~ napisał(a):To prosze wkleic np. jakis terazniejszy np.weselny,rocznicowy-dziekuje~mama panny mlodej napisał(a): Wrocmy do tematu tortow.Wyczytalam na torcikowobc blog spot.com ze autorka tegoz blogajest Pani AgnieszkaW-k,ale tam brak calkowity odpowiedzi w temacie -TORT na WESELE-.No i wiem ze nic nie wiemwiec dalej pytam-kto i za ile wykonuje smaczne,estetyczne i niezddyt drogie pietrowe torty weselne?
Więc odpowiadam..
Każdy z moich tortów, to osobna kreacja. Na cenę tortu wpływa przede wszystkim jego waga i stopień trudności wykonania zdobień. Bazowa cena za kilogram tortu 50zł, to cena za ciasto przełożone kremem na bazie bitej śmietany, pokryte masą cukrową z bardzo prostymi zdobieniami. Malowanie, lepienie figurek, czy inne czynności, wymagające poświęcenia większej ilości czasu, podwyższają cenę tortu. Dla każdego tortu robiona jest więc oddzielna kalkulacja. Do ceny tortu należy też doliczyć ewentualny koszt transportu.
PS: wcześniejszych zdjęć nie mam..gdyż od niedawna zaczęłam je fotografować ;)
~ala napisał(a):~ napisał(a):To prosze wkleic np. jakis terazniejszy np.weselny,rocznicowy-dziekuje~mama panny mlodej napisał(a): Wrocmy do tematu tortow.Wyczytalam na torcikowobc blog spot.com ze autorka tegoz blogajest Pani AgnieszkaW-k,ale tam brak calkowity odpowiedzi w temacie -TORT na WESELE-.No i wiem ze nic nie wiemwiec dalej pytam-kto i za ile wykonuje smaczne,estetyczne i niezddyt drogie pietrowe torty weselne?
Więc odpowiadam..
Każdy z moich tortów, to osobna kreacja. Na cenę tortu wpływa przede wszystkim jego waga i stopień trudności wykonania zdobień. Bazowa cena za kilogram tortu 50zł, to cena za ciasto przełożone kremem na bazie bitej śmietany, pokryte masą cukrową z bardzo prostymi zdobieniami. Malowanie, lepienie figurek, czy inne czynności, wymagające poświęcenia większej ilości czasu, podwyższają cenę tortu. Dla każdego tortu robiona jest więc oddzielna kalkulacja. Do ceny tortu należy też doliczyć ewentualny koszt transportu.
PS: wcześniejszych zdjęć nie mam..gdyż od niedawna zaczęłam je fotografować ;)
~do odpowiedzi wyzej napisał(a): No to jest drozej jak w renomowanej cukierni gdzie jest i smak,super dekoracja,dowoz do klienta.cUKIERNIA u Panstwa Brzozowskicj ma renome i ich torty wygladaja slicznie .O gustach kulturalni ludzie nie duskutuja ale te autka,stringi,biusty,lalunie,dobor kolorow jest ..............ech :/ :/ :/ :/ prosze sobie poczytac o cukierni na koscielnej,lasickiej ,poogladac,doczytac czy za dekoracje dodatkowo trzeba placic.Tort ma to do siebie ze jest dekorowany.Prosze wklecic swoj np z dekoracja weselna i bedziemy miec porownanie,chyba ma Pan/n czym sie pochwalic?
bromba napisał(a): Przesada z tym 80 zł za kg.Ja tez robię z lukru plastycznego dekoracje i u mnie to najwyzej 35 za kg,niezależnie od trudności i bez względu na to czy sa to figurki ludzi ,aniołów,czy zwierzat lub kwiatów.Zgadzam sie .ze trzeba się mocno napracować,czasem sama dekoracja zajmuje mi popołudnie,wieczór i cała noc,kończę zazwyczaj nad ranem,za to tort jest świeży,ale nie przesadzam z ceną bo znowu ten lukier plastyczny nie jest znowu aż tak kolosalnie drogi,a mam tez swoja satysfakcję ,bo robienie tortów to hobby,moje ulubione.
~ napisał(a):Prosze poogladac w internecie Cukiernia Jullita polkowice za artystyczny max.50 zl.za 1 kg i dowoz do klienta gratis. Pani z cena przesadza bardzo.Zlotoryja prosze popatrzec Ciacholandia rowniez max 50 z;.bromba napisał(a): Przesada z tym 80 zł za kg.Ja tez robię z lukru plastycznego dekoracje i u mnie to najwyzej 35 za kg,niezależnie od trudności i bez względu na to czy sa to figurki ludzi ,aniołów,czy zwierzat lub kwiatów.Zgadzam sie .ze trzeba się mocno napracować,czasem sama dekoracja zajmuje mi popołudnie,wieczór i cała noc,kończę zazwyczaj nad ranem,za to tort jest świeży,ale nie przesadzam z ceną bo znowu ten lukier plastyczny nie jest znowu aż tak kolosalnie drogi,a mam tez swoja satysfakcję ,bo robienie tortów to hobby,moje ulubione.
Więc powodzienia życzę ;)
Przecież nikomu nie karzę u siebie zamawiać. A z tą ceną to żadna przesada..robiłam rozeznanie w terenie. Po drugie za darmo robić nie będę..bo szybko znienawidzę i siebie i klientów...narzędzia też kosztują.
PS: można gdzieś zobaczyć Pani dzieła?
~ napisał(a):Prosze poogladac w internecie Cukiernia Jullita polkowice za artystyczny max.50 zl.za 1 kg i dowoz do klienta gratis. Pani z cena przesadza bardzo.Zlotoryja prosze popatrzec Ciacholandia rowniez max 50 z;.bromba napisał(a): Przesada z tym 80 zł za kg.Ja tez robię z lukru plastycznego dekoracje i u mnie to najwyzej 35 za kg,niezależnie od trudności i bez względu na to czy sa to figurki ludzi ,aniołów,czy zwierzat lub kwiatów.Zgadzam sie .ze trzeba się mocno napracować,czasem sama dekoracja zajmuje mi popołudnie,wieczór i cała noc,kończę zazwyczaj nad ranem,za to tort jest świeży,ale nie przesadzam z ceną bo znowu ten lukier plastyczny nie jest znowu aż tak kolosalnie drogi,a mam tez swoja satysfakcję ,bo robienie tortów to hobby,moje ulubione.
I to sie nazywa prawidlowe podejscie.To rozumiem nie mieni sie Pani niczym Choco Chanel wsrod tortow.Nie wiem (pewnie tak widziala pani cudenka Agnieszki Gajdanowicz z Piechowic jest na co popatrzec czyz nie?tego pod spodem prosze nie brac pod uwage to nie moj post.
Więc powodzienia życzę ;)
Przecież nikomu nie karzę u siebie zamawiać. A z tą ceną to żadna przesada..robiłam rozeznanie w terenie. Po drugie za darmo robić nie będę..bo szybko znienawidzę i siebie i klientów...narzędzia też kosztują.
PS: można gdzieś zobaczyć Pani dzieła?