Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Myśli Jana Pawła II
~ niezalogowany
23 czerwca 2013r. o 13:32
alter napisał(a): I kto to jest ten Horst Hermann?! hehe, śmiechu warte :D

Myślę,że ktoś znacznie mądrzejszy od ciebie :P

Zmoderowano 23.06.2013 godz.14:19 - powód: usunięte zbędne cytowanie (moderator)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
23 czerwca 2013r. o 13:51
~ napisał(a): Myślę,że ktoś znacznie mądrzejszy od ciebie :P

A tego to już z pewnością wiedzieć nie możesz :P

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~ niezalogowany
23 czerwca 2013r. o 15:35
Chyba w każdej religii (a z pewnością w katolickiej) zatrważające jest, że NIE WOLNO myśleć odnośnie aspektów wiary - należy wszystko przyjmować jako pewnik.
Wpiszcie sobie w google: "o czym 90% katolików nie wie" i zobaczcie ile "ciekawostek" można znaleźć o "naszej" wierze. Wiem, wiem, zaraz kilku ortodoksyjnych katolików (z alterBiskupem na czele) podniesie wrzawę, że to wszystko pogłoski, żeby podać jakieś wiarygodne źródła....
Trzeba tutaj zauważyć jednak jeden cud: że przez 2 tysiące lat chrześcijaństwa, pozostały gdzieś na świecie różnego rodzaju zapiski nieprzychylne kościołowi. A mieliśmy przecież w między czasie takie osiągnięcia kościoła jak: krucjaty, inkwizycję, polowanie na czarownice i ogólną tendencję do wprowadzania chrześcijaństwa za pomocą miecza...
Podajcie np. przykład państwa w średniowieczu w Europie, które mogło istnieć w spokoju bez przyjecia chrześcijaństwa...
~ niezalogowany
23 czerwca 2013r. o 17:35
~ napisał(a):
Wpiszcie sobie w google: "o czym 90% katolików nie wie" i zobaczcie ile "ciekawostek" można znaleźć o "naszej" wierze.

Człowieku bezimienny myślisz ciekawostkami, a google to twój Bóg.
5134
#TOjsienka nieaktywny
23 czerwca 2013r. o 17:42
Bóg dał nam rozum by myśleć i poznawać a nie tylko klepać bez sensu wyuczone regułki jak roboty.

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
~ niezalogowany
23 czerwca 2013r. o 18:20
~ napisał(a): Człowieku bezimienny myślisz ciekawostkami, a google to twój Bóg.

Człowieku ,,imienny'' opowiedz nam czym lub kim jest Bóg?

Zmoderowano 23.06.2013 godz.21:31 - powód: usunięte zbędne cytowanie (moderator)
~ niezalogowany
23 czerwca 2013r. o 18:57
Ja Ci powiem. To jest coś lub ktoś wymyślone przez słabych ludzi. Ludzi, którzy potrzebują odnośnika, którzy boją się uwierzyć w SIEBIE.

Zmoderowano 23.06.2013 godz.21:32 - powód: usunięte zbędne cytowanie (moderator)
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
23 czerwca 2013r. o 19:42
~ napisał(a): Chyba w każdej religii (a z pewnością w katolickiej) zatrważające jest, że NIE WOLNO myśleć odnośnie aspektów wiary - należy wszystko przyjmować jako pewnik.
Wpiszcie sobie w google: "o czym 90% katolików nie wie" i zobaczcie ile "ciekawostek" można znaleźć o "naszej" wierze. Wiem, wiem, zaraz kilku ortodoksyjnych katolików (z alterBiskupem na czele) podniesie wrzawę, że to wszystko pogłoski, żeby podać jakieś wiarygodne źródła....
Trzeba tutaj zauważyć jednak jeden cud: że przez 2 tysiące lat chrześcijaństwa, pozostały gdzieś na świecie różnego rodzaju zapiski nieprzychylne kościołowi. A mieliśmy przecież w między czasie takie osiągnięcia kościoła jak: krucjaty, inkwizycję, polowanie na czarownice i ogólną tendencję do wprowadzania chrześcijaństwa za pomocą miecza...
Podajcie np. przykład państwa w średniowieczu w Europie, które mogło istnieć w spokoju bez przyjecia chrześcijaństwa...

Dokładnie Drogi Kolego/ Koleżanko :) Nie było takich Państw , podobnie jak dzisiaj nie ma takich Państw , które mogłyby przeciwstawić się dominującej sile eurokołchoźników, opartej na pustym pieniądzu. Zwróćcie proszę uwagę na fakt , nie udało się za pomocą religi , to za pomocą pieniądza wezmą Nas za pysk. A ja osobiście chcę być wolnym człowiekiem.

~ napisał(a):
Ja Ci powiem. To jest coś lub ktoś wymyślone przez słabych ludzi. Ludzi, którzy potrzebują odnośnika, którzy boją się uwierzyć w SIEBIE.

Bzdury propagujesz Drogi Kolego/ Koleżanko :) Człowiek nie wymyślił sobie boga. Jeśli zrozumiesz na czym polega fraktalizm Natury , zrozumiesz również istotę Miłości. Odsyłam Cię do studiowania Świętej Geometrii. JHWH , to kosmiczny najeźca. Prwadziwy Stwórca to Źródło życia i egzystencji nie mający nic wspólnego z błogosławionymi patryjarchami tej nieszczęśliwej cywilizacji.

Miłego wieczoru Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Życzenia
REKLAMA Media Expert zaprasza