Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Co sądzicie o dzialalnosci \

~ niezalogowany
23 sierpnia 2013r. o 10:29
izkawn napisał(a): pomysł fajny.Jak dla mnie minimum 10 zł powinna byc płaca dla niani.

Może i powinna być, ale jakbyś sama zarabiała 7 zł to dałabyś 10 zł lub więcej...?Fajnie to się tylko tak gada.Ps.Jeśli potrzebujesz niani to jestem chętna.... ;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
23 sierpnia 2013r. o 11:10
10 zł za godzinę to za dużo - pomyślcie: muszę pojechać do sklepu, banku, przychodni i gdzieś tam jeszcze - nie ma mnie w domu ok. 3 godziny. Nie sądzę, aby znalazło się wiele takich mam, które stać na zapłatę 30 zł za 3 godziny czasu na pozałatwianie sprawunków. 6 zł - to już bardziej realna kwota.
~xux niezalogowany
23 sierpnia 2013r. o 11:19
Ludzie, czego wy chcecie, tej Pani chodzi o nianię na godziny, czyli w nagłych przypadkach i owszem moim zdaniem z założenia powinna to być usługa dla zamożniejszych osób. Porównam do żłobka - po pierwsze Pani ta opiekowała by się dzieckiem w ustalonej godzinie - nie tak jak w żłobku do przypuśćmy 17, po drugie całą uwagę skupiałaby na Waszym dziecku a nie na grupce dzieci, no i w jednym ze żłobków od września cena za godzinę będzie wynosić właśnie 10zł, więc proszę sobie porównać
~real niezalogowany
23 sierpnia 2013r. o 12:45
~ napisał(a): 10 zł za godzinę to za dużo - pomyślcie: muszę pojechać do sklepu, banku, przychodni i gdzieś tam jeszcze - nie ma mnie w domu ok. 3 godziny. Nie sądzę, aby znalazło się wiele takich mam, które stać na zapłatę 30 zł za 3 godziny czasu na pozałatwianie sprawunków. 6 zł - to już bardziej realna kwota.
3 gdziny nie ząłtwia sie paru spraw to nei wrocłąw, spokojnie 2 wystarcza i to nawet pieszo
~Piotr niezalogowany
26 sierpnia 2013r. o 20:11
Jest to dobra inwestycja
~Paulina niezalogowany
26 sierpnia 2013r. o 20:25
Uważam, że pomysł jest jak najbardziej trafiony! Chyba wszyscy rodzice mają nieraz ochotę spędzic czas tylko we dwoje. Poza tym, każdej mamie należy się chwila relaksu, wizyta u fryzjera, czy spotkanie z przyjaciółką przy dobrej kawie. Nie wspomnę już o chwilach, kiedy potrzebujemy coś załatwic. Wtedy opieka niani nad pociechą okazuje się niezbędna. Owszem, babcie są prawdziwym skarbem, ale nie każda babcia chce poświęcac swój wolny czas wnukom. Już nie wszystkie babcie za cel swojego życia uważają czytanie bajek i dzierganie na drutach. Także sądzę, że dziecko może spędzic naprawdę miło tą godzinę, czy dwie z opiekunką, słuchając nowych bajek, malując, czy poznając nowe zabawy. Co do honorarium dla niani, uważam, że 10 zł za godzinę nie jest zbyt wygurowaną kwotą, ponieważ jest to praca bardzo odpowiedzialna, doceńmy to. Dobra niania jest nieoceniona. Przecież rodzice powierzają jej opiece swój największy skarb - dziecko. Życzę powodzenia! :)
~m.k-n niezalogowany
26 sierpnia 2013r. o 20:36
Pomysł - genialny:) Gdy będę miała swojego dzidziusia na pewno skorzystam. Młodzi rodzice też muszą mieć chwilę dla siebie :)
~VII niezalogowany
26 sierpnia 2013r. o 21:11
Bardzo mi przykro, że nie ma już Dzieciusi przy ul. Tysiąclecia.
Miłe panie z profesjonalnym podejściem do maluszka. Całe szczęście moje dziecko już dorosło do przedszkola, więc nie mam tego problemu.
Faktycznie, władze miasta uważają, że 1 żłobek państwowy wystarczy na cały powiat. No pogratulować inteligencji, i grubych portfeli, bo przecież też mają swoje dzieci i ktoś musi się nimi opiekować.
A my, oboje rodzice, musimy harować, aby utrzymać rodzinę.
Dlaczego do takich działalności nie ma dotacji, a do każdego przedszkola są? Przecież te maleństwa muszą mieć minimum 2,5 roku, aby pójść do przedszkola, a co wcześniej?

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!