Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Dobry psycholog w Bolesławcu

~malgorzata niezalogowany
3 sierpnia 2014r. o 22:55
Dokladnie. Pedagogiem. Moze kiedyś coachem (zapewne zorientuje sie,ze to sie lepiej sprzedaje). Na razie jest studentem z ambicjami
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Wszechwiedzący niezalogowany
8 sierpnia 2014r. o 12:37
Widzę, że zaczyna się wypowiadać konkurencja Pana Dawida. Wrzucił artykuł na ..., troszkę się reklamuje po portalach i konkurencja staje się zazdrosna ;-)

Oj nieładnie Państwo - a niby jesteście osobami, które mają dawać przykład i pomagać... tworzyć prestiż. Wiem dlaczego większość nie chce znać bolesławieckich psychologów czy psychoterapeutów.

Młody człowiek, który zresztą widać, że zna się na sprawie (czytam jego wypowiedzi i artykuły) nie może być złym terapeutą. Nie byłem u niego bo nie mam potrzeby ale interesuję się tą tematyką. Podoba mi się konstrukcja i prostota jego wypowiedzi. Po prostu dociera do każdego kto chce to zrozumieć.

No Bolesławieccy psychologoterapeuci. Walcie w niego mięsem ;-) Robicie mu reklamę bo stwarzacie ciekawość. A ciekawość ludzka spowoduje, że będą do niego chodzić. Skoro pojawiają się dobre opinie w necie. Rozmawiałem również z kolegą który u niego był że prowadził wszystko było super. Wyszedł zadowolony i zamknął go w kilku sesjach. Nie przetrzymywał i nawet nie wziął dużo... zrobił konsultację z nim kilka minut i zaproponował sposób terapii. Od razu powiedział cenę co ile i ile przewiduje spotkań. Po tych spotkaniach powiedział, że może do niego przychodzić jeśli będzie czuł taką potrzebę i go nie zmusza jakimiś dziwnymi metodami.

Co do wypowiedzi, że jest pedagogiem czy profilaktyka społeczna to nie to samo co psychoterapia.

Ludzie to wypowiedzi czysto dyskryminujące konkurencje. Z tego co wyczytałem w internecie i encyklopedii to profilaktyka społeczna i resocjalizacja zawiera w sobie nie tylko psychoterapię ale również opiekę społeczną (patologia, wykolejenia, kompensacja). Ci którzy się nie znają lub wprowadzają w błąd ludzi pojęciami wyciągniętymi z d.

Proszę poczytać w encyklopedii
https://pl.wikipedia.org/wiki/Profilaktyka_spo%C5%82eczna

Ostatnie zdanie:
Powinna uprzedzać stany zagrożenia moralnego, zdrowotnego, kulturalnego, społecznego, aby uchronić jednostki i grupy danej populacji przed niepożądanymi odchyleniami od stanów normalnych, w tym zaburzeń na tle emocjonalnym.

Uważam, że jest to ponad psychoterapię - bo nie tylko zapobiega ale również wyprzedza pewne fakty.

Dobra... dziękuję za przeczytanie Ci co dotrwali. Ja kończę swoją dygresję na ten temat i wychodzę z tego tematu gdyż nienawidzę hejterów i ludzi pseudozawodowych którzy chcą nieudolnie zrobić komuś krzywdę. Radzę też omijać ten temat innym myślącym osobom i wyciąganie wniosków bezpośrednio z wypowiedzi pewnych ludzi a nie dziwnym opiniom które nie mają pokrycia w rzeczywistości. Pogadajcie ze znajomymi a może ktoś już był u tego człowieka i poznacie opinie z życia wzięte. Lub jesli ktoś portrzebuje niech się umówi na jedną wizytę i będzie wiedzieć jak jest naprawdę bo niewiele straci.

Na jeszcze go polecę do poczytania.
Jego strona firmowa (chociaż była podana) i na portal abczdrowie gdzie się wypowiada i pomaga innym osobom.

Strona
http://psychopedagog.eu

ABCZDROWIE
http://ranking.abczdrowie.pl/d/71720,dawid-karol-kolodziej,pytania

Zastosowana autokorekta

~Wszechwiedzący niezalogowany
8 sierpnia 2014r. o 12:44
~malgorzata napisał(a): Dokladnie. Pedagogiem. Moze kiedyś coachem (zapewne zorientuje sie,ze to sie lepiej sprzedaje). Na razie jest studentem z ambicjami

Nie mogłem się potrzymać i jeszcze TOBIE odpiszę!

Gul CI SKACZE I TYLE! Z tego co widzę to skończył studia i ciągle się dokształca... wątpie aby mógł wykonywać ten zawód bez ukońćzenia studiów...

Jesteście przezabawni...
~~ niezalogowany
8 sierpnia 2014r. o 16:36
Ten Pan nie ma absolutnie ŻADNYCH uprawnień, by prowadzić terapię. Nie ukończył szkoły psychoterapii, nie jest psychologiem. Ludzie, ktòrzy się u niego "leczą" powinni mieć tego świadomość.
~Jarek niezalogowany
11 sierpnia 2014r. o 10:51
Hahaha jakby nie miał uprawnień to by nie prowadził gabinetu :) Dla mnie sprawa prosta a ten wyżej dobrze napisał ... nieudolna konkurencja. Widzę, że młodzi i konkretni zmiatają z rynku starych i nieudolnych. Tak ja to widzę i tak powinno być, bo przez takich wyszkolonych w rutynie ludzie musza uciekać do Wrocławia.

Mam nadzieję, że Dawid będzie pomagać i leczyć tak jak to robi teraz i nie ugnie się pod wpływem nieczystych zagrywek konkurencji.

Kibicuję i życzę sukcesu. Pomógł mojej koleżance i wyprowadził ją z najgorszego stanu w jakim się znalazła. Podziękowania od Marty S. jeśli Pan to czyta i pamięta ją.
~To w końcu? niezalogowany
22 września 2014r. o 11:07
To w końcu jak mam się zachować w wypadku głębokiej depresji? Leki?
~tata niezalogowany
22 września 2014r. o 12:51
w przypadku podejrzenia depresji należy bezwzględnie udać się do poradni zdrowia psychicznego
~Basia niezalogowany
22 września 2014r. o 18:14
No boki zrywam...lekarz bez uprawnień ma gabinet. No pewnie niech konkurencja sobie pisze co chce! Ja od tego człowieka wyszłam z nową perspektywą na życie po tym jak zawaliło mi się wszystko! Czułam że zatracłam samą siebie... Nigdy nie byłam w tak ciężkiej sytuacj choć nie jedno już w życiu przeszłam. Pan Dawid to najlepszy psycholog jakiego w życiu spotkałam. Ma ludzkie i ciepłe podejście. Uświadamia że jest LUDZKIM profesjonalistą swoim podejściem do pacjenta. Polecam z całego serca.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.