Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Torty (ciasta) na wesele

10378
#bromba nieaktywny
20 kwietnia 2013r. o 14:32
Za darmo to nie ,ale trochę taniej mona ,bo ludzie wiele nie zarabiaja w tym naszym kraju.:D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
20 kwietnia 2013r. o 14:37
bromba napisał(a): Za darmo to nie ,ale trochę taniej mona ,bo ludzie wiele nie zarabiaja w tym naszym kraju.:D

Swój czas też trzeba jakoś wycenić.
~to ja niezalogowany
20 kwietnia 2013r. o 14:40
bromba napisał(a): Przesada z tym 80 zł za kg.Ja tez robię z lukru plastycznego dekoracje i u mnie to najwyzej 35 za kg,niezależnie od trudności i bez względu na to czy sa to figurki ludzi ,aniołów,czy zwierzat lub kwiatów.Zgadzam sie .ze trzeba się mocno napracować,czasem sama dekoracja zajmuje mi popołudnie,wieczór i cała noc,kończę zazwyczaj nad ranem,za to tort jest świeży,ale nie przesadzam z ceną bo znowu ten lukier plastyczny nie jest znowu aż tak kolosalnie drogi,a mam tez swoja satysfakcję ,bo robienie tortów to hobby,moje ulubione.
I cos mi sie popartolilo -gratuluje Pani wlasciwego podejscia do sprawy bo klient jest zly jak go sie nabija w buletke (ludzie 80 zl za 1 kg - to przeada)i nie mieni sie pani niczym Choco Chanel wsrod tortow.Czy VolVo wsrod samochodow.Sa ale rzadko kto kupuje.Tylko pooglada.Ogladalam ostatnio (Pani pewnie tez) torty Pani Agnieszki G z Jeleniej cuda Pani tez cos takiego czyni? Albo cos wklei.
~ niezalogowany
20 kwietnia 2013r. o 14:53
~to ja napisał(a):
bromba napisał(a): Przesada z tym 80 zł za kg.Ja tez robię z lukru plastycznego dekoracje i u mnie to najwyzej 35 za kg,niezależnie od trudności i bez względu na to czy sa to figurki ludzi ,aniołów,czy zwierzat lub kwiatów.Zgadzam sie .ze trzeba się mocno napracować,czasem sama dekoracja zajmuje mi popołudnie,wieczór i cała noc,kończę zazwyczaj nad ranem,za to tort jest świeży,ale nie przesadzam z ceną bo znowu ten lukier plastyczny nie jest znowu aż tak kolosalnie drogi,a mam tez swoja satysfakcję ,bo robienie tortów to hobby,moje ulubione.
I cos mi sie popartolilo -gratuluje Pani wlasciwego podejscia do sprawy bo klient jest zly jak go sie nabija w buletke (ludzie 80 zl za 1 kg - to przeada)i nie mieni sie pani niczym Choco Chanel wsrod tortow.Czy VolVo wsrod samochodow.Sa ale rzadko kto kupuje.Tylko pooglada.Ogladalam ostatnio (Pani pewnie tez) torty Pani Agnieszki G z Jeleniej cuda Pani tez cos takiego czyni? Albo cos wklei.

A pewnie...najlepiej za darmo dać...ludzie Wy widzieliście jakie Torty robi Pani Agnieszka G? mysliscie że wykrawacze, barwniki, druty florystyczne i inne dodatki są za darmo? Najpierw się proponuję się dokształcić w temacie o dopiero zabierać głos.
Z takim podejście to najlepiej biszkopt przesmarować masem i też będzie git :D
10378
#bromba nieaktywny
20 kwietnia 2013r. o 15:09
Wykrawacze,druty ,barwniki kosztują grosze,marne grosze,ja uzywam najlepszych marek niemieckich i za złotówkę i dziewięćdziesiąt groszy mam barwnika na kilkadziesiąt kilogramów ciasta,kazdy ,kto sie tym zajmuje to doskonale o tym wie.Czas to pojęcie bardzo względne i jest nam on dany darmo więc nie mierzmy i nie wymieniajmy jego ceny .I czemu wpadać z jednej skrajności w drugą ? Mam na myśli to "za darmo",,żadne za darmo,taniej nie znaczy za darmo.Poza tym są ludzie ,których stac i skromniejsi ,a posługując sie wykrawaczami ułatwiamy sobie prace ,tak kazdy potrafi,ja wykonuję wszystko ręcznie,to nie sztuka wykroic z foremki ,dotego nie trzeba zadnych zdolności ,więc i cena powinna być niższa.Uczciwość tez musi mieć swoje miejsce.
~ niezalogowany
20 kwietnia 2013r. o 15:22
bromba napisał(a): Wykrawacze,druty ,barwniki kosztują grosze,marne grosze,ja uzywam najlepszych marek niemieckich i za złotówkę i dziewięćdziesiąt groszy mam barwnika na kilkadziesiąt kilogramów ciasta,kazdy ,kto sie tym zajmuje to doskonale o tym wie.Czas to pojęcie bardzo względne i jest nam on dany darmo więc nie mierzmy i nie wymieniajmy jego ceny .I czemu wpadać z jednej skrajności w drugą ? Mam na myśli to "za darmo",,żadne za darmo,taniej nie znaczy za darmo.Poza tym są ludzie ,których stac i skromniejsi ,a posługując sie wykrawaczami ułatwiamy sobie prace ,tak kazdy potrafi,ja wykonuję wszystko ręcznie,to nie sztuka wykroic z foremki ,dotego nie trzeba zadnych zdolności ,więc i cena powinna być niższa.Uczciwość tez musi mieć swoje miejsce.

Pani chyba nie wie co mówi....
Mówię tu już o szkole wyższej...
~ niezalogowany
20 kwietnia 2013r. o 15:25
Najlepsze barwniki niemieckie? czyli jakie w płynie? te wcale nie są dobre.
Dobra profesjonalna firma to Wilton.
I niech Pani nie pisze że wykrawacze kosztują grosze...
Niech Pani wejdzie na tortownie i sobie posprawdza..nawet dobre barwniki.
10378
#bromba nieaktywny
20 kwietnia 2013r. o 16:19
Akurat, szkoła wyzsza,poza tym wykrawacze raz kupione starczaja na całe zycie,do kazdego tortu nowych się nie kupuje ,wiec i kosztów sie nie dolicza.Owszem ,ołaci się za zdolności,ale nie ma mowy o zdolnościach jesli ktos posługuje sie szablonami i wykrawaczami.Ułożyć kompozycję ozdobną z wykrojonych w pare minut detali to marna sztuka ,a wziąć dużo kasy i nie narobic się ,no cóż? to już inny temat.Powodzenia.

[płaci]

Dopisane 20.04.2013r. o godz. 16:19:

~ napisał(a): Najlepsze barwniki niemieckie? czyli jakie w płynie? te wcale nie są dobre.
Dobra profesjonalna firma to Wilton.
I niech Pani nie pisze że wykrawacze kosztują grosze...
Niech Pani wejdzie na tortownie i sobie posprawdza..nawet dobre barwniki.

nie w płynie,te w ogóle nie nadaja się do ciast bo i do ciast nie sa przeznaczone,tylko do barwienia płynów .Mówie o barwnikach w zelu i proszku,,na wykonanie jednego tortu zużyjesz barwników najwyzej za złotówkę albo nawet nie, bo te w żelu a jeszcze bardziej w proszku sa ogromnie wydajne,Moja rodzina z Niemiec kupuje mi najlepsze barwniki, i to nie jest drogo ,proszę nie pisać głupstw o cenach wykrawaczy ,barwników i innych ułatwiaczy do robienia tortów bo to nieprawda jakoby były drogie ,a poza tym ułatwianie sobie pracy za pomoca tych róznych "pomocników" ,powinno jedynie obnizać koszt wyrobu a nie zawyzać ,bo dzięki tym ułatwiaczom tort zrobisz szybko.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza