Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Weź udział w Gliniadzie!
41
#jegomosc nieaktywny
24 sierpnia 2013r. o 18:54
MEGA! Straaaaaasznie dużo ludzi!

[img=1377363235_z7z7h6p.jpg]

www.djdowynajecia.pl
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
24 sierpnia 2013r. o 19:33
Jaki portal takie. Informacje. Pewnie mnie zaraz zmoderuja.
41
#jegomosc nieaktywny
24 sierpnia 2013r. o 19:42
~ napisał(a): Jaki portal takie. Informacje. Pewnie mnie zaraz zmoderuja.

Czy mam ci łopatologicznie wyjaśnić? Organizatorzy zmienili "na gorąco" godzinę wymarszu - po prosu parada ruszyła szybciej niż to było pierwotnie zaplanowane. Zdecydowano, że nie ma sensu kazać Glinoludom (a było ich ponad 1000) czekać 45 minut żeby ruszyć z paradą. Moim zdaniem to była dobra decyzja - ale nijak nie odpowiada za nią Bolec.Info :)

www.djdowynajecia.pl
11222
#Amnesty nieaktywny
25 sierpnia 2013r. o 10:28
jegomosc napisał(a): MEGA! Straaaaaasznie dużo ludzi! [img=1377363235_z7z7h6p.jpg]

super fota Krzysiek, fajna pamiątka .
A reszta malkontentów niech spada pod sklep z piwem i dalej narzeka...
czy się cos dzieje w Bl. czy tez nie -zawsze będą tacy co im się cos nie podoba- wszystkim nie dogodzisz :P
5777
#agaser nieaktywny
26 sierpnia 2013r. o 6:30
ela napisał(a): Jak było ??

bylo mega odjazdowo-u mnie to wyszlo spontanicznie-mialy brać udział tylko dzieci,a wyszło tak,ze i mnie wysmarowały i szłam w paradzie.Tylu pozytywnych wrażen dawno nie miałam.Masa usmiechów,zyczliwych komentarzy,serdeczności-odlot po prostu :-)
~Kolo niezalogowany
26 sierpnia 2013r. o 8:26
jegomosc napisał(a):
~ napisał(a): Jaki portal takie. Informacje. Pewnie mnie zaraz zmoderuja.

Czy mam ci łopatologicznie wyjaśnić? Organizatorzy zmienili "na gorąco" godzinę wymarszu - po prosu parada ruszyła szybciej niż to było pierwotnie zaplanowane. Zdecydowano, że nie ma sensu kazać Glinoludom (a było ich ponad 1000) czekać 45 minut żeby ruszyć z paradą. Moim zdaniem to była dobra decyzja - ale nijak nie odpowiada za nią Bolec.Info :)

Skad ty bierzesz takie info ze bylo ponad 1000 glinuloidów??? bylo nie wiecej jak 400. Wpadka z wczesniejszym wyruszeniem to fakt. "Na goraco" to mozna nalesniki przekladac zeby sie nie spalily
~~Srebrnoszara Skimia niezalogowany
9 godz. 55 min. temu
" Aktywistka, której nagie piersi pokryte gliną oburzyły prezydenta Bolesławca i teraz ma sprawę w sądzie, wyjaśnia: - Szliśmy na paradzie Święta Ceramiki jako Adam i Ewa, w strojach pierwszych ludzi z biblijnego raju. Chodziło o pokazanie, że źródło pochodzenia wszystkich ludzi jest to samo.

Monika Tichy maszerowała w sierpniu 2024 roku w tradycyjnej corocznej paradzie tzw. glinoludów podczas Święta Ceramiki. Szła topless (choć pokryta gliną) pod tęczową flagą. Jej nagie piersi wzburzyły prezydenta Bolesławca Piotra Romana.
Za nagie piersi na marszu ma sprawę w sądzie. Zgorszony prezydent
Zapisz na później
W Marszu Glinoludów nie pierwszy raz kobieta była topless. Jak podaje Monika Tichy, raz za taka kreację jedna uczestniczek dostała nagrodę (z lewej), a ona idąca pod tęczową flagą (z prawej) ma sprawę w sądzie

- Niestety niektóre matki z dziećmi musiały dzieciom oczy zasłaniać, odwracać głowy, ale mam nadzieję, że sprawcy zostaną ukarani - mówił nazajutrz po paradzie. Tymczasem w 2009 roku inna kobieta, która również maszerowała jako glinoludka z nagimi piersiami, zdobyła nagrodę ówczesnego starosty Cezarego Przybylskiego (później marszałka Dolnego Śląska). I Piotr Roman, i Przybylski są z tego samego ugrupowania -

Bezpartyjnych Samorządowców.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BZ Academy zaprasza