Pannazdzieckiem napisał(a):
Kiedy w ścierwomediach pokazywali Ateny z lotu ptaka i i widać było , że są baseny w przydomowych ogródkach ( być może fotomontaż ), to Gwiazdowski powiedział , że kryzys grecki , to efekt hulaszczego życia greckich emerytów i rencistów ( gdzieś już słyszałem ten slogan, kto wie , czy nie u Laskowika. To po pierwsze. Po drugie , chłopaki w necie twierdzą ( a ja się z nimi zgadzam ) , że nie ma kapitalizmu i wolnego rynku . Adam Schmit się pomylił. Jest pozbawiony ludzkich odruchów, bezwzględny, globalny korporacjonizm.
Powiedz mi Drogi Antykomunisto , jak to możliwe , aby facet firmujący własnym nazwiskiem zdechłą ideę , żeby nie powiedzieć oszustwo , może być Twym autorytetem ? Kto jak kto, ale Ty doskonale wiesz , co jest grane na tej nieszczęśliwej Planecie , Przemo dopiero się uczy , podobnie , jak i ja. Pozwolisz , że przypomnę naszą wymianę zdań o Kennedym. Parytet złota przyczyną śmierci.
Po trzecie. Nie wiem , dla kogo Gwiazdowski pracuje, ale sądząc po Jego komentarzach odnośnie książki „ tej lewaczki „ Naomi Klein , to robi dla banksterów z eurokołchozu . Robi pod hasłem: Polaczki , nic się nie stało , ja czuwam, ja się na tym znam.
Obaj stoimy po tej samej stronie barykady Drogi Antykomunisto :). Won ze sprzedajnymi autorytetami.
System w jakim żyjmy każdy widzi. Nie jest to kapitalizm jak nazywa to Twoja Naomi Klein. Myli pojęcia. To jest etatyzm drogi kolego. Kapitalizm był w XIX w w ameryce i ślad po nim zaginął. Odeszli od niego, nie dlatego, że się nie sprawdzał normalnym ludziom lecz dlatego, że nie sprawdzał się banksterom, wielkim firmą, korporacją. Do dnia dzisiejszego próbują zabetonować rynek. Dalej to robią. Żaden bankster, żadna korporacja nie chce wolnego rynku, bo by się okazało, że zaraz może ich kto inny wygryźć z rynku. Są chronieni przez państwo, i przekupują polityków by przypadkiem wolnego rynku nie wprowadzić. Państwo i klasa polityczna jest temu winna. Kapitalizm to wolność, własność i sprawiedliwość, to pani sprzedająca pietruszkę i nie wisi nad nią skarbówka ( bo jej nie ma :O), to wszyscy ludzie handlujący ze sobą. Nie banki i korporacje. Kapitalizm to również jak sam twierdzisz dobrze funkcjonujący pieniądz, bądź ich konkurenci ;)