Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Może zasadźmy psy w doniczkach?

9949
#groszem nieaktywny
30 kwietnia 2013r. o 10:31
powinny być odpowiednie kary za nie posprzątanie po swoim pupilu np w Anglii za nie niesprzątanie po psie jest kara 1000funtow jak w Polsce by była kara 1000zl to wszyscy by sprzątali bo by się bali tak wysokiej kary

Dopisane 30.04.2013r. o godz. 10:31:

W Anglii mandat za nieposprzątanie po psie wynosi od 1000 -2000 funtów, ale specjalne kosze na te odchody są rozmieszczone co kilkadziesiąt metrów, najczęściej są przyczepione do słupów na pewnej wysokości. W parkach takie kosze, znajdują się zawsze w zasięgu wzroku, są wyposażone w woreczki i jednorazowe rękawice, bezpłatne ! Wymagane jest sprzątanie, ale też zapewnia środki do tego celu. Gdyby u nas postawiono specjalne kosze z bezpłatnymi woreczkami ( finansowane z zapłaconych mandatów) problem z kupami na chodnikach by się skończył. U nas jednak chodzi tylko i wyłącznie o kasę i nic więcej, uczmy się od tych którzy rozwiązali już podobne problemy, bo to co się dzieje to istna paranoja.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
30 kwietnia 2013r. o 10:35
~ napisał(a): A powinno się już dawno zabronić trzymania psów w blokach mieszkalnych... a przynajmniej mieszkańcy danej klatki powinni mieć możliwość wypowiedzenia się czy im to nie przeszkadza...
Chcesz mieć psa zapewnij mu odpowiednie warunki ! Nie trzymajcie w mieszkaniach w blokach psów bo robicie im krzywdę! Pies nie jest zabawka dla "paniusi"!
Aha czyli jak kogos nie stac na dom z ogrodkie to nie może miec przyjaciela w postaci psa??masakra ja mieszkalam w domu z ogrodkiem teraz mieszkam w bloku i moj pies jest o wiele szczesliwszy bo jest caly czas przy nas(chodzimy na dlugie spacery) teraz jezdze nie raz tam gdzie mieszkalam bo tam sa moi rodzice i widze roznice w jego zachowaniu-trzeba myslec jaka sie rase bierze do bloku a jaka do domu z ogrodkiem to fakt ale to wszystko,oczywiscie pamietajac o tym ze pies potrzebuje ruchu w postaci spacerow
~ niezalogowany
30 kwietnia 2013r. o 10:46
A gdzie chodzisz na te spacery? Po swojej czy wspólnej posiadłości... Chcesz psa wykup mu odpowiednie miejsce bo ja np. lubię aligatory i nie bardzo rozumiem dlaczego Twój przyjaciel pies jest ważniejszy od mojego przyjaciela... :)
Ponadto co zrobisz jeśli okaże się ,że w klatce w której mieszkasz jest osoba uczulona na sierść psa ...kogo byś uśpiła?

Zmoderowano 30.04.2013 godz.20:01 - powód: usunięte zbędne cytowanie (moderator)
~ niezalogowany
30 kwietnia 2013r. o 11:32
Wcale nie uważam ze mój pies jest wazniejszy nie wiem skąd ci sie to wzieło ale biorac dana rase trzeba brac taka ktora może zyć w bloku a nie patrzeć na swoje upodobania to wystarczy.Na spacery chodze z nim daleko w pola.W moim bloku też maja psy a nawet gdyby ktoś był uczulony nikogo bym nie uśpiła bo sama mam bardzo mocna alergie na koty mam 26 lat i do niedawna mieszkalam z rodzicami gdzie zawsze był kot i wem że to nie jest taki problem,wystarczył osobny pokój do którego nie miał wstępu a co dopiero osobne mieszkanie-najgorzej jak sie pisze o czyms o czym sie nie ma zielonego pojecia!!!!!!!!!!!

Zmoderowano 30.04.2013 godz.20:02 - powód: usunięte zbędne cytowanie (moderator)
~:) niezalogowany
30 kwietnia 2013r. o 11:42
Uspokoiłaś mnie . Pozdrawiam i powodzenia życzę. Miło było,że zechciałaś normalnie odpowiedzieć . Czołem.
~Justyś niezalogowany
30 kwietnia 2013r. o 12:07
Na moim osiedlu, każdy właściciel psa idzie z nim jak najdalej od bloku SWOJEGO, a pies Z A Ł A T W I A swoje potrzeby przy bloku NASTĘPNYM ! Na zwróconą uwagę właścicielowi/akurat podczas załatwiania się psa/ "pan i władca" milczał , jak zaklęty...nie powiedział nic !!!!!!!!! Teraz "zapoluję" z aparatem, nic innego mi nie pozostaje..........
~:) niezalogowany
30 kwietnia 2013r. o 12:07
Aha! Kocham psy ale nie lubię "pań ,które wolą psy a nie dzieci...:)
To tutaj występują właśnie te anomalia ...:)
A więc apeluję : Dla dzieci place zabaw a dla piesków wydzielone miejsca do załatwiania swoich potrzeb fizjologicznych!Proste?
~... niezalogowany
30 kwietnia 2013r. o 12:25
~:) napisał(a): Aha! Kocham psy ale nie lubię "pań ,które wolą psy a nie dzieci...:)
To tutaj występują właśnie te anomalia ...:)
A więc apeluję : Dla dzieci place zabaw a dla piesków wydzielone miejsca do załatwiania swoich potrzeb fizjologicznych!Proste?
Skad ten wniosek nie wiem,mozna kochac psy i dzieci,ale jak widać nie każdy to ogarnia:)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza