krzywdy.
Prawda jest brutalna.
Biegli są dla sądów wyrocznią, ich opinie jako tylko jeden z dowodów w sprawie, są przez sądy jednak traktowane jako decydujące. Wynika to z różnych przyczyn. Generalnie, sądy nie posiadają podstawowej, elementarnej wiedzy specjalnej, nie chcą, a wręcz nie potrafią rozeznać wartości dowodowej z opinii biegłego, upraszczają procesy na rzecz szybkości. Statystyka dla sądów jest najważniejsza, człowiek się nie liczy.
Sędzia, prokurator, urzędnik, opiniodawca – nie ponoszą praktycznie do dnia dzisiejszego odpowiedzialności za powierzone obowiązki, chociaż, każdego innego to dotyczy.
Są to „święte krowy” potrafiące skutecznie, we własnym gronie „kolesiostwa”, unikać odpowiedzialności za brakoróbstwo, – na które łoży podatnik, oraz osoba zobowiązana do zapłaty.
Takie osoby tworzą osobną społeczność, elitarną, immunitetową – Państwo w Państwie.
Proszę się nie dziwić, że rozpoznanie sprawy jest dla Pana Bogdana niekorzystne.
Miał Pan Bogdan po prostu pecha – póki co.
Od kiedy sądy mają czas?, aby przeanalizować materiał dowodowy akt spraw, w których dokonują rozstrzygnięć?
Każdy zdroworozsądkowy może się udać do najbliższego gmachu sądu.
Porównać z dostępnej wokandy, ilość wpływu spraw /sygnatura np. sygn. akt. II K 3747/12 / na dany rok, podzielić to przez ilość sędziów wydziału, i suma ilości spraw przypadająca na obowiązki jednego sędziego będzie uzasadniała tezę, że również przeładowany komputer - też się zawiesza.
A rozstrzygać ma tylko człowiek, przy założeniu że sędzia to człowiek, a nie przestępca.
Tą problematyką niesprawiedliwości w Polsce od wielu lat, zajmują się Stowarzyszenia.
W mojej ocenie, wiodącym Stowarzyszeniem Przeciw Bezprawiu jest Bielsko – Biała.
Proszę mi wybaczyć, lecz po przeczytaniu tekstów na forum mam pewność, że przeważnie, osoby je zamieszczajace, nie mają najmniejszego pojecia dlaczego ? Pan Bogdan postanowił nagłośnić swój problem.
Odpowiedż jest prosta dla osób, które posiadają poczucie doznania krzywdy.
Nikt inny tego nie zrozumie w 100%.
Miałem mozliwość zapoznania się z istotnymi dokumentami dot. sprawy P. Bogdana.
Nie wiem wszystkiego, jednak nie oto tu chodzi.
Sprawa tylko dotyczy dowodu dokonanej wyceny i uwzględnienia jej przez sądy.
Na marginesie sprawy nie sposób zapytać się - jak był reprezentowany przez adwokata P. Boguslaw, skoro jego zarzuty nie znalazły uznania w dwóch instancjach sądowych?
Odpowiedzi są proste.
Nie sposób na forum nawet w przybliżeniu przedstawić problematykę tematu, jakim jest dowód sądowy z opinii biegłego.
Zainspirowany sprawą P. Bogdana dla zainteresowanych już dzisiaj opiszę na facebooku podobny przykład kolegi.

Ireneusz Ślęczka Nowa Sól

~Bogdan niezalogowany
10 lutego 2013r. o 13:03
WITAM PANA PYCHONNA.WIDZE ZE PAN PO BASENIE Z SYRENKAMI SIE ZRELAKSOWAL.JA ZACZYNAM SIE WLASNIE RELAKSOWAC.PAN NA BASEN JA W GORY NA NARTY Z MOJA UKOCHANA ZARAZ WYJEZDZAM. Bedzie Pan zapewnie tensknil. Ale wstawie Panu material do przetrawienia do jutra do 22 godziny. Prezentuje Panstwu domy z operatu szacunkowego bieglego sadowego z Jeleniej Gory inz.Jerzego K. Ktory wycenil moj nowy dom i dwiema dzialkami 1600 m2 na sume 223 600,-zl.Material zgromadzila firma Dedektywistyczna. POZDRAWIAM CALY ZESPOL BOLECFORUM . Milego dnia do jutra wieczorem. C.D.N. AKCII I ATRAKCII.[img=1360497831_7cvty5e.jpg]
10 lutego 2013r. o 13:11
~keri napisał(a):
Oszustwo biegłego sądowego, fałsz intelektualny lub inaczej nazwane pospolite tumaństwo, jest zmorą postępowań tak cywilnych, jak i karnych. Gdyby sędziowie posiadali poza wiedzą prawniczą - wiedzę ogólną, i tzw. doświadczenie życiowe, nie posiadał by Pan Bogdan dzisiaj poczucia doznania krzywdy.
Prawda jest brutalna.
........

To się nazywa znajomość tematu. Dobrze gdyby przeczytali i zrozumieli to Ci, którzy piszą tutaj takie nonsensy. Chętnie bym poczytał podobny przykład, niestety nie posiadam konta na słynnym facebooku. Czy istnieje jeszcze inna możliwość przeczytania?. Pozdrawiam serdecznie.

Zmoderowano 10.02.2013 godz.15:57 - powód: cytuj wybrane teksty, zamiast całych długich wypowiedzi (sentinel)
3688
#Pynchoon nieaktywny
10 lutego 2013r. o 13:29
~Bogdan napisał(a): WITAM PANA PYCHONNA.WIDZE ZE PAN PO BASENIE Z SYRENKAMI SIE ZRELAKSOWAL.JA ZACZYNAM SIE WLASNIE RELAKSOWAC.PAN NA BASEN JA W GORY NA NARTY Z MOJA UKOCHANA ZARAZ WYJEZDZAM. Bedzie Pan zapewnie tensknil. Ale wstawie Panu material do przetrawienia do jutra do 22 godziny. Prezentuje Panstwu domy z operatu szacunkowego bieglego sadowego z Jeleniej Gory inz.Jerzego K. Ktory wycenil moj nowy dom i dwiema dzialkami 1600 m2 na sume 223 600,-zl.Material zgromadzila firma Dedektywistyczna. POZDRAWIAM CALY ZESPOL BOLECFORUM . Milego dnia do jutra wieczorem. C.D.N. AKCII I ATRAKCII.

Panie Bogdanie, oczywiście że będą za Panem tęsknił, proszę uważać na siebie na nartach, na szczęście z Monachium góry ma Pan blisko :-) Proszę pamiętać, żeby zabrać ze sobą obserwatora, nie uwierz Pan również jest z Monachium, pewnie też chętnie pojeździ z Panem na nartach :P

Trzymam Pana za słowo, ponieważ dotychczas wrzucał Pan "śmieci", załączone zdjęcie wcale nie mówi o tym że Pana dom wyceniono na 223.600, po co zatem je Pan zamieszcza?
10 lutego 2013r. o 13:46
Panie pyton, cóż za sugestie?!. Ten temat Panu wystarczająco wyjaśniłem. Nie wątpię, iż Pana rękaw jest przepełniony mądrościami...nie dla mnie. Może odrobina szaleństwa pomoże? :P

Zmoderowano 10.02.2013 godz.15:57 - powód: korekta cytowania (sentinel)
REKLAMA Nowe domy!