Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Torty (ciasta) na wesele

~do odpowiedzi wyzej niezalogowany
20 kwietnia 2013r. o 6:24
No to jest drozej jak w renomowanej cukierni gdzie jest i smak,super dekoracja,dowoz do klienta.cUKIERNIA u Panstwa Brzozowskicj ma renome i ich torty wygladaja slicznie .O gustach kulturalni ludzie nie duskutuja ale te autka,stringi,biusty,lalunie,dobor kolorow jest ..............ech :/ :/ :/ :/ prosze sobie poczytac o cukierni na koscielnej,lasickiej ,poogladac,doczytac czy za dekoracje dodatkowo trzeba placic.Tort ma to do siebie ze jest dekorowany.Prosze wklecic swoj np z dekoracja weselna i bedziemy miec porownanie,chyba ma Pan/n czym sie pochwalic?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ala niezalogowany
20 kwietnia 2013r. o 8:23
~ napisał(a):
~mama panny mlodej napisał(a): Wrocmy do tematu tortow.Wyczytalam na torcikowobc blog spot.com ze autorka tegoz blogajest Pani AgnieszkaW-k,ale tam brak calkowity odpowiedzi w temacie -TORT na WESELE-.No i wiem ze nic nie wiemwiec dalej pytam-kto i za ile wykonuje smaczne,estetyczne i niezddyt drogie pietrowe torty weselne?

Więc odpowiadam..

Każdy z moich tortów, to osobna kreacja. Na cenę tortu wpływa przede wszystkim jego waga i stopień trudności wykonania zdobień. Bazowa cena za kilogram tortu 50zł, to cena za ciasto przełożone kremem na bazie bitej śmietany, pokryte masą cukrową z bardzo prostymi zdobieniami. Malowanie, lepienie figurek, czy inne czynności, wymagające poświęcenia większej ilości czasu, podwyższają cenę tortu. Dla każdego tortu robiona jest więc oddzielna kalkulacja. Do ceny tortu należy też doliczyć ewentualny koszt transportu.

PS: wcześniejszych zdjęć nie mam..gdyż od niedawna zaczęłam je fotografować ;)
To prosze wkleic np. jakis terazniejszy np.weselny,rocznicowy-dziekuje
~ niezalogowany
20 kwietnia 2013r. o 11:29
~ala napisał(a):
~ napisał(a):
~mama panny mlodej napisał(a): Wrocmy do tematu tortow.Wyczytalam na torcikowobc blog spot.com ze autorka tegoz blogajest Pani AgnieszkaW-k,ale tam brak calkowity odpowiedzi w temacie -TORT na WESELE-.No i wiem ze nic nie wiemwiec dalej pytam-kto i za ile wykonuje smaczne,estetyczne i niezddyt drogie pietrowe torty weselne?

Więc odpowiadam..

Każdy z moich tortów, to osobna kreacja. Na cenę tortu wpływa przede wszystkim jego waga i stopień trudności wykonania zdobień. Bazowa cena za kilogram tortu 50zł, to cena za ciasto przełożone kremem na bazie bitej śmietany, pokryte masą cukrową z bardzo prostymi zdobieniami. Malowanie, lepienie figurek, czy inne czynności, wymagające poświęcenia większej ilości czasu, podwyższają cenę tortu. Dla każdego tortu robiona jest więc oddzielna kalkulacja. Do ceny tortu należy też doliczyć ewentualny koszt transportu.

PS: wcześniejszych zdjęć nie mam..gdyż od niedawna zaczęłam je fotografować ;)
To prosze wkleic np. jakis terazniejszy np.weselny,rocznicowy-dziekuje

Proszę zajrzeć na mojego bloga w nadchodzącą sobotę . Będą nowe zdjęcia..w tym właśnie tortu rocznicowego.

torcikowobc.blogspot.com
~ niezalogowany
20 kwietnia 2013r. o 11:38
~do odpowiedzi wyzej napisał(a): No to jest drozej jak w renomowanej cukierni gdzie jest i smak,super dekoracja,dowoz do klienta.cUKIERNIA u Panstwa Brzozowskicj ma renome i ich torty wygladaja slicznie .O gustach kulturalni ludzie nie duskutuja ale te autka,stringi,biusty,lalunie,dobor kolorow jest ..............ech :/ :/ :/ :/ prosze sobie poczytac o cukierni na koscielnej,lasickiej ,poogladac,doczytac czy za dekoracje dodatkowo trzeba placic.Tort ma to do siebie ze jest dekorowany.Prosze wklecic swoj np z dekoracja weselna i bedziemy miec porownanie,chyba ma Pan/n czym sie pochwalic?

Więc odpowiadam...obejrzałam sobie te torty..szału nie ma. Dekoruję torty od kiedy pamiętam..jak dla mnie są one udekorowane standarodwo. Nic bardzo skomplikowanego nie ma..i za takie dekorwanie kosztów dodatkowych nie doliczam. Są ładne nawet bardzo ale nic bardzo trudnego nie ma. Ja dekoruję lukrem plastycznym..tzw sugarcraft...aby każdy tort był piękny i wyjątkowy trzeba poświęcić dużo czasu..i ten to tylko wie kto sam się tym zajmuje...skoro mam drogo to niech Pan/i zapyta w Bolesławcu o torty Artystyczne..za kg biorą 80zł

PS: tak się skada że w rodzinie posiadam cukierników którzy mają swoje cukiernie i wiem jak to wygląda od środka...tzw..taśmówka..u mnie każdy tort to indywidualna sprawa. Robiąc tort wkładam w niego serce i pełne zaangazowanie..
10378
#bromba nieaktywny
20 kwietnia 2013r. o 13:02
Przesada z tym 80 zł za kg.Ja tez robię z lukru plastycznego dekoracje i u mnie to najwyzej 35 za kg,niezależnie od trudności i bez względu na to czy sa to figurki ludzi ,aniołów,czy zwierzat lub kwiatów.Zgadzam sie .ze trzeba się mocno napracować,czasem sama dekoracja zajmuje mi popołudnie,wieczór i cała noc,kończę zazwyczaj nad ranem,za to tort jest świeży,ale nie przesadzam z ceną bo znowu ten lukier plastyczny nie jest znowu aż tak kolosalnie drogi,a mam tez swoja satysfakcję ,bo robienie tortów to hobby,moje ulubione.
~ niezalogowany
20 kwietnia 2013r. o 13:08
bromba napisał(a): Przesada z tym 80 zł za kg.Ja tez robię z lukru plastycznego dekoracje i u mnie to najwyzej 35 za kg,niezależnie od trudności i bez względu na to czy sa to figurki ludzi ,aniołów,czy zwierzat lub kwiatów.Zgadzam sie .ze trzeba się mocno napracować,czasem sama dekoracja zajmuje mi popołudnie,wieczór i cała noc,kończę zazwyczaj nad ranem,za to tort jest świeży,ale nie przesadzam z ceną bo znowu ten lukier plastyczny nie jest znowu aż tak kolosalnie drogi,a mam tez swoja satysfakcję ,bo robienie tortów to hobby,moje ulubione.

Więc powodzienia życzę ;)
Przecież nikomu nie karzę u siebie zamawiać. A z tą ceną to żadna przesada..robiłam rozeznanie w terenie. Po drugie za darmo robić nie będę..bo szybko znienawidzę i siebie i klientów...narzędzia też kosztują.
PS: można gdzieś zobaczyć Pani dzieła?
~ niezalogowany
20 kwietnia 2013r. o 14:25
~ napisał(a):
bromba napisał(a): Przesada z tym 80 zł za kg.Ja tez robię z lukru plastycznego dekoracje i u mnie to najwyzej 35 za kg,niezależnie od trudności i bez względu na to czy sa to figurki ludzi ,aniołów,czy zwierzat lub kwiatów.Zgadzam sie .ze trzeba się mocno napracować,czasem sama dekoracja zajmuje mi popołudnie,wieczór i cała noc,kończę zazwyczaj nad ranem,za to tort jest świeży,ale nie przesadzam z ceną bo znowu ten lukier plastyczny nie jest znowu aż tak kolosalnie drogi,a mam tez swoja satysfakcję ,bo robienie tortów to hobby,moje ulubione.

Przecież nikomu nie karzę u siebie zamawiać. A z tą ceną to żadna przesada..robiłam rozeznanie w terenie. Po drugie za darmo robić nie będę..bo szybko znienawidzę i siebie i klientów...narzędzia też kosztują.
Prosze poogladac w internecie Cukiernia Jullita polkowice za artystyczny max.50 zl.za 1 kg i dowoz do klienta gratis. Pani z cena przesadza bardzo.Zlotoryja prosze popatrzec Ciacholandia rowniez max 50 z;.
~to ja niezalogowany
20 kwietnia 2013r. o 14:30
~ napisał(a):

I to sie nazywa prawidlowe podejscie.To rozumiem nie mieni sie Pani niczym Choco Chanel wsrod tortow.Nie wiem (pewnie tak widziala pani cudenka Agnieszki Gajdanowicz z Piechowic jest na co popatrzec czyz nie?tego pod spodem prosze nie brac pod uwage to nie moj post.

Prosze poogladac w internecie Cukiernia Jullita polkowice za artystyczny max.50 zl.za 1 kg i dowoz do klienta gratis. Pani z cena przesadza bardzo.Zlotoryja prosze popatrzec Ciacholandia rowniez max 50 z;.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Villaro zaprasza