Widzę, że zaczyna się wypowiadać konkurencja Pana Dawida. Wrzucił artykuł na ..., troszkę się reklamuje po portalach i konkurencja staje się zazdrosna ;-)
Oj nieładnie Państwo - a niby jesteście osobami, które mają dawać przykład i pomagać... tworzyć prestiż. Wiem dlaczego większość nie chce znać bolesławieckich psychologów czy psychoterapeutów.
Młody człowiek, który zresztą widać, że zna się na sprawie (czytam jego wypowiedzi i artykuły) nie może być złym terapeutą. Nie byłem u niego bo nie mam potrzeby ale interesuję się tą tematyką. Podoba mi się konstrukcja i prostota jego wypowiedzi. Po prostu dociera do każdego kto chce to zrozumieć.
No Bolesławieccy psychologoterapeuci. Walcie w niego mięsem ;-) Robicie mu reklamę bo stwarzacie ciekawość. A ciekawość ludzka spowoduje, że będą do niego chodzić. Skoro pojawiają się dobre opinie w necie. Rozmawiałem również z kolegą który u niego był że prowadził wszystko było super. Wyszedł zadowolony i zamknął go w kilku sesjach. Nie przetrzymywał i nawet nie wziął dużo... zrobił konsultację z nim kilka minut i zaproponował sposób terapii. Od razu powiedział cenę co ile i ile przewiduje spotkań. Po tych spotkaniach powiedział, że może do niego przychodzić jeśli będzie czuł taką potrzebę i go nie zmusza jakimiś dziwnymi metodami.
Co do wypowiedzi, że jest pedagogiem czy profilaktyka społeczna to nie to samo co psychoterapia.
Ludzie to wypowiedzi czysto dyskryminujące konkurencje. Z tego co wyczytałem w internecie i encyklopedii to profilaktyka społeczna i resocjalizacja zawiera w sobie nie tylko psychoterapię ale również opiekę społeczną (patologia, wykolejenia, kompensacja). Ci którzy się nie znają lub wprowadzają w błąd ludzi pojęciami wyciągniętymi z d.
Proszę poczytać w encyklopedii
https://pl.wikipedia.org/wiki/Profilaktyka_spo%C5%82eczna
Ostatnie zdanie:
Powinna uprzedzać stany zagrożenia moralnego, zdrowotnego, kulturalnego, społecznego, aby uchronić jednostki i grupy danej populacji przed niepożądanymi odchyleniami od stanów normalnych, w tym zaburzeń na tle emocjonalnym.
Uważam, że jest to ponad psychoterapię - bo nie tylko zapobiega ale również wyprzedza pewne fakty.
Dobra... dziękuję za przeczytanie Ci co dotrwali. Ja kończę swoją dygresję na ten temat i wychodzę z tego tematu gdyż nienawidzę hejterów i ludzi pseudozawodowych którzy chcą nieudolnie zrobić komuś krzywdę. Radzę też omijać ten temat innym myślącym osobom i wyciąganie wniosków bezpośrednio z wypowiedzi pewnych ludzi a nie dziwnym opiniom które nie mają pokrycia w rzeczywistości. Pogadajcie ze znajomymi a może ktoś już był u tego człowieka i poznacie opinie z życia wzięte. Lub jesli ktoś portrzebuje niech się umówi na jedną wizytę i będzie wiedzieć jak jest naprawdę bo niewiele straci.
Na jeszcze go polecę do poczytania.
Jego strona firmowa (chociaż była podana) i na portal abczdrowie gdzie się wypowiada i pomaga innym osobom.
Strona
http://psychopedagog.eu
ABCZDROWIE
http://ranking.abczdrowie.pl/d/71720,dawid-karol-kolodziej,pytania
Zastosowana autokorekta