Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Otwarcie Szkoły Pijarów
3145
#hemi nieaktywny
12 września 2013r. o 12:36
zula999 napisał(a): Do Motywacja.....nie tyle okradają co rzucają plecakami

to są dwa wyjścia :nie dawać do szkoły (ale będzie płacz i zgrzytanie zębami) lub trzymac przy sobie z np.wyłaczonymi dźwiękami w czasie lekcji;)
Plecak to nie miejsce na elektronike typu telefon/tablet bo dzieci traktuja plecaki jak szmaty:siadaja na ich , kopią , lub w ogóle są rzucane.
Widzę nie raz co sie dzieje z plecakami w świetlicy jak przychodzę po dzieciaka,aby jeden wyciagnąc to reszta jest przerzucana ,a później zdziw ,ze wyswietlacz poszedł się czesać.

A czytając temat widac jedno: dzieci ze szkoły pijarów mają "hajlajf" a te z drugiej szkoły zajęcia na zmianę,brak szatni,brak wf-u itd itp...po pierwsze mieszkańcy...i ich dzieci :(

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11202
#Anonim11202 nieaktywny
12 września 2013r. o 12:36
~ napisał(a):
Nie nie mogą kozystac z tej dodatkowej sali, gdyby mogły pewnie tak by sie dzialo.

No to już jakiś zaangażowany radny ma zadanie do wykonania. Dogadać się z pijarami, co by dzieci z sąsiedniej szkoły mogły korzystać z sali,bo skoro jest ich tam 125 to domyślam się, że przez większą część dnia sala będzie pusta
~ napisał(a):
A co do chodzenia na zmiany- fajnie,że masz prace, która pozwala ci na oglądanie porannego programu o aborygenach. Nie kazdy tak ma.

Chodziło mi gdy miałem 8-9 lat i też chodziłem na zmiany do tej szkoły.
~ napisał(a):
Dzieciak idzie do szkoły na 12stą- kto go ma tam odstawic?
Ok może byc od rana na swietlicy- czad. 4 godzini z dnia ma po prostu zabrane, w imie nie wiem czego. Po 4 godzinach laby na swietlicy- o ile jest na niej miejsce- idzie na lekcje- juz z totalnie rozleniwionym i jakby nie patrzec zmęczonym umysłem. Lekcje do 15stej.

Mama pracowała od 7.30, tata na zmiany, więc różnie było. Nikt nie musiał mnie odstawiać. Jak było na 11.00 to jak już mówiłem oglądałem discovery, albo umiawialiśmy się z kolegami na 8 i bawiliśmy się w chowanego/ganianego przy łabędziach. Zawsze coś było do roboty i nigdy nudą nie wiało. Dla chcącego nic trudnego.
~zbych niezalogowany
12 września 2013r. o 12:44
1. W Bolesławcu Rada Miasta oddała w użytkowanie zakonowi budynek szkoły na kilkadziesiąt lat za zerowy czynsz dzierżawny.

2. W Poznaniu kuria po odzyskaniu budynku VIII Liceum "zaśpiewała" władzom lokalnym stawkę jak za biurowiec w centrum miasta.
10247
#TA nieaktywny
12 września 2013r. o 12:55
Czytam te niektóre komentarze i zastanawiam się, czy użytkownikami bolec.info są niepełnosprawni umysłowo. Np. czepianie się, że taka wielka szkoła a ma tylko 125 uczniów - to przykład owej niepełnosprawności intelektualnej. Tylu uczniów ma w pierwszym roku, w kolejnym będzie miała np. 200, aż osiągnie zakładane maksimum. A że w innych szkołach klasy przepełnione? To nie wina pijarów, tylko włodarzy miasta, a jeszcze bardziej Waszego kochanego herr Tuska i jego popapranej Szumilas, którzy zamiast przy niżu demograficznym pozwolić na zmniejszenie liczebności klas, tną wydatki i nakładają kolejne zobowiązania na samorządy (np. ta śmieszna akcja "przedszkola za złotówkę), zmuszając je do ograniczeń wydatków. A szkoła pijarów pokazuje, że można zmniejszyć koszt prowadzenia placówki, likwidując zbędną biurwokrację i inne patologie systemu edukacji...
11202
#Anonim11202 nieaktywny
12 września 2013r. o 12:59
TA napisał(a): Tylu uczniów ma w pierwszym roku, w kolejnym będzie miała np. 200, aż osiągnie zakładane maksimum.
Nooo już widzę, jak będą drzwiami i oknami walić, żeby tam dzieci zapisać. Obawiam się, że wypełnienie owego max jaki ta szkoła może udźwignąć zajmie kilkanaście lat.
Najlepiej wszystko zrzucić na rządzących, a kler wyciagąjąc łapska po darmochę, święty.
1
emem
12 września 2013r. o 12:59
Motywacja napisał(a):
~ napisał(a):
Nie nie mogą kozystac z tej dodatkowej sali, gdyby mogły pewnie tak by sie dzialo.

No to już jakiś zaangażowany radny ma zadanie do wykonania. Dogadać się z pijarami, co by dzieci z sąsiedniej szkoły mogły korzystać z sali,bo skoro jest ich tam 125 to domyślam się, że przez większą część dnia sala będzie pusta
~ napisał(a):

Boleslawieccy radni nie sa od tego, zeby zajmowac sie problemami mieszkancow :-)

Zmoderowano 12.09.2013 godz.13:20 - powód: poprawione cytowanie (moderator)

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
11202
#Anonim11202 nieaktywny
12 września 2013r. o 13:03
emem napisał(a):
Boleslawieccy radni nie sa od tego, zeby zajmowac sie problemami mieszkancow :-)

Trafna uwaga xD
~Marta niezalogowany
12 września 2013r. o 13:44
Współczuję dzieciom, które posłano do tej szkoły. Cofamy je do głebokiego średniowiecza. Ale skoro ktoś chce swojej dzieci słać do szkoły wyznaniowej, to jego sprawa.
Choć moim zadaniem szkoły powinny być świeckie i służyć edukacji a nie wyznawaniu wiary. Od wyznawania wiary są kościoły i salki katechetyczne. Komuś pomyliły się funkcje placówek. Jak dziecko po ukończeniu szkoły wyznaniowej ma mieć otwarty światopogląd, skoro ma narzucony tylko jeden jedyny światopogląd.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza