Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska niewolnikiem UE

~mir.ko niezalogowany
23 listopada 2013r. o 18:33
CBOS ma ośrodki w 24 miastach i 400 ankieterów porozrzucanych po kraju.

zawsze mozna porownac wynik z innymi lokalnymi ankietami. mam nadzieje ze są takie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~mir.ko niezalogowany
23 listopada 2013r. o 19:09
negatywna analiza zysków i kosztów jakie daje nam członkowstwo w UE to także dla mnie manipulacja.

uzyte jest pojecie 'Koszt redystrybucji' ktore niby zżera wiekszą polowe dotacji. odejmowana jest spora kwota i dalej nie brana już jest pod uwage. znika ot tak sobie ? przeciez odbywa się to na naszym terenie, wiec koszt jaki ponosimy z tytułu rozdysponowania środków tez jest dotacją, bo trafia w kieszenie polaków : prywatne firmy, urzędnicy. o tym sie nie mowi

a nawet jeśli kwota jaką pozyskamy będzie rowna oddanej lub mniejsza, to tez jeszcze nic nie mówi. pytanie na ile rozwiniemy się przez okres posiadania tych funduszy
~ niezalogowany
23 listopada 2013r. o 20:07
Pannazdzieckiem napisał(a):
Nightmare napisał(a):

Wstyd mi za samego siebie - musze sie przyznać, że kiedyś głosowałem za wejściem Polski do UE skuszony kolorową propagandą,

Ja również przyznaję się do winy , wstyd mi . Preczzeurokołchozem !! Won z Euro !! Czas najwyższy , abyśmy wytrzeźwieli , Drodzy Państwo z tego snu o demokracji. To jest oszustwo ... Mędrców Syjonu :)

Szybko składajcie wnioski o przyjęcie do wspólnoty "Niepodległych" Państw. Z waszymi poglądami przyjmą was tam natychmiast. Powodzenia. :P
211
skorn
23 listopada 2013r. o 22:57
~mir.ko napisał(a): na fejsie artykul lubi 285 osob , 3 z 4 doroslych polakow jest zadowolona z czlonkowstwa w ue wiec ...

To nie jest zadowolenie tylko obojętność. Większośc nie potrafiłaby nawet uzasadnić, skąd to zadowolenie. Polacy maja kompleksy i lubią się dowartościowywać, myśląc, że na Zachodzie ludzie są mądrzejsi więc lepiej z nimi trzymać.

Jeśli ktos myśli perspektywicznie, to felieton Ziemkiewicza da mu sporo do myślenia. Pisałem to już wcześniej - silna Polska nie jest w interesie Niemiec. Finansowana z budżetu unijnego infrastruktura w Polsce służy też niemieckim zakładom.

Na szczęscie fakty są takie, że UE zdycha, a Chiny rosną w siłę.

<i>
~mir.ko niezalogowany
24 listopada 2013r. o 7:39
w badaniu CBOS obojetnych jest 8 % , 70 % wyrazilo sie pozytywnie o czlonkostwie.

inaczej w badaniu TNS Polska : 47 % uważa że UE przyniosło Polsce tyle samo korzyści co strat, 37 % - że Polska więcej zyskała niż straciła na akcesji do Unii. Przewagę strat nad korzyściami z członkostwa widzi 12 proc. respondentów, a brak zdania w tej sprawie wyraziło 5 proc.

Niemcom dosyć zależy na umacnaniem się pozycji Polski. raz jako główny obecnie kandydat do umocnienia strefy euro a dwa z punktu widzenia strategicznego. Polska to dla nich sojusznik odgradzający ich od Rosji, Białorusi i Ukrainy, czego dowodem są nagłaśniane wspólne ćwiczenia wojskowe, jak ostatnie
10592
#bieda nieaktywny
24 listopada 2013r. o 11:28
~mir.ko napisał(a): w badaniu CBOS obojetnych jest 8 % , 70 % wyrazilo sie pozytywnie o czlonkostwie.

a z tych 70.% 65% wyraziło swoja opnie nie mając nawet podstawowej wiedzy na ten temat. ;(
~Tylko jedno pytanie niezalogowany
24 listopada 2013r. o 12:31
Do założyciela tematu - a gdzie byśmy byli gdybyśmy nie przystąpili do Unii. Zobacz na eksport i zobacz gdzie idzie nasz produkcja - nie do Chin i Stanów tylko do Unii. Dlaczego no chociażby dlatego że nie ma cła i nasz produkt jest dzięki temu tańszy. I może dzięki temu są jezcze polskie firmy i ludzie mają pracę, proponuję sprawdzić wysokość eksportu do krajów unii na dzień dzisiejszy pomniejszyć go o 70 % i zastanowić się kto kupiłby resztę ty ja czy kto.
~NarzeczonaŚmierci niezalogowany
24 listopada 2013r. o 12:36
~Tylko jedno pytanie napisał(a): Do założyciela tematu - a gdzie byśmy byli gdybyśmy nie przystąpili do Unii. Zobacz na eksport i zobacz gdzie idzie nasz produkcja - nie do Chin i Stanów tylko do Unii. Dlaczego no chociażby dlatego że nie ma cła i nasz produkt jest dzięki temu tańszy. I może dzięki temu są jezcze polskie firmy i ludzie mają pracę, proponuję sprawdzić wysokość eksportu do krajów unii na dzień dzisiejszy pomniejszyć go o 70 % i zastanowić się kto kupiłby resztę ty ja czy kto.
Co ty pier****isz POczytaj prawde a nie Kocham Bolec.Info amento w TV.Gdybyśmy nie weszli do unii bylibyśmy POtęgą gospodarczą.

Zastosowana autokorekta

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza