Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Jerzy Kryszak handluje garnkami?
3045
#WujekSamoZlo nieaktywny
17 lipca 2013r. o 19:27
Życze niektórym bardzo cwanym osobom wypowiadającym się w tym wątku, żeby za kilkadziesiąt lat jakiś lepszy cwaniak orżnął ich z pieniążków za pomocą metod manipulacyjnych, o jakich dziś, kiedy ich umysł pracuje bez zarzutu, nawet im się nie śni.

Dziekuję.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
17 lipca 2013r. o 19:30
~kolo napisał(a): Nie jest winy ani Kryszak ani organizatorzy. Oni poprostu chcą zarobić. Wini są jedynie durni i naiwni klienci kupujący jak małe dzieci i nie czytający tego co podpisują. Koniec, kropka.

Ależ są winni i sprzedający te garnki i Kryszak,bo taki sposób zarobku nie jest sposobem ,który można nazwać "po prostu zarobić".'Po prostu " zarabia się uczciwie ,czego nie mozna powiedzieć o sposobie sprzedaży tych garnków,po pierwsze choćby dlatego ,ze do starszych ludzi z tym startowali ,bo starszych łatwiej nabić w butelkę,a z resztą mają oni takie gadane ,ze jak wezmą w "obroty "taką emerytkę to kobieta głowę straci i podpisze .Dopiero jak otrząśnie się z zawrotów głowy to spostrzeże jak ją nabrali,a pan K .jako osoba znana i kulturalna nie powinien sie z takimi zadawac.

~ niezalogowany
17 lipca 2013r. o 19:34
WujekSamoZlo napisał(a): Życze niektórym bardzo cwanym osobom wypowiadającym się w tym wątku, żeby za kilkadziesiąt lat jakiś lepszy cwaniak orżnął ich z pieniążków za pomocą metod manipulacyjnych, o jakich dziś, kiedy ich umysł pracuje bez zarzutu, nawet im się nie śni.

Dziekuję.

Mądra wypowiedż,popieram w stu procentach.
2987
#Nightmare nieaktywny
17 lipca 2013r. o 19:41
~BUNIA napisał(a): wcale nie tak do końca.....zakupionego towaru w ten sam dzień zwracanego nie przyjmują w każdym sklepie...np w polsacie cyfrowym)

Bo sklep nie ma obowiązku przyjąć zwrot pełnowartościowego towaru. To, że przyjmie, to tylko jego dobra wola. Chyba, że sklep sam zamieści taką informację, wtedy jest to dla niego wiążące.

Tutaj wystąpił przypadek zakupu poza lokalem, czyli mamy prawo odstąpić od zakupu w terminie 10 dni. Sprzedawca nie może w żaden sposób nam tego ograniczyć, nawet w umowie na piśmie. Rezygnacja z zakupu musi być obowiązkowo złożona na piśmie, a ze zwrotem towaru niestety trzeba się będzie pofatygować osobiście. Radziłbym się spieszyć ;)
~Edd niezalogowany
17 lipca 2013r. o 20:36
~BUNIA napisał(a): wcale nie tak do końca.....zakupionego towaru w ten sam dzień zwracanego nie przyjmują w każdym sklepie...np w polsacie cyfrowym)

Akurat z polsatem sie mylisz. Ja podpisałem umowę i ponieważ miałem wątpliwości czy będzie u mnie sygnał to umowa nie była wysłana do polsatu. Jak instalator stwierdził że z mojej strony budynku nie ma sygnału to zwróciłem sprzęt i oddali mi CAŁĄ kasę. szystko załatwione z uśmiechem na asnyka.
~Amandap niezalogowany
17 lipca 2013r. o 21:21
~Bolecnauta napisał(a): Ja od razu podarłem te bilety bo wiem czym to się kończy.
Dziwię się że na tym spotkaniu było tyle ludzi (po 35 roku !)
Widziałem pod ogólniakiem same nowiuśkie busy tej firmy było ich co najmniej 5,
i widziałem jak wlepiono im mandat za parkowanie na chodniku.

Hehehe potwierdzam w 100% też widziałam jak bogaci naciagacze z garnkami zostali prawomocnie oskubani za parkowanie na chodniku hehe staneli sobie jak gdyby nigdy nic , zero przejscia po chodniku akurat w tej sytuacji dobrze ze zareagowała Straż Miejska i nieważne czybym to ja zaparkowała czy busy z towarem nie najlepiej ocenianym w internecie na forach i ogólnie opini publicznej poprostu chodnik służy dla pieszych a nie robi za parking ;). A propo tego wskazanego wieku po 35 roku pewnie i tak liczyli na wiekszosci seniorów którzy są czasami bezbronni i naiwnibo takich najłatwiej oszukać,bo jak by nie było tego ograniczenia wiekowego to przyszło by wiele mlodych osób po 20 roku życia i wyśmiali by ich te magiczne garnuszki heh ale no cóż nic na takie firmy nie poradzimy poprostu trzeba sie nie dać i pomagać starszym osobą by też się nie pozwalali tak traktować. ;) :) :) :)
~ niezalogowany
17 lipca 2013r. o 21:39
~Edd napisał(a): Akurat z polsatem sie mylisz. Ja podpisałem umowę i ponieważ miałem wątpliwości czy będzie u mnie sygnał to umowa nie była wysłana do polsatu. Jak instalator stwierdził że z mojej strony budynku nie ma sygnału to zwróciłem sprzęt i oddali mi CAŁĄ kasę. szystko załatwione z uśmiechem na asnyka.

heh...dziwne, że miałam podobną sytuację całkiem nie dawno i też na Asnyka i już nie było tak łatwo- antena do dzis dnia kisi się w piwnicy a reszta na moj koszt musiala byc wyslana do WarsZawy:) (...)

Zmoderowano 17.07.2013 godz.22:34 - powód: słownictwo (moderator)
~xxx niezalogowany
17 lipca 2013r. o 21:51
Nie rozumiem ludzi wylewających tutaj swoje żale.
Bilety były rozdawane za darmo, fakt. Na nich były jednak wszystkie szczegóły, że występ jest połączony z degustacja, co jest adekwatne do pokazu. Zresztą taką informację można było uzyskać również od dziewczyn, które wręczały te bilety. Już samo podawanie danych osobowych mogło odstraszyć ale większość osób, co widać po liczbie obecnych, ich udzielała.
A to , że nie przeczytało się umowy to dla mnie szczyt głupoty. Wdg. mnie to nie jest naciąganie. Marketing rządzi sie swoimi prawami. Firma, która organizowała cały event ma swoją stronę www i dobre opinie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza