Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

ODDAM 5-MIESIĘCZNĄ ŚWINKĘ MORSKĄ

3194
#Manka19 nieaktywny
5 września 2013r. o 20:15
Proszę nie pisać ODDAM jak chce Pani za cos pieniadze. Druga rzecz...wiadomo że zwierzątka rosną, nie warto ich kupować, bo malutkie są słodziutkie żeby potem wyrzucić jak zbędną rzecz. I na koniec...proszę jej znależć naprawdę uczciwego nowego właściciela żeby nie trafiła do kogoś jako pokarm dla gada :(( Śliczna jest. Z chęcia bym ją wzieła, ale niedawno stracilismy po chorobie naszego przjaciela też rozetkę i cięzko by nam było :(
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
161
#sensamilla nieaktywny
5 września 2013r. o 20:23
Manka19 napisał(a): Proszę nie pisać ODDAM jak chce Pani za cos pieniadze. Druga rzecz...wiadomo że zwierzątka rosną, nie warto ich kupować, bo malutkie są słodziutkie żeby potem wyrzucić jak zbędną rzecz. I na koniec...proszę jej znależć naprawdę uczciwego nowego właściciela żeby nie trafiła do kogoś jako pokarm dla gada :(( Śliczna jest. Z chęcia bym ją wzieła, ale niedawno stracilismy po chorobie naszego przjaciela też rozetkę i cięzko by nam było :(

Oddanie świnki nie koniecznie związane jest z tym, że Pani się znudziła... Moja siostra również musiała znaleźć nowy dom dla ukochanej świnki bo okazało się że dziecko jest uczulone... nagle, po prawie roku ze zwierzaczkiem... i nie było to łatwe dla nikogo...
Powodzenia w sprzedazy...
657
#agak nieaktywny
5 września 2013r. o 22:26
Też miałam rozetkę, Topcię :D Kochane stworzonka, mialam dwie świnki: jedna żyła 8 lat (żyłaby dłużej, gdyby nie choroba), Topcię choroba rozwaliła przy niespełna 3.. :(

Mam nadzieję, że ta świnka trafi do kogoś, kto się nią dobrze zaopiekuje. To jest mały przyjaciel na lata, za tą cenę naprawdę warto :)

www.agakryspin.com
10308
#angela_1258 nieaktywny
5 września 2013r. o 23:22
Manko19 , świnkę miałam tylko 2 tygodnie i z powodów prywatnych jestem zmuszona ją oddać. Nie zdążyłam się nią jeszcze nacieszyc, a co dopiero znudzić co zostało mi tutaj zasugerowane. Proszę nie oceniać ludzi kategoriami-kupiła-znudziło się-oddaje. Pozdrawiam
4873
#saasanka86 nieaktywny
6 września 2013r. o 11:59
witam. A skad Pani jest czy była by mozliwość wczesniejszego zobaczenia zwierzątka? to samiec czy samiczka? prosze o kontakt
3194
#Manka19 nieaktywny
6 września 2013r. o 13:42
angela_1258 napisał(a): Manko19 , świnkę miałam tylko 2 tygodnie i z powodów prywatnych jestem zmuszona ją oddać. Nie zdążyłam się nią jeszcze nacieszyc, a co dopiero znudzić co zostało mi tutaj zasugerowane. Proszę nie oceniać ludzi kategoriami-kupiła-znudziło się-oddaje. Pozdrawiam

Przepraszam , ale dla mnie ktoś kto decyduje się na zwierzątko i zaraz ma powody, by je oddac jest po porostu jednoznaczne: wymaga uwagi, pracy, brudzi itd to się go pozbędę. Ostatnio modną wymówką jest także alergia. Moje dziecko jest alergikiem. Mam psa w domu. Lekarz alergolog wcale nie kazał mi się go pozbywac, jak to się tłumaczą niektórzy. Wręcz przeciwnie. Trzeba tylko dbać by była czysta sierść, uszy, by zwierzak miał swoje miejsce w domu. Wyjeżdżamy na wakacje, psiak zostaje u znajomych lub w hotelu dla zwierząt. Można? Można...trzeba tylko umiec kochać.

Dopisane 06.09.2013r. o godz. 13:42:

angela_1258 napisał(a): Manko19 , świnkę miałam tylko 2 tygodnie i z powodów prywatnych jestem zmuszona ją oddać. Nie zdążyłam się nią jeszcze nacieszyc, a co dopiero znudzić co zostało mi tutaj zasugerowane. Proszę nie oceniać ludzi kategoriami-kupiła-znudziło się-oddaje. Pozdrawiam

Przepraszam , ale dla mnie ktoś kto decyduje się na zwierzątko i zaraz ma powody, by je oddac jest po porostu jednoznaczne: wymaga uwagi, pracy, brudzi itd to się go pozbędę. Ostatnio modną wymówką jest także alergia. Moje dziecko jest alergikiem. Mam psa w domu. Lekarz alergolog wcale nie kazał mi się go pozbywac, jak to się tłumaczą niektórzy. Wręcz przeciwnie. Trzeba tylko dbać by była czysta sierść, uszy, by zwierzak miał swoje miejsce w domu. Wyjeżdżamy na wakacje, psiak zostaje u znajomych lub w hotelu dla zwierząt. Można? Można...trzeba tylko umiec kochać.
10308
#angela_1258 nieaktywny
6 września 2013r. o 14:51
Zupełnie Pani nie zna sytuacji więc proszę nie zabierać głosu w sprawie, ktora Pani nie dotyczy. Nie bede tez sie tłumaczyć na forum bo nie mam z czego. Nie wiem z czego robi Pani problem. I jakby Pani chciała wiedzieć tez mam psa i to od 11 lat więc nie biore zwierzatek pochopnie. Miałam też świnkę morską i bodajże 6 chomików. Żadnego nie oddałam. Jeśli Panią tak bardzo intryguje ta sprawa niech poda Pani maila to opisze dlaczego musiałam oddac swinke po 2tygodniach po jej kupnie. Pozdrawiam

Dopisane 06.09.2013r. o godz. 14:51:

saasanka86 napisał(a): witam. A skad Pani jest czy była by mozliwość wczesniejszego zobaczenia zwierzątka? to samiec czy samiczka? prosze o kontakt

Zwierzątko dzisiaj zostało zabrane do nowego domku , więc oferta nieaktualna :)
3194
#Manka19 nieaktywny
6 września 2013r. o 20:53
Nie interesuja mnie Pani powody. Żaden nie stanowi wytłumaczenia. Dla mnie decyzja o zabraniu zwierzaka do domu, a potem wyrzucenie go nawet poprzez odsprzedaż nazywaną popularnie oddaniem :) jest jednoznaczna - nieodpowiedzialność. Pozdrawiam i życzę roztropności przy następnym wyborze "przyjaciół". Mam prawo wypowiadać się w obronie zwierzatek, więc sprawa dotyczy i mnie :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.