Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Myśli Jana Pawła II
10114
#alter nieaktywny
23 czerwca 2013r. o 12:05
Ostatnio modne jest relatywizowanie wszystkich cennych wartości. To tak jakby ktoś przyszedł do muzem i dziecinnymi farbkami chciał przemalowywać obraz Jana Matejki. Mały człowieczek wartości uniwersalne próbuje uznawać za rzecz względną, którą można się bawić jak kulą z plasteliny. Ale to zachowanie charakterystyczne dla dziecka. To poniżanie wartości, relatywizowanie dla własnej wygody, dla własnego widzimisie. Jeżeli tak dalej będzie to obudzimy się w pustym plastikowym świecie bez Matejki, Chełmońskiego, bez Michała Anioła, bez Chopena, Mozarta, bez Poezji, bez książek, bez wiary. Niech każdy zada sobie pytanie, czy tego chce. Zawsze i wszędzie należy się przeciwstawiać relatywizacji naszej rzeczywistości.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~W niezalogowany
23 czerwca 2013r. o 12:24
,,Niech nasz pontyfikat będzie radosny,ile korzyści przyniosła Nam i naszym ludziom,bajeczka o Chrystusie,wiadomo"-Papież Leon X.Podobno wybrany przez natchnionych Duchem Świętym.Cóż,każdy się może pomylić.
~ niezalogowany
23 czerwca 2013r. o 12:28
~W napisał(a): ,,Niech nasz pontyfikat będzie radosny,ile korzyści przyniosła Nam i naszym ludziom,bajeczka o Chrystusie,wiadomo"-Papież Leon X.Podobno wybrany przez natchnionych Duchem Świętym.Cóż,każdy się może pomylić.

"jestem glupkiem"- Tylda W

Coz, nie kazdego krety.na stac na taka szczerosc

ps. zeby nie bylo, kolega mi mowil, ze slyszal jak mu to powiedziales ;)
10114
#alter nieaktywny
23 czerwca 2013r. o 12:28
I nożyce się odezwały. To powyżej to znakomity przykład relatywizowania.

I to znaczace słowo => "podobno" :D

9714
#BPM nieaktywny
23 czerwca 2013r. o 12:30
alter napisał(a): Zawsze i wszędzie należy się przeciwstawiać relatywizacji naszej rzeczywistości.

Ci ktorzy sie sprzeciwiaja takiej relatywizacji czesto bywaja nazywani "pieniaczami". Ktos powiedzial, ze "aby byc normalnym nalezy miec troszeczke szalenstwa". Mysle, ze to odnosi sie rowniez do wymiaru chrzescjanskiego naszego zycia.
I wcale nie chodzi o to, aby byc ekstrawaganckim za kazda cene, ale o to aby nie podac sie "homologacji". Nalezy sie lekac i obawiac zycia chrzescijanskiego mdlego, bez znaczenia, wyblaklego, nudnego, ktore nie ma nic do powiedzenia, nie przeszkadza nikomu. Chrzescijanin, ktory nie przeszkadza nikomu, nie jest zdolny byc "prowokatorem", aby inni przestali byc obojetni na wartosci. Chrzescijanin nie powinien sie bac krytyki. Bardziej niepokojace jest zjawisko obojetnosci, ktore jest synonimem malego znaczenia lub tez znakiem nieobecnosci wiary w zyciu.
10114
#alter nieaktywny
23 czerwca 2013r. o 12:33
IP: 82.177.215.*** "W", a może zaczniesz podawać źródła swoich rewelacji, które cytujesz?!

Dopisane 23.06.2013r. o godz. 12:33:

BPM napisał(a): I wcale nie chodzi o to, aby byc ekstrawaganckim za kazda cene, ale o to aby nie podac sie "homologacji".

Dokładnie tak! :)

~W niezalogowany
23 czerwca 2013r. o 13:14
alter napisał(a): IP: 82.177.215.*** "W", a może zaczniesz podawać źródła swoich rewelacji, które cytujesz?! Dopisane 23.06.2013r. o godz. 12:33:
BPM napisał(a): I wcale nie chodzi o to, aby byc ekstrawaganckim za kazda cene, ale o to aby nie podac sie "homologacji".

Dokładnie tak! :)

Aż tak cię to alterku zabolało,że musisz mnie opluwać i podawać początek mojego ip.Wystarczy ,że w piszesz te słowa w google i znajdziesz odpowiedź,szukanie cię chyba nie boli.Czy są to słowa prawdziwe czy nie,nich każdy sam to oceni.Ale domyślam się ,że plucie i ośmieszanie innych to oznaka głęboko wierzących katolików.

Horst Hermann, Ksiazeta Kosciola. Miedzy slowem pasterskim a godzinkami owieczek, Uraeus, Gdynia 2000, s.145).Jak widzisz nie ja to napisałem.
10114
#alter nieaktywny
23 czerwca 2013r. o 13:22
~W napisał(a):
Aż tak cię to alterku zabolało,że musisz mnie opluwać i podawać początek mojego ip.Wystarczy ,że w piszesz te słowa w google i znajdziesz odpowiedź,szukanie cię chyba nie boli.Czy są to słowa prawdziwe czy nie,nich każdy sam to oceni.Ale domyślam się ,że plucie i ośmieszanie innych to oznaka głęboko wierzących katolików.

Horst Hermann, Ksiazeta Kosciola. Miedzy slowem pasterskim a godzinkami owieczek, Uraeus, Gdynia 2000, s.145).Jak widzisz nie ja to napisałem.

Twoje IP jest po to, aby cię należycie zidentyfikować :) nie ma to nic wspólnego z pluciem, żałosny jesteś :)

Nie mam obowiązku goglować wszystkich bzdur, jakie ktoś wypisuje.

I kto to jest ten Horst Hermann?! hehe, śmiechu warte :D

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza