Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Witaj szkoło!
~ niezalogowany
3 września 2013r. o 6:48
u pijarów nie było mszy.tak pisze dla tych co tak złowieszczyli że na kolanach tam będzie się chodzić.a samych księży jest tylko dwóch,od polskiego i religii.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
3 września 2013r. o 6:54
falco napisał(a): kc :)

a gdzie to ja wyśmiewam czyjąś wiarę?
daleki jestem od tego natomiast ironizuję troszeczkę z pewnych zasad panujących w oświacie która to ma gdzieś postanowienia unijne co do wprowadzenia etyki :)
szykują się w tej sprawie pozwy co grozi karami ...

potrafisz mi odpowiedzieć na jedno pytanie? :)
po wakacjach pracę straciło 7000 pedagogów...
wiesz ilu księży ? ;)

a czy widziałeś nauczycieli księży w szkołach?ewentualnie od religii,która nie jest obowiązkowa.a co do zwolnień nauczycieli to i tak dalej będzie ich za dużo .dobrze wiedzieli parę lat temu że przyjdzie ten rok ,gdzie liczba nauczycieli przekroczy liczbę uczniów.i ci co na siłę się pchali na takie studia tylko dla przywileii.rząd też wiedział i mógł ograniczyć miejsca na uczelni udostępniając tylko te u których jest ewidenty deficyt.

Zmoderowano 03.09.2013 godz.10:10 - powód: błąd cytowania (moderator)
~ niezalogowany
3 września 2013r. o 8:37
A ten siwy gościu z wąsalami żółtymi od petów i pępkiem na wierzchu , to kto?( Mam wolne łącze więc nie oglądam)
~ niezalogowany
3 września 2013r. o 9:36
~ napisał(a): A ten siwy gościu z wąsalami żółtymi od petów i pępkiem na wierzchu , to kto?( Mam wolne łącze więc nie oglądam)

Sołtys Czernej.
9176
kc
3 września 2013r. o 20:32
falco napisał(a): kc :) a gdzie to ja wyśmiewam czyjąś wiarę?
daleki jestem od tego natomiast ironizuję troszeczkę z pewnych zasad panujących w oświacie która to ma gdzieś postanowienia unijne co do wprowadzenia etyki :)
szykują się w tej sprawie pozwy co grozi karami ...

W każdej szkole na pisemną prośbę rodziców powinny się odbywać lekcje etyki, jeśli pomimo próśb rodziców takich lekcji nie ma, to dyrektor poniesie tego konsekwencje. Kościół, księża nic do tego nie mają.

falco napisał(a): potrafisz mi odpowiedzieć na jedno pytanie? :)
po wakacjach pracę straciło 7000 pedagogów...
wiesz ilu księży ? ;)

Falco, żaden dyrektor nie zwolni nauczyciela np. j. polskiego i nie zatrudni na to miejsce księdza, żeby uczył tego przedmiotu. Twoje porównanie nie ma sensu. Jest odgórnie ustalona liczba godzin lekcji religii w szkole i jeśli jest mało klas i ksiądz nie ma tyle godzin , by mieć pełny etat, to ma pół etatu, lub 3/4, tak jak każdy inny nauczyciel. Proszę Cię o trochę obiektywizmu.
~dziękuję niezalogowany
3 września 2013r. o 20:37
~ napisał(a): u pijarów nie było mszy.tak pisze dla tych co tak złowieszczyli że na kolanach tam będzie się chodzić.a samych księży jest tylko dwóch,od polskiego i religii.

msza będzie jutro.
I co tydzień dla każdej klasy. W kapliczce w szkole.
~ niezalogowany
3 września 2013r. o 21:22
~ napisał(a): A ten siwy gościu z wąsalami żółtymi od petów i pępkiem na wierzchu , to kto?( Mam wolne łącze więc nie oglądam)

a co masz cos do tego goscia ? wolne lacze to ty masz ale w glowie!!
2900
#falco nieaktywny
3 września 2013r. o 21:44
kc---jak piszesz ,,jest ustalona liczba godzin religii,,

jak to się ma do ustawowych godzin etyki ?
pokrętne ,wręcz idiotyczne tłumaczenia o brak wykładowców etyki do mnie nie trafiają i cieszyć mnie będzie niezmiernie kiedy Polska dostanie po d... za niewprowadzanie dyrektyw unijnych...
ostatnio tak się dostało ,,biednemu,, rolnictwu... :D
trzeba będzie kaskę zwrócić hehehe...
kaskę której dawno już nie ma...

co do dyrektorów szkół
myślisz że któryś z nich ma w sobie tyle odwagi by zwolnic księdza?
zaszczuto by go za ,,atak na kler,, a i który z nich będzie chciał na własne życzenie zadrzeć z kurią i stracić posadkę?
:D
ostatnie słowa purpuratów o tym że etyka nie przygotowuje do sakramentu komunii są swoistym ,ukrytym szantażem
powtarzam i będę powtarzał-kler do kościołów a religia jak kiedyś do sal katechetycznych...
szkoła ma edukować ,otwierać umysły a nie prawić o cudotwórcach bo cudów nie ma...
życie jest brutalne i żaden ,,mesjasz,, w biedzie im nie pomoże jak i na swojej drodze nie spotkają żadnego ,,robin hooda,,
:)
na więcej obiektywizmu mnie nie stać :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza