Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Zerwijmy łańcuchy!
~majkel niezalogowany
8 września 2013r. o 22:24
po...lo ludzi juz do reszty...

Zastosowana autokorekta

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2663
#blues nieaktywny
8 września 2013r. o 22:48
Ano prawda,tak ten problem uogólnili ,a to przeciez sa skrajne i rzadkie przypadki gdzie ktoś trzyma psa w złych warunkach na krótkim łańcuchu i nie daje jedzenia jak należy.Co by to było gdyby tak dosłownie wszystkie psy puścić wolno,niezła masakra.
4469
#Patrzalski nieaktywny
9 września 2013r. o 0:16
oswajając zwierzę bierzesz za nie odpowiedzialność ,nie ja to wymyśliłem ;p to tekst biblijny
2663
#blues nieaktywny
9 września 2013r. o 0:24
To prawda i czasem sytuacja tego wymaga ,zeby psa uwiazać np wtedy kiedy lubi uciec i przy okazji zagryżć jakieś pomniejsze zwierzątko lub człowieczka.Taki rodzaj odpowiedzialnosci ,zeby komu sie krzywda nie stała.
4469
#Patrzalski nieaktywny
9 września 2013r. o 0:27
Ja też potrafię zabić ,trzeba mnie uwiązać > ? :)
2663
#blues nieaktywny
9 września 2013r. o 0:46
Patrzalski napisał(a): Ja też potrafię zabić ,trzeba mnie uwiązać > ? :)

Nie,my ludzie potrafimy zabic ,ale mamy hamulce,które w odpowiednim momencie właczaja sie nam na tyle silnie ,ze tego nie robimy a jak pies ucieknie i kogos pogryzie ,no i wtedy wina własciciela bo nie dopilnował a piesek bywa tak sprytny ,ze z kojca zwieje nawet wtedy ,kiedy jedzenie sie mu podaje.Nie jestem za łańcuchowaniem psów,ale czasem to jedyny sposób na agresywnego psa.
4469
#Patrzalski nieaktywny
9 września 2013r. o 1:16
Agresji psa ,winien jest właściciel .
~ niezalogowany
9 września 2013r. o 8:53
Patrzalski napisał(a): Agresji psa ,winien jest właściciel .

Upraszczasz problem. Nie zawsze agresji psa winny jest właściciel, bo są rasy szczegolnie niebezpieczne, gdzie nawet tresura nie daje żadnej gwarancji, że nie zadziała w nich instynkt mordercy. Zatem są psy, które dla ich i naszego dobra powinny mieć ograniczoną wolność.

Pies jest własnością właściela i tak jak on nie mędrkuje Tobie co masz robić ze swoim psem tak Ty nie próbuj. Jak chcesz to nawet sam się przypinaj do łańcucha jak chcesz wyjść na idio.t.ę. Nikt ci nie broni. Wysikaj się nawet pod drzewko.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza