Dziwne, że TEN ŚWIAT nie uznał USA za KRAJ, który DOKUMENTNIE pozbył się swojego "dziedzictwa" MORDUJĄC 90% POPULACJI Indian, resztę zamykając w rezerwatach !
Nie wiem o jakiej rzezi polskich koni autor myśli. W naszym powiecie z wyjątkiem koni do rekreacji prawie nie ma koni roboczych. Kilkadziesiąt lat temu, kiedy to polskie rolnictwo było napędzane konikiem, w Polsce było 6 ubojni końskich. Jedna z nich znajdowała się we Lwówku Śląskim. Ubój konia to nie była tzw. rzeź. Ubój był dokonywany w sposób zgodny jaki jest przyjmowany dla norm uboju humanitarnego. W bolesławieckich zakładach mięsnych zdarzały się uboje koni, ale były to pojedyncze uboje z tzw. konieczności i wynikały z zaleceń weterynaryjnych. Koninę eksportowano do krajów Beneluksu, Francji, Włoch.
~zacofany moher niezalogowany 15 lutego 2013r. o 15:12
Widzę, że Bolec.info już odlatuje zupełnie. Co niby złego jest w tym, że koń jest zwierzęciem rzeźnym? Jaka różnica, czy do rzeźni trafi koń, czy koza, baran, świnia, wół?
To Bolec info jeszcze nie wpadło na to że zwierze można wytresować aby służyło człowiekowi?
Jak koń może towarzyszyć Polakowi w jego historii? Koń to było zwierzę rolne i używane do wojen, WYTRESOWANE a nie czujące przywiązanie do człowieka samo z siebie, ze swojej natury.
Wiem że Arabowie jeździli kiedyś na wielbłądach i spełniały one taką samą rolę jak koń w europie.
No i co, mamy zabronić zabijać wielbłądy?
Albo nie zabijamy zwierząt w ogóle albo zabijamy wszystkie, gdy znajdzie się amator na takie mięso.
Najbardziej inteligentne zwierzę to w dalszym ciągu szczur, i co, mamy go nie zabijać? A może chodzi tylko o polskie konie a o inne nie?
Z tego co wiem, konie ruskie i niemieckie tratowały polskich powstańców w wojnie. Ruskie i niemieckie można zabijać? :D
Myślę,że każde zwierze nie powinno być zabijane,bo również ma życie jak i my...ale co powiedzą osoby,które uwielbiają mięso?? Jeśli umiecie czytać to jest jasno napisane,że koń służył człowiekowi,był wierny,walczył tak samo na wojnach jak i ludzie...Myślicie,że ile koni zginęło?? Tyle samo co ludzi....proste obliczenia matematyczne.Dlatego mam dla nich taki sam szacunek jak do ludzi,którzy walczyli za wolną Polskę. Uważam,że koń nie powinien trafiać na ubój z tego powodu,że jest to zwierze zaliczane do osobników domowych jak pies i kot...PSA I KOTA NIE JEMY W POLSCE (rzadkie przypadłości)i KONIA też nie powinniśmy!! A jeśli chociaż chcecie jeśc konie,psy,koty to chociaż zawalczcie z nami o humanitarne warunki dla nich...Każdy może się w to wczytać lub oglądnąc na youtube jak konie są transportowane.Myślę,że zmienilibyście zdanie.Pozdrawiam.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.