FRANCA napisał(a): Wczoraj wracając z Bolca,na trasie Krzyżowa-Gromadka panowie też stali w LESIE i suszareczkę mieli włącznie z klientem,którego zatrzymali.Tak,tak nic mi się nie pomyliło,mój tez to widział.Z tego co wiem to w leie nie mają prawa zatrzymywać,chyba że sie mylę :> Jak to jest?
~ napisał(a): nawwt jak beda oznakowanym to masz prawo po zmroku odmowic zatrzymania i powoli pojechac w bezpieczne miejsce
xaa napisał(a): No fakt,przeginają z tymi kontrolami:)
Policjant powinien byc widoczny?,a nie zza krzaków z "suszarą" wybiega :| ...
[/]
a kierowcy są zobowiązani przestrzegać przepisów i prędkości zawsze i wszędzie a nie tylko wtedy kiedy wie że stoją miśki i są widoczni
ojciec napisał(a): Nastawienie na mandaty, to efekt Rostowskiego. Zgadzam się z tym. Dlaczego nie dają pouczeń, przecież też maja takie narzędzie jak pouczenie i nie mają obowiązku za pierdoły walić mandatów. Lecz nakaz odgórny każe im szukać na siłę błędów u kierowców, tylko że sami powinni swoim zachowaniem i służbą dać przykład. Wciąż słychać, że w Bolcu tu i tam policyjne autko, czy to służbowe, czy prywatne parkuje, lub jedzie niezgodnie z przepisami.
~RRR napisał(a):~manx napisał(a): to za krec isty wynik im sie wydaje,tylko 1 pijczek.tzn.ze nie jezdzimy po pijaku....
Eeeee tam zaraz pijaczek.Dla statystyk i karania kazdy po piwie albo lekko wczorajszy zaraz pijak.W cywilizowanych krajach norma procentowa jest zawsze co najmniej 3 x taka jak u nas.U nas ustawili 0,2 to i "pijaków" łapią .
~edek napisał(a): większość dowodów zabrali za brak oświetlenia tablicy rejestracyjnej